anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am 13 ani și nu am mai fost de foarte mult timp la dentist. Acum am observat ca am carii la măsele și la cativa dinți niște dungi negre sau nu știu ce sunt exact unde încep dinții gen jos, aproape de gingie.

Cauza pentru care nu am mai fost este pentru ca îmi era frica pentru ca ultima data când am fost am avut neplăceri și dupa ce am plecat de acolo ma durea măseaua și mai tare decât venisem și nu am avut nici o problema cu dinții sau măselele în afara de aceste carii dar acum parca mi s-a dus toată frica gândindu-mă la igiena dinților mei și as vrea sa ma duc la dentist ca să scap de carii doar ca mi-e rușine.
Mi-e rușine ca dentista/dentistul sa nu ma ia cu "ce treaba ai avut de nu și mai mers pe la dentist?" și chestii de genu, ma spăl în fiecare zi pe dinți o data sau de doua ori, îmi periez și limba, uneori mai stau o zi, maxim 2 fără sa ma spăl pe dinți dar pot spune ca mi-i spăl corespunzător și am igiena potrivita. De ce mi-au apărut cariile și acele dungi negre pe dinți, aproape de gingie? Dau fundă

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Ai avut un dentist pe post de ciumegarie. Cauta unu fiabil prin recenzii google maps te poti orienta. Care are cele mai multe stele pacientii sant satisfacuti

| Anuket a răspuns:

Ai grijă la diferențele de temperatură? Bei apă prea rece, mâncare fierbinte? Dantura a suferit șocuri, lovituri? Mănânci ciocolată, sucuri, alte dulciuri și nu te speli imediat după? Poate nu ți se remineralizează smalțul. Pot fi mai multe cauze.

| Irinaaaaaaaioanaaaaa a răspuns (pentru Anuket):

Beau apa rece dar nu exagerat de rece, uneori mănânc mâncare fierbinte atunci când aștept sa se răcească și gust ca să vad dar în rest nu, decât călduță, m-am lovit acum ceva timp dar nu foarte tare,, mănânc ciocolata, beau sucuri, dulciuri și nu ma spăl imediat.
Ok, cam astea sunt singurele cauze? Adică ar trebui să-mi fie rușine sa merg la dentist?

| Anuket a răspuns (pentru Irinaaaaaaaioanaaaaa):

Rușine, nu. Problema poate fi că dantura nu reușește să se remineralizeze. Ia o pastă de dinți special pentru asta, de obicei pe ele scrie repair și folosește ața dentară. Și să te speli cu apă potrivită, nu rece.
Poți întreba medicul dentist ce poți folosi pentru prevenirea cariilor.

| ACTH a răspuns:

Asta e important? Ca iti face dentistul observatie?
Interesul tau e sa scapi de durere. Du-te la dentist, te va intelege, mai ales ca esti copil.
In mod normal si daca erai adult, nu avea cum sa isi permita sa spuna asta. Desigur, asta daca se considera profesionist

| Irinaaaaaaaioanaaaaa a răspuns (pentru ACTH):

Mulțumesc de sfat dar nu am dureri, hmm...

| ACTH a răspuns (pentru Irinaaaaaaaioanaaaaa):

Atunci ramai cu cariile in gura, iar eventual pune pe vreun cunoscut sa se ocupe de ele. Daca nu merge asa, mai racai si tu cu o surubelnita printre ele.
Sincer nu inteleg intrebarile astea total deplasate si lipsite de sens.