|

Ar fi mai folositor sa fie predata in scoli germana decat franceza, Germania fiind este cea mai puternica tara a Europei?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Mi-ar fi placut ca elevul sa isi aleaga limbile straine dorite, nu sa fie impuse. Pe vremea pe cand eram eleva, imi placea italiana si as fi vrut sa fi avut ocazia sa o invat, dar in timpul scolii din clasa a II-a am inceput cu engleza, apoi prin gimnaziu si liceu a fost si franceza. Nu mi-a placut aceasta limba, nu m-a atras si nici nu mi-a folosit in viata. Engleza am folosit-o de cate ori am avut ocazia, oriunde am mers.

14 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu am făcut germana 4 ani și nu mi-a folosit la nimic

| a răspuns (pentru christine99):

Nu mi-a folosit ma refer ca nimeni nu înțelegea nimic și era urata ca dracu și am renunțat

| explică (pentru whatevernvm):

Te inteleg, e o limba mai dificila, face parte din alta grupa lingvistica.

| a răspuns:

N-ai de ce sa inveti germana in scoli, nu e o limba asa uzuala. Engleza si franceza sunt mult mai misto si iti folosesc enorm, spaniola e la fel de folositoare,, dar eu unul nu o pot suferi, nu-mi place deloc. Eu optez tot pe engleza si franceza chiar daca am destul timp de cand am terminat scoala/

| explică (pentru Drimmero):

Franceza sună că o melodie față de germană laughing nu cred că se va preda germana probabil ar fi prea grea pentru copii

| a răspuns (pentru christine99):

E mai poetica, romantica.

Cea mai frumoasa e italiana clar, are ceva aparte limba lor, in schimb italienii sunt in contrast limbii lor.

| a răspuns:

Că Germania e cea mai puternică țară din Europa e discutabil. Aș spune că nu.
franceză se vorbește în vreo 50 de țări.

| a răspuns:

Cine doreste sa studieze germana are aceasta posibilitate. Exista scoli unde se face limba germana, in unele chiar bilingv.
In nici un caz nu trebuie inlocuita franceza cu germana. Limba franceza e limba dragostei iar Franta este destinatia turistica numarul 1 din Europa dar si din lume.
Tu ai un motiv pentru care sa inveti germana, eu iti dau 10 motive pentru care merita invatata limba franceza.
http://limbafranceza.ro/motivatie/10-motive

| a răspuns:

Cred ca este folositor sa se predea limbile straine, dar nu sa se adauge una si sa se scoata alta in functie de competitiile dintre marile puteri. E firesc ca elevii sa aiba posibilitatea de a le studia, fie si la alegere.

| a răspuns:

Germana e o limba urata si dificila, si totusi la noi la liceu elevii au de ales germana sau franceza, si culmea, majoritatea aleg germana, iar noi avem doar o profesoara, si aceea a devenit foarte solicitata. Toti profesorii au intrat in panica. Sunt 3 sau 4 profesori de franceza si raman fara elevi, iar profesoara de germana e suprasolicitata laughing
Si in cativa ani sunt sigura ca nu vor pleca foarte multi elevi in Germania, iar germana nu ii va ajuta cu nimic in viata.
Cat despre inlocuirea francezei cu germana, mi s ar parea o stupizenie. Dupa ce ca avem foarte multe materii care ne sunt bagate pe gat, nu ne intreaba nimeni daca le vrem, sa ne oblige sa facem germana? Ar fi ingrozitor.

| explică (pentru anonimaalee29):

Și pe mine mă obliga sa fac franceză și nu mă plâng așa tare. Și aia cu nu vor pleca în Germania mă scuzi dar suntem a 2-a țară de unde se emigrează cel mai mult, pe primul loc e Siria care a fost în război deci zic să nu fii așa sigur că nu vor pleca.

| a răspuns (pentru anonimaalee29):

Ok, vorbesti doar dupa preferinte, dar nu ai habar cum sa cantaresti ca lumea cele doua materii. Le pui pe cantar si tragi greutati doar dintr-o parte, lucru gresit.
Pe aceeasi logica: pe multi nu o sa ii ajute deloc franceza in viata. Prea putini o sa plece in Franta.

| a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Nu va contrazic cu nimic. Am pus accentul pe germana, dar e la fel si pe partea cealalta