anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna,TPU.Vreau sa va ofer un pont despre cum sa te pastrezi sanatos si chiar sa iti prelungesti viata cu cativa ani buni, zic eu.Deci am intrat azi pe net sa caut niste carti si am dat nu stiu cum peste un articol interesant despre o carte mai veche.Nu-l mai pun aici sa-l vedeti pentru ca e foarte lung si greoi,am sa va spun eu  mai in mare-asa despre ce e vorba. Oricum,subiectul merge deoarece este legat de iubire,care iubire - dupa cum bine stiti si voi - a imbracat astazi tara in haine de sarbatoare si ne-a umplut inimile de voie buna.  
Mda,in fine, nu mai conteaza....Ok.Deci cartea se numeste „Oglinda sanatati si a..., dar stati mai bine sa dau un copy  - „Oglinda sănătății și a frumuseții omenești. Mijloace și leacuri de ocrotirea și de îndreptarea stricăciunilor. Alcătuită și întocmită spre folosul neamului românesc. De Ștefan Vasilie Piscupescu, dohtorul politiei Bucureștilor, a Prințipatului Țării Românești. Și pusă în tipar cu cheltuiala dumnealui Vasilie Manole, epistatul tipografii, la care să și află spre vânzare"
Da - ăsta e titlu.Si e scrisa in 1829 de catre Stefan Vasile Episcopescu,iar cartea a fost tiparita la „Tipografia de la Cișmea".
Si articolul respectiv spune printre altele ca un capitol interesant al cartii este cel despre „lucrarea împreunarii",adica despre sex mai exact,asta ca sa inteleaga si fetele de pe TPU care sunt mai mici așa si n-au prins arhaismele astea pe care unii dintre noi le-am invatat din abecedar, in anii 80.Si ma refer la domnisoarele care au implinit 18 ani, desigur.
Bun.Si deci autorul ne explica foarte in detaliu cum ca,in functie de varsta pe care o avem,nu-i bine sa facem sex chiar in fiecare zi(cum fac unii dintre noi) si ne alcatuieste meticulos urmatorul program,pe care il gasiti mai jos, eu am sa va pun si-o melodie sa ascultati in timp ce il cititi... https://www.youtube.com/watch?v=x6QZn9xiuOE  
„Lucrarea înpreunării și a vărsării seminții este de la vârsta de doăzeci de ani și până la doăzeci și cinci, de zminteala creșterii și a vârtutii trupului; iar de la vârsta de doăzeci și cinci și până la treizeci este în stare de sănătate de înviorarea și creșterea puterilor lui, când să va urma numai de dooă ori, mult până în trei pe săptămână; de la treizeci și până la vârsta de patruzeci de ani să poate urma înpreunarea numai în dooă rânduri pe săptămână, și este cu viețuire ticluită și hrănitoare, spre dăzmierdarea puterilor trupești; de la patruzeci și până la vârsta de cincizeci de ani u să poate urma peste odată pe săptămână, fără de zminteala și slăbiciunea sănătății, iar de la cincizeci și până la vârsta de șaizeci de ani nu să poate urma mai mult decât în dooă rânduri pe lună. Iar de la șaizeci și până la vârsta de șaptezeci nu să poate nici asupri, nici a să adeoga urmarea înpreunării mai mult decât odată pe lună, fără de slăbirea vederii, derăpănarea sănătății și scurtarea vieții, cine nu simte și nu știe aceasta, că să află și în cea mai bună stare de sănătate, după o înpreunare, mai greu și mai trândav la trup și la minte și slăbit ca după o boală".
Asta-i tot. Sper sa va fie de folos, va doresc multa sanatate.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim explică:

Fã-te calugar monk daca esti imotriva sexului.