| BeLyNdA a întrebat:

Am o veche prietena care are acum 11 ani si si nu am vazut-o de vreo 3 ani fiindca a plecat in alt oras. Ea inainte a fost slaba dar acum are vreo 67 de kg. dar este destul de inalta si nu se vede.Si ea ma tot intreaba daca mi se pare ca este grasa si daca mi se pare ok sa fie asa la varsta ei.Si eu nu stiu ce sa ii zic ca sa nu se supere.Va rog sa ma ajutati.


P. S I-am spus ca nu este adevarat dar si-a dat seama ca mint.Asa ca mi-a spus ca daca nu ii spun adevarul nu mai este prietena mea. Dar oricum va pleca in curand inapoi si nu vreau sa o mint.

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Este in crestere si faptul ca, are 67 kg. (fara sa ne spui si ce inaltime are), facand referire doar la faptul ca este "destul" de inalta, cred ca nu este vorba de a o considera grasa ci, doar plinuta.
Pentru ca sa ajute dezvoltarea sa armonioasa, este bine sa faca miscare, chiar gimnastica si sa reduca cantitatea de bauturi dulci carbogazoase, de dulciuri si le inlocuiasca cu fructe si legume crude, care contribuie cu vitamine si oligoelemente si astfel corpul ei se va dezvolta frumos.
Ce sa-i spui prietenei tale? cred ca, este bine sa-i spui ca tu o consideri ca arata bine asa cum este ca, fiind in crestere nu are de ce sa-si faca griji privind greutatea corporala si s-o sfatui ca important este ca ea sa se simta bine in forma pe care o are de la natura, sa fie fericita ca este intreaga si ca este sanatoasa.
Daca vrea sa nu se mai ingrase, sa nu manance dupa ora 20 si sa nu se culce in timpul zilei dupa ce a mancat si sa aiba o viata activa, antrenadu-se chiar la treburile din gospodarie care au un consum de calorii destul de mare si mai are si satisfactia ca si-a ajutat parintii sa aiba o viata mai putin agitata dupa ce vin de la servici.
Trebuie sa fii sincera dar, punctul tau de vedere trebuie sa fie formulat diplomatic, pentru a nu jigni.
Mai trebuie sa-i spui ca tu o indragesti asa cum este si ca importanta nu este "forma" ci, "continutul", adica sufletul ei.
O zi buna si multa sanatate.

6 răspunsuri:
| AnimalX a răspuns:

Aici depinde de inaltimea ei...Normal greutatea trebuie sa fie cu 10kg sa zic asa mai mica decat inaltimea. Spune-i adevarul! Daca tu crezi ca este grasa spune-o intr-un fel frumos cum ar fi: Uite, nu pot sa spun ca esti grasa pentru ca nu este asa, ci esti doar putin peste masura cum ar trebui sa fii, dar tinand cont de inaltime esti cam OK. Oricum ai fi pentru mine esti perfecta!

Bafta! Sper ca am fost de ajutortongue

| RoxYuuKikyo a răspuns:

E clar. La 11 ani este inalta ca la 14 ani? Atunci nu este grasa. Are mai multe kg pentru ca le ia in timp ce creste.

| Reny a răspuns:

Spune-i ca este perfecta pentru corpul ei.
Asa nici nu o minti si nici nu ii spui chiar adevarul.Ea trebuie sa isi dea seama cum arata.
Dar oricum spune-i ca este perfecta pentru corpul ei.
Succes si sper sa nu se supere!

| ciprian_7143 a răspuns:

Cel mai bine este sa ii spui adevarul ca sa stie ce are de facut.O incurajare,daca este nevoie,nu ezita sa o dai pentru ca daca intr-adevar este asa cum spui tu inseamna ca nu este tocmai normal si, desigura, va avea nevoie de sfaturi vorba buna si consolare insa trebuie sa-i spui adevarul! Succes!

| Oanix a răspuns:

E prietena ta! spune-i adevarul intr-un mod in care sa nu o jignesti...si ajut-o spune-i sa alerge prin parc, sa mearga cu bicicleta, rolele, sau sa faca exerciti seara:X:X:X: sa nu o desconsideri daca iti este prietena adevarata:X:X:X un vot te rog http://superfete.cancan.ro/Concurenta-11152/

| dzzay a răspuns:

Nu este normal la 11 ani sa ai 67 de kg!
Cred ca este bine sa-i spui ca nu e nici slaba dar nici grasa si intre ca sa nu se supere!
Sa ai o zii buna!