| B3HappyN0Worry a întrebat:

Am o problemă pe care nici eu nu reușesc s-o înțeleg. Poate o să fiu luminată de voi. happy
După ani întregi de jigniri și dispreț din partea foștilor și a părinților, încrederea mea de sine a scăzut sub nivelul mării, ceea ce e și normal.
Dar acum sunt într-o relație cu un om minunat, care nu încetează să-mi aducă trandafiri, ciocolată, sa mă respecte și aprecieze, să-mi amintească zi de zi cât de minunată și frumoasă sunt și cât se bucură că fac parte din viața lui. Și cu toate astea, încrederea mea de sine nu crește aproape deloc. Complimentele lui mă fac fericită, prezența lui la fel, dar peste ceva timp, când nu mai e lângă mine, iar îmi vin în minte gânduri cum că-s un gunoi, arăt groaznic etc.
Am fost și la psiholog dar parcă de "boala" asta, că n-o pot numi altfel, nu reușesc să scap sub nicio formă.
Ce mai pot încerca, măcar să diminuez asta? Nu mai suport.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| ancaval a răspuns:

Nu te mai gândi la trecut. Trăiește prezentul, mai ales dacă ai un băiat fain lângă tine. Vorbește și cu el. Oricum, să te lași afectată de oamenii care NU merită, e o greșală mare. Uită de ei, că nu te merită.
În multe cazuri, neamul, frații sunt cei care ne fac rău. Trebuie să te obișnuiești cu asta. Nu toate sunt roz.
Ce se va întâmpla cu tine, dacă nu poți trece peste? Zi!
Ce se va întîmpla cu tine, dacă reușești să mergi mai departe? O să fii fericită!

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să ai treabă, ceva de făcut.

| Drimmero a răspuns:

Tu nu lucrezi, nu ai altceva de facut decat sa te gandesti la prostiilel dn trecut? Ocupa-ti mintea, asta e remediul cel mai bun, te scapa de banii dati la psiholog inutil.

| Freya1 a răspuns:

Trebuie să începi să repari ceia ce te nemulțumește.Ai mai multa grija de tine din toate punctele de vedere, dezvoltă o pasiune, începe să gândești mai pozitiv.
Gândește-te că ai trecut peste toate asta, ca sunt oameni in situati mult mai rele sau ca ai putea fi tu intr-o situatie mult mai rea.Crede-ma,in momentul in care chiar vei avea probleme reale iti vei da seama ca problema asta e minoră.

| Celcestietot a răspuns:

Citește Psalmii din Bibliewinking.

| ProbabilPosibil a răspuns:

Vorbește de problema asta cu prietenul tău. Discutați și încercați să găsiți soluții. Stai mult cu tine și evaluează-te.