|

Buna tpu.Sunt intr-o foarte mare dilema iar viitorul meu e in joc.Ma stresez foarte tare si efectiv habar n-am ce sa mai fac.

Sunt in ultimul an de liceu si nu stiu la ce facultate sa ma duc.Initial,am vrut sa ma duc la litere, mai precis LMA.As fi dat admiterea din engleza-franceza, dar avand in vedere ca sunt varza la franceza si sunt 3 ani de studii, nu as fi putut face fata.O alta optiune ar fi fost engleza-romana, de unde as fi iesit cel mai probabil profesoara de engleza.Acum,problema cea mai mare e ca nu stiu unde sa ma duc.Visul meu era sa dau la LMA sa devin traducator, dar franceza m-ar fi tras in jos rau se tot.Alta optiune nu prea mai am deoarece nu am un anumit talent sau inclinatie, singurul lucru la care ma pricep cel mai bine e limba engleza.

Parerea voastra care este? Merita sa trag tare si sa iau ore de franceza? Sau ar fi mai atractiv sa devin profesoara de engleza? Am nevoie si de alte opinii/sfaturi, deoarece simt ca ma aflu intr-un mare blocaj cu privire la ce voi face mai departe.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu zic sa te retragi intr-un loc linistit si intreaba-te sincer-ce anume ti-ar placea sa lucrezi toata viata ta? in ce domeniu? daca nu o sa lucrezi in domeniul in care ti-ar placea, o sa regreti ca si sotul meu care a vrut sa faca eletrotehnica dar s-a temut ca nu va intra la admitere si a facut constructii de masini dar nu i-a placut, si -a distrus sanatatea, lucra doar ca sa-si intretina familia dar mergea si venea de la servici cu nervi.Eu toata viata m-am orientat sa lucrez unde imi face placere si daca s-a intimplat, caci s-a intimplat ca s-a terminat un loc de munca si am fost disponibilizata atit am cautat pana nu am dat de ceva sa-mi placa, deoarece am probat si eu vreo 2 ani cum e sa lucrezi unde nu iti face absolut nici o placere si pot sa spun ca e enorm de distructiv pentru personalitate.Autoaprecierea se apropie undeva pe la zero.Dar acum sunt unde trebuie imi place foarte mult ceea ce fac si o fac cu multa pasiune si daruire.

| a răspuns:

Dar daca totusi nu reusesti sa te decizi acum, nu te panica.Si fata mea a intrat la facultatea de litere si cam pe la anul 3 era total indecisa si in depresie ca ce sa faca ca parca totusi nu asta voia sa faca.A mai facut inca o facultate de dramaturgie dar totusi nu a ales meseria de dramaturg ca nu i-a placut orasul unde era repartizata.astfel a ramas sa fie profesoara, o meserie ce nu i-a placut la inceput deloc.Primul an s-a chinuit a tras tare, a suferit dar spre surprinderea mea acum ca a trecut in anul 3 de munca si de predat deja a inceput sa-i placa meseria si a descoperit frumusetea meseriei de profesor.Niciodata nimic nu e pierdut eu zic ca trebuie sa asculti de vocea si de chemarea ta interioara.Si daca cumva pierzi un tren inca nu e tragedie inca esti tinar-a si oricind poti schimba trenul daca simti ca te-ai urcat in unul gresit.