Unii doar că " așa se face", alții vor să ofere ceva lumii când îi fac ( să îi educe, să aibă un caracter fain, să ajute pe alții când cresc și să nu trăiască doar pentru ei), mai sunt motive dacă stai să te gândești dar nu prea are rost.
Unii cred că să crești un copil e aceeași chestie cu a crește un câine, din păcate.
Unii merită să aibă copii dar nu pot să facă, alții au și își bat joc de ei, familii abuzive, copii terorizați, care rămân cu probleme pe viață.
Blabla.
Nu "trebuie" să faci copii.
Spre curiozitatea ta draga nu i-am intrebat, mi-am dat semama singur/a cu timpul ce inseamna sa faci un copil. eu am raspunsul la intrebarea asta. faptul ca imi place sa vad ce cred alti, si cat i duce bibilica, e cu totul altceva. Sper ca ti am raspuns la intrebarea pe care probabil nu te ai fii asteptat sa iti raspund.: pup!
De obicei vorbim de lipsa de educatie (in cazul parintilor foarte tineri, care inca sunt tot la stadiul de copii) si de incadrarea fortata in tiparele societatii, incadrare impinsa de nimeni alta decat propria familie, pentru restul tinerilor adulti. Corelarea dintre femeile care aleg sa urmeze studii univeristare si dorinta mai mica de a naste copii este si ea, deja, destul de cunoscuta.
Cred că mai mult din cauza presiunii sociale, că așa face lumea, așa e obiceiul.Rar sunt cei care chiar își doresc un copil pentru că ăsta e unul din visurile lor, chiar își doresc asta și găsesc împlinirea prin el.
Teama de a nu fi singuri cred că e mai mult în cazul celor necăsătoriți, iar egoismul este în foarte multe dintre cazuri, deoarece mulți fac copii pe care îi abandonează, abuzează, nu sunt în stare să le ofere o educație și sprijinul cuvenit.Cred că se poate face o analogie cu a avea un animal de companie: vreau un animal pentru că m-ar binedispune, dar nu îmi asum să am grijă de el, să îl duc la controale, să îi ofer tot ce are nevoie, să îl accept și iubesc așa cum e. Știu că e impropriu, însă de multe ori cam așa fac și părinții care vor copil doar de dragul de a avea.
Un copil este cea mai mare responsabilitate și cel mai important 'lucru' pe care îl poți realiza și trebuie să îți dorești asta cu adevărat și să fii pregătit să te sacrifici pentru el, altfel mai bine îi lași pe alții să facă.El nu e o responsabilitate doar pentru un an, doi, 18, ci pentru toată viața, deoarece felul cum îl crești îi va afecta toată viața lui și a ta.
Cred ca unul la o mie este cuplul care face copii cu sens, restul in virtutea inerției.
Foarte putini inteleg in adevaratul sens al cuvântului ce inseamna responsabilitatea unei vieti.
De aceea si foarte multe suflete nefericite si triste.
-presiunea sociala, efectul de turma
-unii au nevoie de un,, scop'' in viata pentru ca nu stiu ce sa faca cu viata lor
-vor pe cineva sa ii iubeasca (faza cu cana de asemenea )
-n-au cui sa lase mostenirea
-cred ca vor fi impliniti si fericiti
Rar, isi doresc un copil pentru ca nu sunt egoisti si vor sa il educe si sa il pregateasca pentru viata
Copiii sunt viitorul.
Suntem inconjurati si de oameni faini, si de oameni mai putin faini. Aia din prima categorie au fost crescuti de parinti cumsecade, au fost educati cum sa se comporte, cum sa iubească, cum sa facă fata greutatilor si cum sa le faca celor din jur ziua mai buna/sa le aducă un zâmbet pe buze.
Cei din a doua categorie se încadrează iar in doua subcategorii: cei care au fost crescuti cum trebuie dar au avut influenta proasta din afara, din cercul de prieteni, si cei care au fost crescuti ca "buricul pământului" sau pur si simplu ca pe un câine.
Cred totusi ca atunci când iti doresti si faci un copil, trebuie sa cugeti un pic ce fel de om va fi. Pentru ca, cum am mai spus, copiii sunt viiitorul
Vine in firescul lucrurilor, dar nu e obligatoriu. Nu toata lumea face copii, unii prefera cainii sau pisicile.
Se spune ca intr-o viata de om, e bine sa faci o casa, un copil si sa plantezi un pom.
Super răspuns!
Ma bucur ca ti-a placut. Astept funda
Cum dau funda?
Discutia poate fi si despre modul in care a evoluat societatea. Astazi putem alege sa nu facem copii, avand atatea metode de contraceptie la indemana. Pe vremuri se nasteau copiii, pur si simplu.
Suntem la un punct de cotitura dpdv al evolutiei societatii umane.
Acum societatea vestica are natalitate negativa: mai putine nasteri decat decese. Acelasi lucru si in Japonia.
In antiteza, unele zone ale lumii precum arabia, Africa, India au natalitate exponentiala, nici nu conteaza conditiile de trai, nivelul de civilizatie sau educatie.
Asadar, concluzia logica e ca in viitorul nu foarte indepartat, ne vom pune altfel intrebarea. Ne vom intreba de ce noi, oamenii, n-am mai facut copii.