anonim_4396
| Anonim întreabă:

Aveţi şi voi parte de concerte de bormaşină în perioada asta? Eu am în fiecare zi pe la prânz minim doi vecini care zici că s-au înţeles între ei, când se opreşte unul începe celălalt.Azi dimineaţă pe la 6 s-a apucat iar un nebun să dea cu bormaşina, până acum dădeau tot timpul după ora 10, niciodată mai devreme. Aveţi şi voi nebuni de-ăştia prin bloc?

14 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Oh, nu, dta ești prea fericită.
Să îți spun experiența mea ca să te liniștești iar când te enervează, faci referire la ea.
In martie 1971, numără dta anii, am fost încoporat la UM **** din Drumul Taberei, școala de ofițeri de rezervă TR. La schimbarea contigentului o dată la 6 luni, schimbare care se face din mers, se fac și mici reparații, ameliorări ale locației, de exemplu să se schimbe sau să se rașcheteze din nou parchetul în dormitoare sau săli de curs. Aceasta se face cu o mașină de rașchetat. Era o perioadă grea de adaptare la un program strict de somn și odihnă. De la 15.30 la 16.30 aveam odihnă- somn de voie în dormitor. Și bineînțeles undeva în clădire undeva, dar aproape, începea o mașină de rașchetat.
Au trecut niște ani de atunci. Acum stau într-un bloc, condominium, asociație de propietari.
Dar nu se întâmplă zi lăsată de la Dumnezeu Drăguțul de El, ca cineva să nu pună la ora 15, 30 bormașina în funcție alături, sau mașina de tăiat iarba pe peluza din față, sau o drujbă de tăiat crengile din parcul de sub fereastra mea.
Avioanele spre aterizare la aeroportul Avram Iancu trec tot pe lângă fereastra mea, la decolare, la fel, pot să fac cu mâna să salut pilotul. Și asta mi se întâmplă regulat la ora 15.30 din 1971 până acum. Așa că, soluția este căști antifonice și calmo calmo.

| Drimmero a răspuns:

Stau la curte, dar tot aud, pe mine nu ma deranjeaza, ba chiar ma lua somnul mai repede cand se auzeau mai inspre dimineata. Sunetul de bormasina si aspirator ma adorm, nu ma deranjeaza

| Naty1 a răspuns:

Momentan sunt la tara dar aud mereu drujbă, fierastraie electrice si alte nebuni.
Mai demult un pic cam pe perioada asta cand eram la bloc o nebună de vecina s-a gandit ea sa isi modifice apartamentul si spărgea un perete cu PICAMARU bai, deci imi trepida mersul prin casa toti vecini erau in fata blocului ca nu puteau sta in casa.

| Mosotti a răspuns:

Eu nu, rar se intampla cand cineva isi face ceva in apartament, dar aia e normal, ca si eu am anuntat si am facut.

| Wr3nch a răspuns:

Yeah, a dat vara trecuta 5 ore pe zi aproape 2 luni. Nu stiu ce a putut gaurii atat de multlaughing Probabil are o strecuratoare in loc de perete.

| blueberry11 a răspuns (pentru Wr3nch):

Acus 10 ani si la noi a fost asa ceva si au zis ca fac incalzire sub podea.

| Wr3nch a răspuns (pentru blueberry11):

Frumos ar fi sa vina sa te anunte macar, dar no. Bunul simt si romanii sunt paralele eterne.

| Overeem a răspuns:

Am mereu, vecina suferă de insomnie, tine tv ul până dimineața îl mai da și tare cred că e puțin surdă

| blueberry11 a răspuns:

Acum nu dar acus doi ani da, norocul a fost ca nu la ora 6 a inceput ci la 9 iar celalat a fost pe alta scara nu pe scara mea, dar tot s-a auzit. Daca incepea la ora 6 trimiteam primaria pe capul lui.Eu doar de 3 ori in 30 de ani de cand stau aici am avut altercatii foarte urite cu 3 vecini dar de atunci am pace ca au vazut caci cu mine nu e de gluma si stiu eu ce sa spun sa nu-si mai doreasca probleme cu mine.

| Apokales a răspuns:

N-am bloc, stau la tara. Insa am un vecin care toata ziua da cu masina aia de tuns iarba sau cu ciocanul, zici ca-i dependent de munca. Mai stai dracu' la un loc, ia o bere ca orice alcoolic care se respecta si stai cuminte.

| lorix a răspuns:

Mutati-va in pustietate daca nu va convine.
Eu nu am facut d-astea, dar e si logic ca oamenii mai au de lucrat prin casa/curte la ei.
Am mai auzit si eu. Asta e, imi puneam muzica sau castile si-mi vedeam de treaba mea.
Voi cand lucrati cu acele masinarii care emit sunete asurzitoare, credeti ca pe altii nu-i deranjeaza? Dar aia e, tac si ei ca nu au incotro.
Singurii mai tarani asa sunt aia care nu respecta programul de liniste afisat in scara blocului. Dar daca il respecti nu vad problema.

| Anonim explică (pentru lorix):

N-am zis să nu lucreze, dar nici s-o facă câte 5-6 ore zilnic.E chiar enervant.În ultimele săptămâni se apucau de pe la 10 până pe la 15-16, uneori şi 17.Ba cu bormaşina, ba cu ciocanul.Cred că 2 sau maxim, dar maxim 3 ore/zi sunt suficiente, între 10 şi 12/13 ar fi cel mai ok zic eu. Unii mai vor să doarmă poate de amiază şi oricum, şi dacă nu dormi, tot e deranjant.De când au început,în intervalul ăsta de ore nu pot să fac nimic altceva decât curăţenie sau să gătesc, dar şi astea cât pot să dureze? Deja nici nu mai am ce să curăţ la cât am lustruit ca să-mi mai umplu timpul cât se joacă ei cu bormaşinile.Aş mai vrea şi eu poate să învăţ, să citesc, să mă uit la un film ceva, dar n-am cum să mă concentrez.

| lorix a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum am zis si tu, 3 ore erau arhisuficiente. Dar daca nu va strangeti cel putin 2-3 locatari nu nu daca are rost sa le semnalizati. Ca pe unul singur poate il si injura, ca a indraznit sa ii dea un sfat, la cum sunt unii.

| namelessflower a răspuns:

Cred ca doar de vreo doua sau trei ori ce s-a intamplat sa am parte de concerte de genul in perioada asta. Vecinii mei nu sunt asa nebuni. Se pare ca sunt o norocoasa laughing