anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am citit intamplator pe insta urmatorul comentariu: "e trist ca de ceva timp a aparut "cancel industry" si in Romania".

Are cineva idee ce inseamna "cancel industry"? Nu traducerea in romana, ci ce semnifica, la ce se refera ma intereseaza.

Răspuns Câştigător
| supadeceapa a răspuns:

Ce a zis Najdpl nu are nicio legătură.

E vorba de cancel culture-ul din America. Oamenii sunt cyberbullied pentru greșeli minore sau greșeli vechi, mulți fiind acuzați pe nedrept din cauza că fulgii-de-zăpadă sar la concluzii rapid mânați de emoții iraționale. În state mulți sunt dați afară din facultăți și de la job-uri dacă fac o gafă pe Internet.

Exemplu: X a zis n word laughing gata, i se pune eticheta de rasist. Nu așa funcționează rasismul. Am văzut acum o lună o fetiță de 10 ani româncă hărțuită că a cântat o melodie care conținea cuvântul ăsta...
Lumea efectiv o înjura și îi cereau adresa ''să-i arate ei''.

Oamenii trebuie educați, nu dezumanizați și hărțuiți online pentru niște vorbe. Măcar de ar fi vorbe grave. Amenințări, idei cu adevărat greșite, acțiuni cu adevărat dăunătoare. Dar ăștia se răscolesc doar la prostii americănești de care nu avem nevoie. Inventează probleme unde nu sunt. Ne doare pe noi în scârț de POC.

1 răspuns:
| Dishka a răspuns:

Probabil se referă la faptul ca industria a cam stagnat. Ce e drept, așa și este. Economia țării lasă de dorit in aceste momente, locuri de munca din ce in ce mai putine. Fabrici/ hoteluri/ restaurante etc. sunt închise. Lume din ce in ce mai multă șomeră. Practic totul s-a oprit in loc.