|

Bună TPU! Voi cum priviți noțiunea de destin, ce părerea aveți despre ea? Mai sunt unii oamenii care zic că Dumnezeu ne controlează destinul, păi și alegerile noastre? Eu știam că el zice despre noi că avem libertate deplină. Sigur acum dacă intru mai în miezul religiei sare cineva care e mare teolog și mă enervează. Voi ce părerea aveți despre ideea de destin?

9 răspunsuri:
| a răspuns:

E treaba lor ce spun acele persoane, parerea mea destinul este ceva haotic, depinde de alegerile noastre plus alti factori eterni, gen ai o sotie, copil, 30 de ani si faci infart, viata este prea cruda sa spuneam ca dumnezeu intervine in ia

| a răspuns:

Dumnezeu se amestecă într-un singur fel. Fiind eu o ființă vie, predestinare este supraviețuirea. Modalitatea este la mâna mea, cu cauțiunea că sunt constituit după Freud din eu, sine și supra eu. Eu decid doar la faza de eu.

| a răspuns:

Dumnezeu ne-a dat libertatea de a alege, destinul îl face omul. Se scrie cu literă mare „el" -> El.

| a răspuns:

Majoritatea oamenilor au o idee greșita asupra lui Dumnezeu, mulți cred că e un personaj din afara universului imaginar. Nu suntem niste marionete și el ne controlează. Noi înșine suntem reflexia lui Dumnezeu, orice ai face e predestinat pentru ca tu însuți ești Dumnezeu dar nu ești conștient de asta.

| a răspuns:

Nu exista destin exista doar alegeri.Sunt lucruri ce nu putem schimba cum ar fi familia in care ne nastem tara si localitatea in care ne nastem, dar de la varsta de 18 ani totul depinde de alegerile pe care le facem in viata.Eu cred in Dumnezeu dar el ne-a lasat sa facem propriile noastre alegeri nu este un parinte care pune stop actiunilor noastre ci ne lasa sa invatam si sa ne dam seama singuri daca am facut alegeri corecte sau nu. Daca nu facem greseli nu avem din ce invata. Avem voie sa gresim dar daca nu invatam din ele ne facem singur rau si asta deja iarasi noi am decis. Tatal nostru din ceruri mereu ne ajuta daca il rugam dar nu mereu cum am dori noi ci cum in sfarsit deznodamintul e spre binele nostru. Daca nu il rugam eu cred ca doar ne observa si ii pare rau ca am ales sa dam cu capul in bara.

| a răspuns:

Suntem învățați de mici că tot ce e bun în viața noastră e dat de Dumnezeu, de părțile rele e responsabil Satan. Dacă de exemplu iei 10 la un examen/concurs e pentru că te-a ajutat Dumnezeu, nu pentru că ai stat zile întregi și ai învățat tot. Dacă ți-au intrat jocurile de noroc în sânge și pierzi casa e pentru că te-a ispitit dracu.

| a răspuns (pentru Green66):

Ca dovadă că cei doi joacă la blat.
Și cine face toatea astea? Noi.
Astfel unde zac cei doi?
În noi?
Unde este destinul nostru?
În noi.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Ca dovadă că se încearcă spălarea pe creier de la vârste fragede. De ce ai mulțumi unui prieten invizibil pentru că ai ce mânca și ai un acoperiș deasupra capului, că doar ai muncit tu pentru asta nu ți-a picat din cer. Dacă ar controla Dumnezeu destinele noastre ar arata diferit lumea.

| a răspuns (pentru Green66):

Da am eu fir direct cu el.
O să îi trimt un SMS, cam așa.
Doamne, măcar pentru cei de pe TPU, fă ceva, că nu mai putem fără tine.
Semnat, Un ateu care crede în tine când îi convine lui, de exemplu când ia premiu pe TPU.
Dar bancul cu poporul ales îl știi?
După ce comandantul Galaxiei s-a săturat de atei ca mine, zice el să caute din nou un popor ales.
Românii, hoți, rușii bețivi, italienii și franțujii curvari, americanii cred numai în dolar, zice el să încerce din nou la Ițic, că ei au mai fost.
- Dar ce ar trebui să nu fac, că așa e la noi, ce nu e interzis, e permis.
- Păi chestii din astea, să nu furi, să nu preacurvești, să nu manipulezi bursa chiar zilnic.
- Just a moment Sir.
Și scoate laptopul.
- Mazal, dar spune drept, cât mă costă?