| PrintesaGumitaa a întrebat:

Buna, as vrea sa am o insulita intr-un mall unde sa pictez copii pe fata insa nu stiu daca ar merita. Insulita nu ar fi mare, gen am nevoie doar de un scaun si de o masa. Din cate am citit pe net, intr-un mall nu oricine poate avea spatiu si contractele de inchiriere se fac pe 5 ani, eu nu stiu daca as avea venit si nici nu am mii de euro sa investesc.
Fac facepainting si am acuarele speciale, sclipici, pensule si ce mai am nevoie dar merg doar ocazional daca ma cheama cineva la petreceri, eu as vrea sa transform asta intr-un job si sa castig ceva dar am nevoie de un spatiu... are cineva cunostinta despre aceast subiect sa ma ajute cu un sfat?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Natalie4u a răspuns:

Buna! In general, inchirierea unui spatiu intr-un mall poate fi o investitie destul de costisitoare si poate fi dificil de justificat daca nu ai o baza de clienti sau un plan de afaceri solid. In plus, contractele de inchiriere pe termen lung pot fi dificil de gestionat daca venitul tau nu este stabil sau predictibil.

Daca esti interesata sa transformi facepainting-ul intr-un job, exista cateva optiuni pe care le poti explora inainte de a te angaja intr-un contract de inchiriere pe termen lung:

1. Participa la evenimente si targuri - exista multe evenimente pentru copii, precum targuri sau festivaluri, unde se pot gasi multe oportunitati de facepainting. Aceste evenimente iti permit sa lucrezi ocazional si sa iti construiesti o baza de clienti fara a fi nevoie sa investesti intr-un spatiu permanent.

2. Inchiriaza un spatiu part-time - daca doresti sa ai un spatiu propriu unde sa practici facepainting, poate fi mai convenabil sa inchiriezi un spatiu part-time decat sa angajezi un contract de inchiriere pe termen lung. De exemplu, poti sa inchiriezi o camera intr-un centru de coworking sau sa cauti un spatiu disponibil pentru inchiriere doar in anumite zile ale saptamanii.

3. Lucreaza ca freelancer - daca nu esti pregatita sa investesti in un spatiu permanent, poti sa lucrezi ca freelancer si sa oferi servicii de facepainting in locatii diferite, cum ar fi casele copiilor sau alte locuri publice. Acesta poate fi o optiune mai flexibila si mai convenabila decat sa inchiriezi un spatiu.

In final, este important sa ai in vedere ca afacerile nu se dezvolta peste noapte, iar investitiile mari pot fi riscante daca nu ai o baza de clienti solida sau un plan de afaceri bine pus la punct. Asadar, poate fi mai bine sa incepi incet si sa iti construiesti treptat clientela si sa iti dezvolti afacerea in timp.

1 răspuns: