| Dragosdoar a întrebat:

Am tot incercat sa inteleg de ce statele din Scandinavia au cel mai ridicat nivel. O fi oare o chestie lagata de etnie?
Si aici nu sunt vreun neo nazist din ala cu ''suprematia inegalabila a germanilor'', dar sa vezi ca ei stau cel mai bine in cifre la economie si la bunastarea omenilor imi cam da de gandit. Adica, uitati-va la rusi cate resurse au si nu sunt in stare sa le distribuie in mod corespunzator populatiei, desi e democratie acolo si Putin tine la oamenii din popor(cel putin asa declara el).
Se tot vorbea de ce tarile astea au rate mici de infractionalitate, desi ii tin pe puscariasi inchisi cu conditii ca la hoteluri. Si m-am gandit ca poate dupa ce isi termina pedeapsa aia imediat isi cauta loc de munca si regreta ce au facut. Cauta sa-si refaca viata ca asa sunt o buna parte din ei. Vor sa munceasca, nu sa bea si sa stea la comfort. De aia si strategia la ei merge bine cu inchisorile blande. Nu-i laud eu ca n-am nicio treaba cu niciun fel si stiu ca au si ei in societatea lor oamenii rai intentionat si au problemele lor cu infractionalitatea, mai ales cu emigratia asta din tarile din lumea a treia si ca nu umbla nici acolo nu umbla cainii cu covrgii in coada.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

I au ajutat mai multe lucruri de a lungul istoriei. In primul rand si pozitionarea ca nu au fost calcati din toate directiile de cotropitori, apoi faptul ca religii novice nu si au bagat coada in prostirea populatiei.

Iar acum in perioad moderna educatia si mentalitatea ii ajuta in combaterea coruptiei si infractionalitatii.


lool, m-a amuzat "desi e democratie acolo si Putin tine la oamenii din popor". Mare democratie in Rusia

| Dragosdoar explică (pentru suntserios):

Da,asa e, nu au avut conflicte cu otomanii ca noi unde acestia puteau sa ajunga foarte usor

| GabiDumitrescu a răspuns:

E-du-ca-ti-e! E atit de simplu. Uita-te si ce muzica asculta acolo si o sa intelegi mai multe.

| Dragosdoar explică (pentru GabiDumitrescu):

Da,am vazut ca multi parinti isi dau copii sa studieze intrumente de la varste foarte mici