| MadalinaUzumaki a întrebat:

Bună TPU, sunt din R.Moldova și am 15 ani, de ce în istorie Rusia e văzută într-o lumina asa proasta, iar România parca e mai bine? Adică profu nostru de istorie mi-a zis ca la examen sa nu zicem nimic de rău despre romani și pe rusi sa ii facem pe rusi în fel și chip.
Dau funda

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Rusia e tara care a atacat cele mai multe tari in toata istoria omenirii, a invadat toate tarile mici care stateau in calea lor din punct de vedere geografic si nu numai pentru a-si extinde granitele si influentele, printre ele se enumera si Moldova care a fost luata cu forta de la romani, decenii intregi au reusit sa rusifice Basarabia in ultimul hal, au manipulat si transformat basarabenii in niste roboti sovietici, practic v-a rupt pe voi moldovenii de orice tentativa de dezvoltare ce poate veni din Occident, practic v-a luat sub aripa lor "protectiva", nu degeaba Moldova a facut parte din urss. Rusia e o tara agresiva, o tara toxica care a avut mai mereu conducatori bolnavi dupa putere absoluta. E normal ca la 15 ani sa pui astfel de intrebari, esti micuta si ai crescut probabil sub o propaganda ruseasca in familie, ati inceput sa va desteptati si voi de cativa ani incoace si sa vreti schimbare, e greu sa te rupi de rusi daca nu primiti ajutor european si nu puneti stampila care trebuie pe vot, dar sunt ceva sperante cu Maia Sandu sa educe cat de cat in spirit european poporul vostru care e cumva si al nostru.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu vrei sa studiezi istoria... vezi ce se intampla azi si ce face Rusia azi.

| J0B0MAT a răspuns:

Pentru că, ce crezi?! În toată istoria rușii sunt una din națiunile care au făcut cel mai mult rău, nu doar Moldovei, ci la nivel mondial. Și încă fac asta.

| Drimmero a răspuns (pentru J0B0MAT):

Cam asa ceva, doar ca rusii au atacat doar statele ceva mai slabe militar decat ei, niciodata nu au atacat un stat mai puternic decat ei pentru ca nu aveau cum sa castige, se lauda cu parade ca au invins o Germania Nazista care era deja la pamant, daca nu era SUA cu ajutorul ala militar acordat acum se vorbea germana in toata rusia.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Drimmero):

Nu pot să îți evaluez răspunsul de sus, dar îți dau la ăsta. Meritai funda.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Un singur cuvânt: Co-mu-nism
Nu e prima mizerie pe care au făcut-o rușii, dar e cea mai recentă și a rămas întipărită în mintea bunicilor și părinților noștri.
Legat de Basarabia, putem aminti politicile de rusificare întreprinse de regimul țarist.