| Șachi a întrebat:

Am înțeles că România are un deficit mare.Din informarea mea uitați ce am găsit pe net:
"Sprijin financiar pentru salarizarea personalului de cult, acordat de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte: 1, 244 miliarde lei, cu 19% mai mult decât în 2023. ";
"Lacașuri de cult: 458 milioane lei, cu 7% mai mult."
Sursa:"https://hotnews.ro/......mne-10843"
De aemenea:
"Pensiile speciale din România, cheltuieli de 300 de milioane de euro, pe an: Pensia unui magistrat, de 2, 8 ori mai mare decât profitul mediu al unei microîntreprinderi din țara noastră"
Sursa:"https://ziarulunirea.ro/......a-946872/"
Concluzia mea este că cea mai bună soluție este să tăiem din bursele elevilor(450 de lei-de merit și 300 de lei-socială); și ale studenților și probabil și din pensiile de 1000 și ceva de lei, că mi se par cam mari pentru cineva care a muncit cel puțin 35 de ani.
Dacă e vorba să fie redresată economia țării,este imperativ necesar să fie ajutată BOR cu o sumă cât mai mare și să fie mărite pensiile speciale.
Voi ce credeți?
PS:Îmi pare rău pentru cei care nu înțeleg ironia și abia aștept cuvinte de "laudă" de la habotnici,care vor ca spitalele să fie distruse, pentru a construi în locul lor biserici, deși s-a văzut eficiența fiecăreia... ceva la % vs 0%.
De asemenea, am văzut că Bolojan s-a pus rău cu magistrații, că vrea majorarea vârstei lor de pensionare la 65 de ani. Săracii, riscă să rămână fără privilegii?

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Bravo ai salvat deficitul

| sierra1 a răspuns:

Dacă nu se atinge de biserică, domnu' Bolo(v/j)an dă dovadă de o mare impotență la capitolul reformă

| StoicAnalysis a răspuns:

Sa mai taie din fondurile inutile tarii. In primul rand ar trebui sa fie vizata biserica. Cheltuielile pentru biserica ar trebui sa fie limitate strict pentru intretinerea lacasului de cult si pentru salariile preotilor. De ce sa construim mai multe biserici si manastiri decat avem spitale? Cu ce ne ajuta daca sunt mai multe? Si cheltuielile pentru intretinerea lor, sa fie srtict supravegheate si coerente. Sa nu scrie pe foaie ca o usa costa 10.000 lei cand o poti cumpara cu 5.000. Iar restul de bani sa-i bage popa in buzunar.

Ar mai fi de comasat si digitalizat institutiile publice in al doilea rand. Se cheltuie enorm pe miile de angajati, care singura lor atributie e sa dea la mana o foaie. Intr-o cladire care trebuie si ea intretinuta. De exemplu foarte multe acte de care ai nevoie, sa le iei direct de pe net si sa te duci la un ghiseu unde trebuiesc semnate si stampilate. Nu sa stai la coada 3 ore pentru a lua un rahat de foaie, pe care o puteai lua de la xerox de pe net deja completata. S-ar reduce cu mult birocratia.
In Anglia cand am fost sa lucrez, am avut nevoie de multe acte, sa fac NINO, sa ma treaca la council tax, sa imi fac cont bancar, etc. Toate actele necesare mi s-au dat pe loc la institutia respectiva dupa ce am completat online si am vorbit telefonic cu personalul de acolo. Nu a fost nevoie sa ma plimb kilometri integi sa fac rost de o hartie. Mi-au venit acasa prin posta.

Si ar mai fi de investit mai mult in afacerile si intreprinderile din sectorul privat, ca doar astia aduc banul in tara si tin economia pe picioare. Insa cand statul roman arunca cu bani pe sectorul bugetar, si capuseaza toti micii investitori prin taxe si impozite enorme, e cam greu sa mai faci PIB-ul mare.