|

Are cineva caracterizarea pictorului francez din balta alba de vasile alecsandri?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Poți descărca singur referatul de aici și de asemenea poți încerca să-l corectezi și să-l îmbogășești cu propriile opinii, Andrei!
http://www.calificativ.ro/......d1021.html
Mari succese!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De fapt este incadrata ca si nuvela istorica dar este si povestire

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Francezul reprezinta personajul principal al operei lui Vasile Alecsandri. In nuvela, francezul este caracterizat direct de catre narator: "tanarul" francez, cat si indirect prin faptele acestuia: "imi incarcai deci pistoalele" ce sugereaza precautia si speranta acestuia la o viata noua si plina de intamplari originale. In ciuda faptului ca : "isi facea drum cu batul printre claia de caini"si "un ceas intreg a umblat cu naluca printre garduri", frantuzul nu se lasa abatut de la calatoria sa si continua sa exploreze tinuturile salbaticoase ale Valahiei.
Tanarul de afla in relatii bune cu celelate personaje. Este prietenos, educat si respectuos, ceea ce ii aduce numeroase beneficii, de exemplu aflandu-se singur in mijlocul unui sat parca uitat de aerul civilizatiei, intalneste un cavaler ce este amabil cu acesta si ii ofera un loc peste noapte, readucandu-i zambetul tanarului, chiar daca era "flamand, stalcit si necajit".
Acestea fiind spuse, personajul Frantuz reprezinta personajul principal al nuvelei Balta-Alba!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Costel_Alexandru_Sandu_1994):

"Balta Alba" de Vasile Alecsandri este de fapt o povestire de tip rama, nu este nuvela. Dar in rest este ok caracterizarea. Thnx :*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează