| troleibuz a întrebat:

Astazi am vazut pe strada o fata care purta hijab dar era machiata foarte strident. Imi explica si mie cineva de ce parul e mai seducator decat ochii sau care e rolul hijabului mai exact?

3 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Rolul hijabului e ireal, acele femei vin din lumea a 3-a a civilizatiei, pacat ca 'Orientul Mijlociu' are cultura destul de vasta si istorie destul de mare, dar in ziua de azi tarile arabe reprezinta lumea a 3-a, daca nu aveau petrol se bateau si azi prin desert cu camilele pentru o fasie de apa potabila.
Parul dupa parerea mea e cam cel mai seducator element la o femeie, sau printre cele mai seducatoare, reprezinta o buna parte din feminitate, compara o femeie cu parul super des, cu volum si misto cu o femeie cheala, avand aceleasi trasaturi, fiind la fel de frumoase, cati barbati ar prefera cheala? e un standard al frumusetii si le scoate in evidenta toate trasaturile fetei, e ceva ce nu poti explica prin multe cuvinte, si ochii au rolul lor dar cred ca parul ii scoate mai mult in evidenta. Hijabul ala e cam degeaba si demodat pentru secolul actual, dar e traditia lor, nu te usurezi in gustul omului, vorba aia.

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns:

Vălul islamic își are originea în Orientul Apropiat. El este menționat în tăblița A 40 din colecția de legi ale regelui asirian Teglat-Phalazart I, din jurul anului 1000 îen., unde se spunea că era „obligatoriu pentru fiicele pubere ale bărbaților liberi și interzis pentru prostituate".

în Codul lui Hammurabi din secolul XVIII îen. femeile libere, spre deosebire de sclave, trebuiau să poarte văl, în caz contrar erau pasibile de aplicarea de pedepse. La rândul său, un text asirian făcea din văl un semn distinctiv între o femeie onorabilă și o prostituată.

În perioada antică, în lumea greacă și apoi romană vălul a îndeplinit aceeași funcție.

Era o funcție de distincție socială care avea să fie ulterior împrumutată și de Coran. Rabinul Josy Eisenberg sublinia că „legile antice ale civilizațiilor semitice cum erau cele ale asirienilor, obligau femeile căsătorite să poarte văl". În iudaism, legea impunea femeilor să își acopere capul, ca simbol al apartenenței sale soțului său.[2]

În creștinism, numeroși Părinți ai Bisericii recomandau femeilor creștine să poarte văl.[3] Apostolul Pavel, în Prima Epistolă către Corinteni (11:2-16) nota: „Bărbatul nu trebuie să poarte văl căci el este imaginea gloriei lui Dumnezeu, dar femeia este gloria bărbatului, iată de ce ea trebuie să poarte semnul dependenței sale". (din acest motiv, până la jumătatea secolului XX și în special în zonele rurale, femeile își acopereau capul cu un șal, batic sau basma, când mergeau la biserică).

Asta la o simpla cautare pe wikipedia. Pur si simplu e o chestie a lor. Cand am fost in Afganistan mereu vedeam femei imbracate din cap pana in picioare in negru cu burka (sau burqa cum naiba ii mai zicea ca am si uitat ) si ne intrebam toti daca alea erau goale pe dedesubt sau mai aveau ceva pe ele laughing. La 40 de grade cu tot rahaturile alea pe tine ( echipamentul ) plus placile de ceramica care te aparau de gloante incepi sa gandesti prostii laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu mă dau in vant după par, ochii/picioarele sunt mult mai seducătore decat Parul.
Ca semn de respect pentru soțul/iubitul ei, sau viitorul ei iubit. Că numai el să o vadă de tot. Sau pur și simplu pentru a nu-ți forma alții fantezii cu ea.