| Sisiwieuc9 a întrebat:

Am văzut că românii se mândresc cu Bolyai (ungur, contributii majore aduse matematicii) si cu Johnny Weismuller (șvab din Banat, cel care l-a jucat pe Tarzan). De ce sa te mândrești cu personalități care nu erau de etnie română si nici nu erau născuți in Romania (Ardealul apartinand la momentul respectiv de Imperiul Austro-Ungar)? Țin să precizez că la Cluj s-a născut bolșevicul Bela Kuhn. Asta îl face român? Avem multe personalitati (românești prin excelenta) care au adus contribuții majore lumii.

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Romani se mândresc si cu țigani, deci nu le considera oameni, mentalitate ipocrita, rasista

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce înseamnă român prin excelență? Să te mândrești cu contribuțiile altora doar că vorbește aceeași limbă cu tine, asta este excelența ta? Ce te face să fii român? Faptul că vorbești limba. Dacă ești diferit prin asta de alții, asta te face mai grozav, mai excelent? Spui avem multe personalități. Spui avem, ele sunt ale tale?

| Sisiwieuc9 explică (pentru sadrian46):

Ești român dacă strămoșii tăi au fost romani iar tu te consideri ca atare si vorbesti limba română. Poti sa fii considerat român și dacă ești etnic maghiar (de exemplu) si te-ai nascut in Romania si ai crescut acolo, învățând și limba romana și considerandu-te roman. Poti fii român si daca esti italian emigrat in Romania care a locuit mult timp aici, a invatat limba si se considera român. Pai daca eu stiu limba bulgara, nu pot sa ma consider bulgar. Poti sa stii orice limba, tot nu vei putea face parte din respectivul popor fara sa ai o legătură emotionala cu el.
Ale noastre, adică ale poporului român. Daca respectivul sportiv s-a considerat român si era roman, putem sa ne mandrim cu el. Vezi ca nu e ceva tipic romanesc, asa este la toate popoarele.