| RAY a întrebat:

Am gasit asta https://gymbeam.ro/sirop-fara-calorii-chocolate-syrup-32 0-ml-gymbeam.html nu are calorii, de ce nu se pot face dulciuri fara calorii?

11 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu se pot face dulciuri fara calorii din doua motive, fie doar din unu din ele:

1 - Nici nu isi dau silinta prea mult.
2 - Daca alimentele dulciurile contin si grasime, reducerea de kcal nu e cine stie ce daca indulcesti cu indulcitori fara kcal.

Poti face dulciuri fara kcal cam la alea fara grasime gen ursuleti harribo, rahat, caramele, sucuri, jeleuri, etc. Dar nu vor se pare, ii doare in pix.
Se foloseste Stevia care e indulcitor natural, si rezolvau simplu problema.

La alea cu grasime reducerea nu e cine stie ce, de exemplu practic am testat eu, placinta cu branza si stafide, cu stevia a dat doar cu 13 % mai putine kcal pe 100 g decat cu zahar, deci nu cine stie ce, si a fost fara aluat, deci tine cont, ca daca era si coca aia care avea grasime, reducerea era mai mica putin.
Dar este totusi o reducere, puteau pune stevia in toate dulciurile.

| DemonLord a răspuns:

Și eu am găsit asta mai jos care numa cu 0 nu da

Valori nutriționale per 100 ml 1 porție (10 ml)
Valoare energetică 38 kJ / 9 kcal 3, 8 kJ / 0, 9 kcal
din care zaharuri < 0, 5 g < 0, 5 g

| Mosotti a răspuns (pentru DemonLord):

Nu trebuie sa fie zero, 9 Kcal/100 g e infim, nu trebuie sa fie 0 neaparat.
Gandeste-te ca un sirop caloric are cam peste 300 kcal/100 g, nu 9.

Asa si Fanta zero are 2 Kcal per 100 ml, nu 44 ca cea cu zahar, nu cont ca nu e 0.

| DemonLord a răspuns (pentru Mosotti):

Dacă zice zero pai trebuie sa fie zero, fără excepții

| Mosotti a răspuns (pentru DemonLord):

Nu e relevant, asa se numeste zero, nu ca are zero calorii! Zero e un nume a categoriei low calorie.
Nu scrie Fanta zero calorii, scrie fanta zero.

Ca si daca are 2 sau 3 Kcal pe 100 g tot zero se numeste, sau daca are 5.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Măi fiecare fruct, fiecare legumă, conține în mod natural o anumită cantitate de calorii. Elefantul cât e el de mare mănâncă doar vegetale și astea îi dau forța și energia necesară. Leul consumă mai mult carne, astea îi fac lui bine.În schimb omul consumă atât alimente de origine vegetală cât și de origine animală, fiindcă de astea are el nevoie pentru ca organismul să îi funcționeze corect și să aibă putere și energie să lucreze.Fiecare organism uman este unic.Sunt persoane care dacă consumă anumite fructe, legume sau alimente de origine animală se simt rău, le provoacă o stare de slăbiciune, capătă alergie.Organismul lor respinge și contraatacă anumite alimente și în loc să te hrănească îți otrăvesc corpul.Așa zișii specialiști care din lăcomie și dorința de a face cât mai mulți bani au modificat genetic fructele, legumele, animalele noi populația avem de suferit. Căci ei forțând o plantă care o recoltai o singură dată pe an să crească și să se dezvolte prin îngrășăminte chimice și alte substanțe cât mai repede așa au reușit să o recolteze de două ori pe an.Ori planta respectivă atingând maturitatea forțat își pierde din proprietățile nutritive și astfel devine otravă și toxică pentru organism. Întrebați-vă bunicii cum aveau gustul legumele, fructele pe vremea lor în comparație cu cele din ziua de azi.Hrana a ajuns să fie precum femeile pe coperta revistelor, având pozele editate să dea cât mai bine, să fie cât mai frumoase, după părerea lor.Hrana fiind exact la fel doar aspectul e de ea în schimb fără gust.

| Mosotti a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Se poate face cu mai putine kcal un dulce daca inlocuiesti zaharul, fructoza sau alt indulcitor caloric, cu unul noncaloric de ex stevia care e tot natural.

Nu are nici o treaba ca leguma, fructa sau altele ce spui tu acolo au kcal, aici e vb de dulciuri facute de noi, nu de produse existente in mod natural.

Reducerea de kcal la dulciurile fara grasime poate fi aproape totala, la cele cu grasime, reducerea poate fi in jur de 10-13 %, dar e ceva si asta.

Insa ei nu-si dau interesul sa faca asa ceva.

De ex am vazut ciocolata cu stevia, era din aia cu umplutura de fructe si avea 300 si ceva de Kcal pe 100 g, nu 550 ca cele clasice.

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru Mosotti):

Toate fructele conțin zahăr în mod natural care este mult mai sănătos decât orice altceva procesat.Ce îți mai trebuie dulciuri, consumă fructe.

| Mosotti a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Nu asta era intrebarea initiatorului, alta e intrebarea, si e bine sa ii raspundem la ce a intrebat, nu la ce nu a intrebat, ca ce zici tu stie si el.

| khax a răspuns:

Incearca dulciurile pentru diabetici

| Mosotti a răspuns (pentru khax):

Alea nu urca glicemia, dar nu inseamna ca nu au calorii, pot avea ca si celelalte, au indulcitori nonhiperglicemici dar nu non sau low calorici, de ex fructoza, sorbitolul, xilitolul.

Ei ca sa faca dulciuri cu mai putine kcal, trebuie sa foloseasca stevia ca indulcitor care e si nonhiperglicemic si noncaloric.