|

Bună! Iubitul meu e ofițer MApN în Sibiu, acum e încă la serviciu. Am o întrebare de curiozitate, el îmi poate asculta mie convorbirile telefonice sau poate să mă urmărească cumva prin telefon de la serviciu? Gen un GPS al locației, să îi dea lui informații despre locațiile mele? Știu că e o întrebare penibilă și habar n-am de ce întreb aici. De ceva vreme se comportă cam dubios și uneori îmi lasă impresia că știe tot ce fac, fără ca eu să îi spun, uneori mă întreabă ceva și se uită lung în ochii mei de parcă el stie răspunsul deja și așteaptă confirmarea mea. Ideea e că eu nu fac nimic greșit, merg la facultate în oraș și apoi mă întorc acasă, nu ar avea de ce să mă suspecteze. Pe mine mă deranjează chestia asta la culme dacă e adevărat! Nu îmi place să îmi stea cineva așa în "ceafă" să mă urmărească, plus de asta, eu nu i-am dat motive să o facă, e ABSURD, suntem doi oameni maturi, chiar ne iubim și nu am avut niciodată probleme de genul. Dacă nu mă ajutați cu un răspuns sigur și clar, poate cine se pricepe, să știți că o să fac un gest necugetat! laughing O sa ii dau bătaie până îmi spune dacă face așa sau nu! GLUMESC! laughing O colegă de facultate mi-a băgat ideea asta în cap, că există posibilitatea ca el să mă urmărească de la serviciu. E posibil? Deși ăsta e serviciul lui, pe mine nu prea mă interesează și nu mă pricep în domeniu, de asta întreb aici. Sau poate el se joacă cu mine, să mă enerveze! Ii place asta la culme. Sper să nu fie posibil ce am zis eu, altfel o sa se iște o ceartă mare! laughing

15 Raportează Evaluează
15 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu poate sa iti asculte convorbirile sau sa te urmareasca prin intermediul serviciului sau mai stiu eu ce, Doar SRI are drept si acces la metode de interceptare a dispozitivelor electronice. Dar poate sa iti fi pus programe de spy in telefon. Asta da.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sofisis):

Nu doar SRI, dar sa zicem. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Plato):

Prin prisma serviciului lui nu are oricum cum sa o urmareasca. Mai ales ca sa fii ofiter la mapn nu e chiar asa mare scula de bascula.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sofisis):

Are cum, daca il ajuta niste colegi. In plus, un ofiter MApN poate discuta lejer cu un ofiter al Politiei sau SRI si sa obtina ce vrea.
Depinde ce ofiter e, cateodata e chiar foarte mare scula de bascula.
https://www.mapn.ro/organizare/dgia/index.php

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Plato):

Plati, ea e la facultate, el cati ani poate sa aiba? Chiar nu e scula de bascula.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sofisis):

Și cum pot scăpa de programele de genul din telefonul meu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sofisis):

30 are el

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu fiind civil, nimeni nu iti poate urmari telefonul fara motiv. Pana si Politia ar avea nevoie de aprobare si motive serioase.
Prietenul tau ar avea nevoie de pile serioase pentru a face asta, ma indoiesc ca se complica asa, dar mna, tot ce se poate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Plato):

Are master în domeniu si in viitorul apropiat vrea sa isi dea doctoratul, e avansat în grad, dacă vrea poate face asta cu ajutorul altora, sunt sigura. Eu am întrebat doar dacă e posibil ca el sa aiba acces la asta? Cei din MApN? Să îmi asculte mie conversatiile? Mă gândesc și eu că asta nu se ia în calcul așa la orice banalitate cum ar fi cazul acesta. Să îți urmărești partenera, asta chiar e un motiv penibil sa asculti conversatiile cuiva. E important pentru mine, vreau sa stiu daca e asa, ca sa am o discuție cu el. De exemplu ieri am ieșit de la cursuri mai repede ca de obicei și am mers la o cafenea din zona cu niste colege să bem ceva ca fetele după care urma să merg acasă. El mi-a dat mesaj la scurt timp exact cand eram la cafenea și m-a intrebat cand ies de la facultate. Mereu se întâmplă așa. Am crezut la început ca e o coincidență că s-a întâmplat de câteva ori să mă întrebe un lucru, exact atunci când programul s-a schimbat brusc și eu nu mai eram in același loc în care știa el ca ma găsește de obicei. Dar se tot intampla de ceva vreme asta. M-am gândit imediat că el poate a vazut cumva ca eu am plecat de la facultate si mi-a dat mesaj la scurt timp sa vada daca il mint. Și nu îl mint, tot timpul ii spun adevarul, de ce să mint ca ies cu fetele? Nu suport chestia asta, să mă urmărească. Poate o face cu alte programe instalate în telefonul meu, nu stiu. Se pricepe și la asta. Știți cumva cum pot verifica în telefon dacă e așa? Vreau sa ma conving mai întâi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu are cum să îți pună telefonul sub urmărire fără un motiv bine întemeiat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În ziua de azi există o grămadă de aparatură/gadgeturi de ascultare ambientală cât și aplicații/softuri care pot fi instalate pe telefon în același scop.
Deci cu o cheltuială minimă poate să te asculte și să urmărească fiecare pas pe care îl faci.
Ar trebui să încerci să te convingi dacă face asta.
Pentru că dacă o face, singura ta șansă e să fugi cât mai departe de el fără să te mai uiți înapoi pentru că viața ta va fi un iad. Înseamnă că tipul are probleme la mansardă și dacă mai stai cu el, s-ar putea să auzim de tine la ProTV la știrile de la ora 5.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Hammurabi):

Păi asta vreau, să mă conving dacă e așa. Oare dacă îmi schimb telefonul și îl arunc pe cel de acum? Ar fi o variantă. Așa poate o să mă conving dacă e adevărat. Măcar până nu va pune și pe cel nou vreo aplicatie de urmărire sau ceva de genul. Nu stiu cum reuseste, chiar nu e genul sa faca din astea. Sper ca vrea doar sa glumeasca pe tema asta. Nu mă speria, cum sa ajung pe la stiri in modul ala? Mai bine imi vad de viata mea de acum, daca stiu ca are probleme așa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Corinaaa22):

Incearcă să minți intenționat ceva și vezi cum reacționează.
Dacă știe ce-ai făcut și îți spune că minți, e clar că te urmărește cumva pas cu pas. Nici nu mai contează cum.
Să stai în continuare cu un om care face așa ceva e un risc maxim.
Orice psiholog îți va spune că asta e o problemă majoră. Înseamnă că el te consideră proprietatea lui și vrea să aibă control total asupra ta. Nu vreau să te sperii dar asta poate fi o boală psihică.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Hammurabi):

Ok, o să fac asta. Trebuie sa ma conving cat mai repede. Mersi pentru sfat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Și întreabă mereu foarte relaxat la ce oră am ieșit de la facultate sau pe la ce oră am ajuns acasă, atât. După nu mai zice nimic. Nu are nici o relevanță asta. Comportamentul lui doar mă duce cu gândul că mă urmărește el cumva. Și nu e gelos, nu s-a schimbat nimic la el decât chestia asta dubioasă care se întâmplă. Îmi contorizează timpul prea mult. Nu inteleg cum și de ce.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează