anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am vorbit cu tata și mi-a zis ca ar fi ok dacă mi-ar face card pentru alocație ca să o primesc doar acolo și la 18 ani sa scot toți banii adunați dar nu prea am înțeles care e treaba, va fi un card ca oricare altul cum ar fi ca cel de la adulți? Și voi putea cheltui banii de pe el când vreau? De exemplu la MC la acel aparat, la comenzi online, orice market, magazin etc sau nu voi putea face nimic cu acest card adică doar voi primi banii pe el și voi putea sa încep sa folosesc acei bani abia la 18 ani? Lămuriți-mă pls, dau fundă

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E un card ca oricare altul pe care il poti folosi oricand nu doar la 18 ani... asta in caz ca iti face card. Ca la cum ai pus problema pare ca el vrea sa iti faca doar un cont.

| Harfagre a răspuns:

Cardul de alocație e un card de debit, atașat la un cont bancar. Directia de asistență socială de la Primărie pune banii în acel cont, iar tu poți să-i scoți de la ATM sau poți să faci cumpărături cu ei, folosind cardul. Fiind card de debit, te limitezi la suma din cont, nu poți cheltui mai mult decât ai. În zilele noastre nu merită să aduni banii până la 18 ani fiindcă se vor devaloriza destul de mult. E mai bine să înveți cât mai devreme cum să cheltui banii și pe ce.