| noname2021 a întrebat:

Ce parere aveti de psihologi? V-au ajutat cu adevarat sau doar v-au mancat banii fara folos? Stiti pe cineva bun in Timisoara?

22 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Cel mai bun psiholog e dumnezeu si maicata, ei te vor intelege si indruma pe calea cea buna, e gratuit

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Deci psihologii ăia nu degeaba au facut o școală o facultate, ei te ajută dar depinde de tine sa vrei sa fi ajutată, sa respecti tratamentul prescris si sa mergi periodic la control la medic, ca asa doar mergînd odată nu vei rezolva niste probleme vechi, lasa l pe Ray sa vorbeasca e el psiholog? Nu.

| Emazio a răspuns:

Eu ma duceam de plictiseala cand eram la liceu, parea o activitate interesanta in care vorbeai cu cineva cu experienta de viata si puteai sa impartasesti tot felul.

| RAY a răspuns:

Daca vrei putem incepe si eu sunt pasionat de psihologie

| noname2021 explică (pentru RAY):

Poti sa imi dai un mesaj in privat cu mai multe detalii despre cum ai putea ajuta un om doar fiind pasionat?

| RAY a răspuns (pentru noname2021):

Https://jumpin.chat/pechat te astept aici

| anonim_4396 a răspuns (pentru noname2021):

Terapia de grup e mult mai de folos, in schimb in Romania nu prea sunt... sau numai in anumite orase.
Si eu am ganduri de genu, dar stiu ca orice mi-ar spune Ba stiu deja, Ba nu m-ar afecta cu nimic. Psihologul este doar o persoana platita sa te asculte. N-am nevoie de teorie.
Cu practica e problema. Intr-o tereapie de grup interactionezi cu altii care au probleme similare.

| noname2021 explică (pentru anonim_4396):

Hmm asa e

Eu am cautat grupuri de genu, terapii de grup dar nu am gasit. Cabinete de psihologie sunt o gramada.
Dar nu consider ca as avea nevoie de psiholog, adica nu sunt loca, ci am probleme grave de interactiune. Mai toate esecurile mi se trag din aceasta pricina.
Sunt constient ca daca merg la psiholog aia/ala o sa ma asculte ce am de spus, si atat! o sa dea maxim 2 sfaturi ce poti gasi si pe net.

Avem aceeasi problema atunci, iar eu cu vreo 2 in plus

Si nu trebuie sa fii loca pentru psiholog, psihiatrii sunt pentru asta laughing

Ok,prin "Loca" ma referam sa pierzi controlul, sa intrii in depresie etc. Sau sa faci prostii.
2 probleme in plus, ehhh nu prea cred.

Fiecare cu problemele lui..pacat ca trebuie sa platesti pe cineva sa te asculte.Dar ma mai gandesc in legatura cu asta, nu stiu daca merita.

Si mie mi se pare prostie, eu te ascult si pe gratis laughing,
Stiu cazuri cu adolescenti in care psihologul chiar a ajutat. Dar in rest e pierdere de bani.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-ti manaca nimeni banii, ca nu ti-i ia nimeni cu forta din buzunar, ci ii dai singur, ca sa vrei tu.
Nu mai acuzati, fara sa va folositi creierul si sa judecati actiunea in sine!

| noname2021 explică (pentru Violleta2022):

Nu judec, stiu cazuri in care psihologul te cheama de n ori numai ca sa te stoarca de bani, iar altii sunt total ok si te cheama fix cat e nevoie.

| Violleta2022 a răspuns (pentru noname2021):

Daca ajungi la psiholog, inseamna ca un medic generalist te-a trimis acolo, considerand ca ai nevoie de ajutor.
Este stiut ca, nu exista rezolvare si fixarea problemelor in 2-3 sedinte, de aceea trebuie sa mergi 10-20 de sedinte, ca sa fii ajutat, sa intelegi stare in care esti, sa o accepti, sa incepi sa faci ceva sa iesi din ea si sa o depasesti. Uneori dureaza luni sau chiar ani, dar daca ajungi aoclo, inseamna ca ai probleme serioase si ai nevoie de acela ajutor specializat.
Vorbiti fara sa aveti habar ce se intampla intr-un cabinet psihologic, neintelegand ca cineva munceste cu voi, ca acel cineva trebuie platit, ca nimeni nu vrea sa munceasca pe gratis.
Cazurile pe care le stii tu sunt intelese si judecate prost de neavenitii din afara, care nu dau doi bani pe munca unui psiholog, pentru ca sunt incapabili sa o inteleaga.

| Donsavas a răspuns:

Iti mănâncă banii dacă pierzi timpul la ei tacand, mințind sau inventând povesti de film. În realitate, Un psiholog te ajuta sa te cunosti mai bine. Dacă tu te astepti sa devina cupidon peste noapte, vreun chirurg priceput care sa te opereze pe creier sau in orice alt loc sau vreun popa sfânt care sa ti "ierte" păcatele vieții, atunci iti pierzi timpul si banii cu buna stiinta.

| RoCkKiD a răspuns:

Adevarul e ca in fiecare breasla sunt si uscatori iar din pacate in psihologie sunt multe pentru ca este o profestie aproape nereglementata. Formarile le poate face aproape oricine si unele sunt de-a dreptul stupide dar exista fraieri care platesc sa le faca asa ca tot se predau.

Spune-mi in mare ce problema ai (si psihologii sunt specializati) si o sa incerc sa-ti recomand pe cineva din oras insa ai grija ca aia buni sunt si scumpi.

Da-mi mesaj te rog sa nu spamam aici.

PS: Stiu ca sunt multi pasionati de psihologie ca suna interesant si ne place sa stam de vorba insa de cele mai multe ori a da sfaturi doar pentru ca esti pasionat de ceva e ca si cum ti-as zice sa iti bagi capul in cuptor ca eu sunt pasionat de fizica.

Treaba asta e nociva pentru oamenii sanatosi si de-a dreptul ucigasa pentru cei care chiar au nevoie de ajutor specializat.

| simpluone a răspuns:

In general sa vorbesti cu oricine psiholog sau nu ajuta. Depinde de ce doresti de la el, de cat timp/bani ai disponibil pentru terapie. Insa iti pot spune de pe acum ca daca te astepti in 2-3 sedinte sa se vada rezultatele sunt bani aruncati pe fereastra.

| JulyDreams a răspuns:

Eu sunt de parere ca psihologul poate ajuta, daca exista probleme reale precum depresie majora, insingurare, anxietate. Insa nu poate ajuta la autocunoasterea adevarata, in profunzime, cu scopul de a se schimba pe sine insusi. Asta o face fiecare individual, nu poate munci altul in locul nostru.

| VladAntonio a răspuns:

Buna! Eu sincer nu am avut nevoie de psiholog până acum, dar sora mea A facut terapie după ce a pierdut 2 sarcini a ajutat-o extrem de mult si ce-l mai important a convins-o sa nu renunțe in a mai incerca! Acum are un băiețel perfect sănătos de 3 luni. Deci da ajută enorm de mult!

Întrebări similare