Îmi confirmi suspiciunile. Câinii de prin orașe au fost mutați la sat!
Dacă știi locul unde sunt abandonați câinii, vorbește la Primărie să monteze camere de luat vederi acolo. Să depisteze mașinile și implicit persoanele care abandonează câinii în sat.
Dacă ai adoptat câinii, trebuia să-i sterilizezi. Sunt campanii de sterilizare gratuite. Pt că a avea câine este o responsabilitate, după cum bine vezi. Trebuie mai mult decât să le arunci câteva resturi de mâncare.
Acum vei avea pui, trebuie să le cauți stăpân.
Sunt grupuri pe Fb, încearcă acolo. Sunt și alte organizații care se ocupă de câini. Ia legătura cu cine poți și să le găsiți case puiuților.
Iar câinii aciuați prin sat trebuiesc sterilizati, ca să nu se multiplice problema. Contactează Primăria pentru asta. Poate subvenționează ei procedurile de sterilizare.
Nu am adoptat cainii. Am spus ca ei stau prin grădini, iar eu le-am tot dat de mâncare. În plus sunt copil, nu am cum sa ii iau de capul meu și sa ii bag în curte. Mai mult sa ma ocup de sterilizarea lor. Problema asta nu cred ca va fi rezolvata la primărie. Cei de acolo sunt înfundate în datorii, ca să nu mai spun de corupția de acolo. Pe nimeni nu ii interesează de bietele suflete. Dacă vreun caine vine pe la ei ajunge sa fie dus la nu știu câți km distanta, în cazul în care are catei ii arunca, sau au mai fost cazuri în care le-au pus laturi. Eu nu îmi doresc sa le fac vreun rau catelelor, doar încerc sa găsesc o soluție la o problemă cauzata de alții fără inima.
I-ai adoptat pentru că le-ai dat de mâncare. Acum ei se bazează pe tine pentru supraviețuire.
Acum sunt 2 cățele, anul viitor vor fi 20 de câini
Problema se multiplică dacă Primăria o ignoră. Tu cum crezi că au ajuns copiii să fie mâncați de haitele de câini, la oraș!?
E foarte frumos că încerci să le găsești noi stăpâni, dar nu rezolvi mare lucru așa.
Vorbește cu parintii să vorbească la Primărie, pentru că alți câini vor fi abandonați la sat.
Fenomenul nu se va opri decât dacă sunt prinși și amendați cei ce abandonează câini.
Mulțumesc pentru sfat! O să încerc tot ce imi sta în putință