anonim_4396
| Anonim întreabă:

Bună TPU.
Aș vrea să plec la muncă in străinatate și după ce strâng bani să mă întorc înapoi în România. Apoi aș vrea să construiesc o casă cu 2 etaje pe care să o vând (mă refer să vând separat apartamentele, nu întreaga casă).Iar dacă reușesc să continui tot așa gen afaceri imobiliare cred că se spune.
Ce păreri sau sfaturi aveți?
Fundă cel mai bun sfat.

4 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Pare un plan bun dar cred ca tu te gandesti sa pleci pentru 2-3 ani. In realitate ar fi mai mulți...

| alex9031 a răspuns (pentru Bondarel99):

Strang doar o parte din bani.In rest iau de la banca.

| RainmakerX a răspuns:

Real estate, huh?
Pare un plan bun la inceput DAR trebuie sa ai in vedere mai multe lucruri...

- Cererea de locuinte in zona. Cate apartamente o sa ai? Cu cat sunt mai multe, cu atat o sa dureze mai mult sa le vinzi daca zona nu este una foarte cautata.

- Cu cat o sa le vinzi? O sa astepti foarte mult pentru a le vinde fara sa scazi din pret sau o sa le dai sub pretul locuintelor din jurul tau?

- In ce stadiu o sa fie predate? Cat o sa mai coste si asta...
- Care este pretul terenului pe care construiesti. Il ai deja printr-o mostenire sau achizitie sau urmeaza sa dai bani si pe el? In multe cazuri terenul costa mai mult decat locuinta plus ca ai nevoie de un teren destul de mare daca vrei o constructie mare.
Poate faci si un spatiu verde care poate sa fie la comun sau delimitat de ceva sau o terasa, loc de recreatie.

- Ce forma o sa aiba casa? O sa aiba o forma normala sau una ciudata, cum o sa fie impartita?

Acestea sunt lucruri pentru care nu astept raspuns intrucat nu sunt un reprezentant al unei companii. Sunt lucruri la care trebuie sa te gandesti inainte de a decide. Pretul este de asemenea influentat de calitatea finisajelor si a locatiilor din jurul propietatii (scoli/gradinite/companii/banci/restaurante).

Succes! Grija sa nu faci o vila undeva la tara si sa ramai cu ea nevanduta.

| alex9031 a răspuns (pentru RainmakerX):

Am teren la țară.Dar tu ce parere ai o casă cu parter+un etaj+grădina la țară la 40-50.000 de euro nu s-ar vinde? Da casa să fie nouă nu una veche.