| RAY a întrebat:

Am citit cum ca reprimarea emotionala duce la depresie,sinucidere, tu pe cine ai vrea sa injuri acum, sa te descarci emotional?

Dtiati ca in Japonia exista pers pe care sa le injuri la telefon sau sparg farfurii ca sa se descarce?

42 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Are legatura cu chimia creierului, iritabilitatea e cauzata de deficitul de serotonina, ca dovada ca 5 insi la aceiasi suparare reactioneaza diferit e posibil, fiecare se va enerva la un nivel diferit la o adica. Descarcarea aia nu ajuta prea mult, ca vine alta incarcare, ideea este sa fim mai insensibili la incarcari, ca incarcai tot sunt in viata, cu cat sanatatea psihica e mai sus, cu atata suntem mai calmi, mai flexibili, mai toleranti.

Si eu sunt in situatia sta, cand ma iau dracii am spart si telefonul, cand era mai naspa, ma enervam mai tare la o faza, alteori la aceias faza nu aveam treaba. Am spart telefonul si dupa aia tot nu s-a rezolvat problema.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Dar am citit pe wikipedia ca reprimarea continua poate duce la depresie

https://openaccesspub.org/ijpr/article/999

tu ce propui?

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Pai daca imi vine sa dau in cap in continuu, trebuie sa reprim continuu! Dar daca imi vine sa ma sexez cu un baiat ca ma atrage, dar nu o fac, atunci da, duce la depresie, deci depinde de caz. Multi fac depresii ca isi reprima chestii pe care nu ar trebui sa si le reprime, aici e aici. Isi inhiba felul de a fi desi nu ar face rau asta, doar din rusine, indoctrinari sociale, conceptii, si este foarte rau asta, duce la nenorocire psihica.

Eu nu am reprimat nimic din ce am simtit si stiam ca nu face rau, nu ma interesa ce ziceau altii. Si am facut chestii care altii nu le-ar face, deci nu zic doar din gura.

| LPCTSTR a răspuns:

Daca as putea, pe nenea sardin46, dar n-am voie pe TPU ca imi ia Cristina banda rulanta de pe care vin biscuitii.

| RAY explică (pentru LPCTSTR):

O sa iasa userul anului

| LPCTSTR a răspuns (pentru RAY):

Cea mai mare prostie de la Veorica presedinte 'ncoa.

| Donsavas a răspuns:

Da,sunt tot felul de terapii alternative. Eu recomand ca forma de terapie psihodrama.

| RAY explică (pentru Donsavas):

Mai multe detalii bitte

| gemeni6226 a răspuns:

E interesant dar chiar daca viata mea nu este roza si ar fi loc de mai bine nu exista nimeni pe care sa vreau sa injur.Sunt suparata citeodata doar pe persoanele din mediul virtual dar daca nu-mi place cum ma abordeaza exista solutia foarte simpla a datului de ignor.Ce ma face sa injur dar acum nu este cazul este cand dau de stupiditate si prostie(in viata reala) dar pe urma ma calmez singura si imi spun:nu pe toata lumea i-a inzestrat soarta cu acelasi nivel de inteligenta nu fii suparata pe cutare sau cutare ca doar atit poate -nu el, ea este de vina ca natura nu i-a dat mai multa minte-uita pe saracul, saraca cum se chinuie cu viata in care traieste, din cauza ca nu poate judeca altfel, nici nu poate fi fericit-a.

| Mosotti a răspuns (pentru gemeni6226):

Aha, eu am pe cine injura dar ma abtin, tocmai ma enerva acum cateva zile unu pe softpedia rau de tot, dar nu era corect sa-l iau la trei. Deci simteam puternic asta, dar m-am abtinut, ca stiu ca nu ajuta. Sa nu dai pe FB de vreun moderator de continut, sa-si scoata ignoru, sa vezi atunci distractiune ce iese, si sa mai fie si vreun tampit, ba mai suspenda usere asa aiurea, etc.

Da, inteleg pe ceilalti DAR atat timp cat nu imi fac rau, daca imi fac rau, nu pot accepta. Este corect ca esti evoluata daca nu te mai superi pe ceilalti, ca intelegi de ce fac ce fac, adica cam cum gandesti deja, dar in anumite limite zic eu. Ba da, unii in prostia lor sunt foarte fericiti.

| gemeni6226 a răspuns (pentru Mosotti):

Daca cineva mi-ar face rau e normal sa ma supere cu asta, dar nu se rezolva prin injuraturi ci altfel.Cineva zicea si are dreptate ca atunci cand o femeie sta sa se razbune si diavolul sta sa ia lectii.Iar virtual din fericire este calea ignorului.

| RAY explică (pentru gemeni6226):

Tu reprimi alte nevoie, asta te duce la depresie

| Mosotti a răspuns (pentru gemeni6226):

Mda, sa dea dumnezeu sa nu dai de unu care si-l scoate ignorul, in rest este okey. Eu am patit-o in Germania prin 2003 pe un forum, a trebuit sa plec de acolo, se lua de mine din orice, nu ii convenea ce zic, eu nu stiam cine e, i-am dat ignor, si scotea, parea un user oarecare! HAHA. Nu m-a dat afara, ma chinuia asa. M-am dus la abuzuri si am reclamat la moderatori, vine unu cu un user de admin "mda, s-a analizat plangerea, si nu e nici un abuz", era adminul ala care mi-a facut-o, am plecat ca... daca era adminu nu aveam nici o sansa. Deci se razbuna si se simtea bine asa.

Nemtii au o vorba "die Rache ist suss", razbunarea e dulce, ii ajuta sa se simta bine totusi, daca intrebi de ce se razbuna, asa multi raspund.

| gemeni6226 a răspuns (pentru RAY):

Nu inteleg mai detaliat.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Eu nu reprim, ce pot sa nu reprim nu reprim dar na, daca nu am ceva si vreau, si nu pot avea, normal ca ma intristez, dar asta nu e reprimare, reprimare e cand iti vine sa faci ceva si nu faci desi ai putea, zic eu.

Cu mancare nu stiu ce facem, habar nu am. Motivatia e cheia, as putea manca de ex paine cu branza sau gem, dar nu prea vreau.

| gemeni6226 a răspuns (pentru Mosotti):

Daca as pati asa ceva pe TPU sa zicem ca pe cine am bagat la ignor s-ar pricepe sa se scoata si sa dea in mine as sterge contul si nu as mai intra.

| RAY explică (pentru gemeni6226):

Imi dai ignor apoi

| Mosotti a răspuns (pentru gemeni6226):

Aici nu este cazul, pe nici un forum romanesc nu am vazut asa ceva, dar nemtii is rai, stia ca-s roman ca spusesem cu un timp in urma! Pai asta am facut eu, am plecat desi m-am luptat cu el, nu am cedat fara lupta, degeaba. Sa se duca dracu, nici nu m-am mai obosit sa sterg contul, adios. Dar ma frustra! Si eu simteam nev sa-i dau in cap, intram, il insultam (in germana injuraturi mai putine ai), scriam tampenii, m-am descarcat putin dar nu ca lumea.

| gemeni6226 a răspuns (pentru RAY):

Daca inteleg bine te referi la nevoia de dragoste? da orice om are dar daca tot omul face alegerea respectiva ca nu intra in relatie cu oricine nu e motiv de depresie pentru ca nimeni nu m-a obligat sa fac asta a fost alegerea mea.Si la o adica oricind pot sa-mi dau friu liber daca vreau.E motiv de depresie cand esti obligat sa faci ceva ce nu doresti.De exemplu sa fii violata.

| gemeni6226 a răspuns (pentru Mosotti):

Pai da asa inteleg.

| Mosotti a răspuns (pentru gemeni6226):

Uite ce prostie am facut! Am mancat ca idiotoul altceva si am draci de am spart un maus, nu a intrat, simteam ca mananc si nu merge, JUR de acum ca o sa-mi ascult instinctul indiferent de consecinte! Trebuia sa fac cartofi si orice se intampla, ba da idiot am fost.

| Dalmore a răspuns:

N-am pe cine să înjur. Singura mea problemă în viață e că mi-e poftă de cartofi prăjiți și mai am doar unul singur sad. Până mâine mor. Reprimarea poftelor are efecte nașpa?

| RAY explică (pentru Dalmore):

întărește auto controlul, are efecte bune

| RAY explică (pentru Dalmore):

Dar auto controlul este limitat la oameni, dar nivelul de auto control are legatura cu succesul in viata

| Dalmore a răspuns (pentru RAY):

Tu pe cine ai înjura?

| RAY explică (pentru Dalmore):

Deja i-am spus ce aveam de spus,nu ma mândresc cu asta,nu prea ar avea sens, rost, nu sunt robot, suntem ființe emoționale, e genu de târfa masculina https://www.youtube.com/watch?v=7Eqn7UAbjeg

| Mosotti a răspuns (pentru Dalmore):

Reprimarea poftelor uneori e necesara pentru ca altfel duce la boala, obezitate, daca omul este sanatos nu are pofte prea multe si nasoale, si deci de la sine e ok, daca omul are problema, are pofte uneori exagerate, si reprimarea duce la suferinta, iritabilitate, nervi, disconfort, dar acolo avem sansa sa rezolvam problema chimica din creier si sa scapam de ele. Io acu am pofta de cartofi prajiti cu oua prajite si un copanel, e ora 1, 50 noaptea deci luni, ce dracu fac, mancai azi dupamiaza deja 1000 Kal, daca fac astia bat 3500-3700, am pus-om, deci 4700 total. Daca reprim, nu-mi e okey. Si pentru reprimare e nevoie de motivatie! Cu cat motivatia e mai mica, cu atata posibilitatea de reprimare e mai mica.

Cartofi prajiti, oualele prajite puse in farfurie si maruntite, puse peste aia, amestecat, sare, piper, copanelu prajit, mmm doamne. Si cu o fanta din aia zero rece cand deschizi dopu sa faca ffffssss asa, mori, nu alta.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Deci ce vei face man? si eu as baga cartofi prajiti si un snitel acum, deci ce sa facem?

În anii 1960, Walter Mischel a testat copiii de patru ani pentru autocontrol în „The Marshmallow Test": copiilor li s-a dat fiecare un marshmallow și i-au spus că îl pot mânca oricând doresc, dar dacă au așteptat 15 minute, ar primi o altă mlaștină. Studiile de urmărire au arătat că rezultatele s-au corelat bine cu nivelurile de succes ale acestor copii în viața ulterioară. [63] [64]

O strategie folosită în testul marshmallow a fost concentrarea pe caracteristicile „fierbinți" și „cool" ale unui obiect. Copiii au fost încurajați să se gândească la „caracteristicile cool" ale mlaștinului, cum ar fi forma și textura, eventual compararea cu o bilă de bumbac sau un nor. „Caracteristicile fierbinți" ale mlaștinii ar fi gustul său dulce, lipicios. Aceste caracteristici fierbinți fac mai dificilă întârzierea satisfacției. Concentrându-se pe trăsăturile cool, mintea este publicizată din aspectele atrăgătoare ale mlaștinii, iar autocontrolul este mai plauzibil. [65] [66]

Ani mai târziu, Dr. Mischel a adresat participanților la studiul său, care erau atunci în 40 de ani. El a descoperit că cei care au arătat mai puțin stăpânire de sine, luând un singur marshmallow în studiul inițial, au avut mai multe șanse să dezvolte probleme cu relațiile, stresul și abuzul de droguri ulterior în viață. Dr. Mischel a efectuat din nou experimentul cu aceiași participanți pentru a vedea ce părți ale creierului erau active în timpul procesului de autocontrol. Participanții au primit scanări prin RMN pentru a arăta activitatea creierului. Rezultatele au arătat că cei care au prezentat niveluri mai mici de autocontrol au avut activitate cerebrală mai mare în striatul ventral, zona care se ocupă cu recompense pozitive. [67]

Recenziile au concluzionat că autocontrolul este corelat cu diverse rezultate pozitive ale vieții, cum ar fi fericirea, ajustarea și diverși factori psihologici pozitivi. [ este nevoie de citare ] Autocontrolul a fost, de asemenea, corelat negativ cu sociotropia [68], care la rândul său este corelat cu depresia. [69]

epuizării egoului
Articol principal: Epuizarea eului
Există dovezi contradictorii cu privire la faptul că puterea de voință este o resursă finită, infinită sau care se consolidează de sine, un fenomen numit uneori epuizarea ego-ului sau epuizarea ego-ului invers. [70] Cu toate acestea, credința că puterea de voință este infinită [71] sau auto-consolidarea [70] este asociată cu o putere de voință mai mare, funcția executivă voluntară.

Efectuarea autocontrolului prin funcțiile executive în luarea deciziilor se ține în unele teorii pentru a epuiza capacitatea cuiva de a face acest lucru în viitor. [72] Epuizarea ego-ului este de părere că autocontrolul ridicat necesită energie și concentrare, iar pe o perioadă extinsă de cereri de autocontrol, acest autocontrol poate scădea. Există modalități de a ajuta această epuizare a ego-ului. O modalitate este prin odihnă și relaxare de la aceste cerințe ridicate. În plus, antrenarea autocontrolului cu anumite comportamente poate ajuta, de asemenea, la întărirea autocontrolului unei persoane. [73] Acest lucru pare a fi deosebit de eficient în cazul celor care altfel ar avea dificultăți în a-și controla impulsurile în domeniul de interes. [74]Un alt mod de a depăși dorințele nedorite este schimbarea metodei cu care abordăm dorința. Un studiu a analizat în special impactul abordării unei ispite, definind-o în termeni generali abstracte, spre deosebire de detalii concrete și concrete. În scopul studiului, abordarea unei situații folosind termeni generali a fost definită drept condiția constructivă la nivel înalt, în timp ce utilizarea unor detalii specifice a fost denumită condiție constructivă de nivel scăzut. [33] [75]Studiul a implicat 42 de studenți care au fost repartizați la întâmplare fie la nivel înalt, fie la nivel scăzut de condiție constructivă. Participanților li s-a prezentat apoi un pachet care a descris cinci scenarii, fiecare implicând un conflict unic de autocontrol. Pentru acei participanți la condiția de construcție la nivel înalt scenariile au fost descrise folosind doar termeni generali, iar pentru cei în condiții constructive de nivel scăzut, scenariile au fost descrise folosind doar detalii specifice. După ce și-au imaginat în fiecare scenariu, participanților li s-a cerut să indice cât de rău s-ar simți dacă s-ar dedica tentației folosind o scară de șase puncte care variază de la „deloc rău" la „foarte rău". Datele au arătat că participanții la starea de construcție la nivel înalt au raportat evaluări negative mai mari ale tentațiilor decât participanții la condițiile de construcție la nivel scăzut.[33] [75] Aceasta implică faptul că indivizii care folosesc construcții la nivel înalt sunt mai capabili să pună tentația în context și să evalueze în mod corespunzător impactul pe termen lung și, prin urmare, sunt mai susceptibili să mențină autocontrolul.

Abordarea lui Kelly McGonigal
Kelly McGonigal definește puterea de voință drept „abilitatea de a face ceea ce vrei cu adevărat să faci atunci când o parte din tine nu dorește să o facă". Este format din trei elemente concurente: 1) Voi - capacitatea de a face ceea ce trebuie să faceți; 2) Nu vreau - cealaltă parte a autocontrolului; capacitatea de a rezista ispitei; și 3) Vreau - dorința ta adevărată, capacitatea de a-ți aminti imaginea cea mai mare din viața ta. [76] Puterea de voință este o resursă care se epuizează, mai ales când ești renunțat sau ai foame. Cu toate acestea, vă puteți mări capacitatea de putere de voință, prin implicarea în activități, cum ar fi atenție, meditație și exerciții fizice și / sau prin asigurarea unei alimentații bune și a unui somn adecvat. [76]

| Dalmore a răspuns (pentru Mosotti):

Mmm love struck rabzi, ce să faci. Sau te culci, ca să uiți.

Eu am pofte doar o dată pe lună, dar și când am sunt cretine rău și trăiesc o dramă până pun mâna pe ce vreau :'(

| Mosotti a răspuns (pentru Dalmore):

Uit pe dracu, ca nu dorm! Pai daca ai odata pe lune nu e problema, dar daca e greu de obtinut mda, e o problema. Ce pofte ai?

| Dalmore a răspuns (pentru Mosotti):

Menstra, csf. Acum sunt ok, dar am avut pofta o săptămână de ardei copt și muștar gol, mâncat cu lingura laughing.

| Mosotti a răspuns (pentru Dalmore):

Pai f bine, mananca ce simti, nu este problema, orice ai manca, odata pe luna nu face rau, si un kil de prajituri, nu conteaza. Doar ca daca mananci 8000 kcalorii sa zicem la un targ si o faci lata, o sa ramai cu 0, 9 Kg puse daca dupa aia nu mananci sa recuperezi surplusul, ramai asa la infinit daca in restul zilelor mananci normal. Dar ardei si mustar no problemo.

| Dalmore a răspuns:

Jus7t, schimbă-ți numele în SclavulLuiDalmore. Oricum tot contul tău se concentrează asupra persoanei mele.

| Dalmore a răspuns (pentru Dalmore):

Și adu-mi niște cartofi.

| Dalmore a răspuns:

Așa vise ai tu, mă? Stai liniștit că eu am pe cine să ft. Ziceam să faci și tu ceva bun pentru comunitate și mai ales pentru stăpâna ta. Te aștept la geam, Romică, cu plasa de cartofi.

| Dalmore a răspuns:

Cere-i mamei tale sad.

| Dalmore a răspuns:

Eu nu sunt aici ca să ajut, sunt aici doar ca să te șefesc.

| Jus7t a răspuns:

Am iertat-o pe Dalmore deci nu mai e nimeni, mi-a trecut.

| Jus7t a răspuns:

Pentru doi cartofi te am o noapte...da vino tu că mi-e lene, nu mă dau jos din pat pentru tine.
Faza e că răspunsul anterior era pe bune laughing
Când voiam să fiu bun sa te iert că mă înjuri și că... ești Dalmore tu. faci gargară.

| Jus7t a răspuns:

Fac mai mult pentru comunitate într-un răspuns față de cât faci tu de când ai contul.
Da nu mă interesează că ai tu pe cine să ***, eu voiam doar un bl. owjo.b sad

| Swae a răspuns:

Mai fac asta in jocuri video sau pe site-uri ca asta.

| RAY explică (pentru Swae):

Am vazut cv complimente adresate altui user din partea ta