| DeeDee817 a întrebat:

Buna! Ce părere aveți de acei oameni care spun ca tu dacă nu faci copil trăiești degeaba? Sau ca nu ai făcut copil pana la 24 ani sa zic așa, și sa te apuci, ca ii târziu laughing

18 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ca nu trebuie sa-i bagi in seama.
Dumznu ti-a dat creier sa-l folosesti nu sa faci ce vor sau zi altii, nu sa copii ce fac toti, iar daca tu nu-ti doresti sa te casatoresti ori sa faci copii, atunci este doar problema si decizia ta.

| DeeDee817 explică (pentru Violleta2022):

Exact! Adică mie mi-ar fi Rușine sa pun astfel de întrebări sincer. Dar din păcate nu o sa înțeleagă nimeni

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mă doar fix in pix.
Copilul e decizia celor 2 părinți și atât.

| DeeDee817 explică (pentru suntserios):

Corect! Dar pe mulți ii interesează și viața altora

| Mindfulness a răspuns:

Sunt limitați și cu mindset comunist.

| DeeDee817 explică (pentru Mindfulness):

Ma aștept ca măcar peste 10 ani sa fie mai puțini astfel de oameni cu mindset-ul asta

| Mindfulness a răspuns (pentru DeeDee817):

Sunt cam sceptic.

| Whitte a răspuns:

Sunt oameni care traiesc degeaba! Nu stiu sa faca altceva decat copii. Adica sex. Daca deschizi o discutie oarecare cu ei, tot la copii ajung. Tot despre copii vorbesc.

| DeeDee817 explică (pentru Whitte):

Daa, adică fiecare e liber sa facă ce vrea cu viața lui pana la urma dar nu are nimeni dreptul sa te oblige pe tine sa faci ce nu vrei

| Whitte a răspuns (pentru DeeDee817):

Corect.

| gaminator a răspuns:

Buna! Situatia nu este atat de simpla, pe de o parte unii oameni dovedesc lipsa de intelegere sau rabdare fata de aproapele, insa pe cealalta, d.p.d.v. sociologic, acest aparat critic al "intelepciunii populare" este productiv si are rolul sau. Cu siguranta, unii nu se grabesc sa se puna la casa lor, insa presiunea aceasta din partea societatii este importanta, pentru ca ne reaminteste constant scopul pe care il avem, altfel cu siguranta unii ar si uita laughing

| DeeDee817 explică (pentru gaminator):

E trist ca societatea te forțează sa faci astfel de lucruri. Cunosc o fata care nu își dorea copil și acum merge la psiholog pentru ca este in depresie.

| gaminator a răspuns (pentru DeeDee817):

Este important sa intelegem motivele pentru care o anumita persoana nu isi doreste sa creasca un copil.
Daca inca nu a gasit un partener in care sa aiba incredere si cu care sa cladeasca o familie sau are infertilitare, atunci este de inteles.
Insa daca cineva nu isi doreste sa creasca un copil doar pentru ca asa este moda in perioada respectiva sau vrea doar ca venitul pe care il are sa mearga in satisfacerea placerilor, desi ar putea sa aiba un copil fara probleme si are deja un partener de viata, atunci are sens ca societatea sa ii aduca aminte scopul vietii pe pamant. Cei mai multi oameni care ajung la batrenete fara copii regreta acest lucru, deoarece este prea dureros, iar gandul la ce ar fi putut sa fie nu este mai putin ispititor.
Nu stiu situatia persoanei respective, nu imi permit sa comentez, am dat un raspuns cat mai general.

Chiar și dacă persoana respectiva nu vrea copil fiind fertil/a sau cum ai zis tu sa își satisfacă plăcerile nu văd care ar fi problema. Pur si simplu nu vrea! Societatea nu ar trebui sa ii aducă aminte nimic pentru ca nu este treaba ta cum nici a mea sau a altor persoane ce vrea sa facă cu viața lui/ei. Fiecare face ce vrea cu viața lui si nu trebuie sa ne intereseze din ce motiv nu vrea sa facă copil. Pe nimeni nu afecteaza ca ăla/aia nu vrea sa faca copil. Și chiar dacă are o relatie perfecta si sunt perfect sănătoși eu zic ca e ok dacă nu vor sa faca! Pe mine una nu ma interesează si dacă la bătrânețe cine o sa regrete eu zic ca e problema lui/ei

| gaminator a răspuns (pentru gaminator):

Sa fim sinceri, ce fel de om nu si-ar dori sa aiba copil, altul decat omul egoist care traiesti pentru el si care nu poate sa iubeasca?

Sunt destui care nu vor și nu înseamnă ca sunt egoiști puri și simplu nu vor sau nu se cad a fi părinți. Mai bine sa faci un copil ca după sa nu îl iubească și sa trăiască o viața de rahat. Pai și pentru cine ai vrea sa trăiască? Nu pentru tine? Dacă tu trăiești doar ca sa faci un copil e naspa rău prietene... și poate sa își iubească partenerul, familia animalul etc...

| gaminator a răspuns (pentru DeeDee817):

Iubirea da viata, iubirea aduce viata, iubirea de sine nu este altceva decat rodul minciunii.
Cum isi poate cineva inchipui ca iubirea este egoista? Aaceea nu este iubire.

| Delyq a răspuns:

Da, nu mai ți pasul.