| Thecurious a întrebat:

Buna tuturor, voi folosi un limbaj uzual.

Nu vi se pare ca romanii sunt ipocriti?
Noi vrem sa traim bine CA IN VEST, sa trimitem absolventi de liceu sa studieze IN VEST, sa implementam toate sistemele lor ( de sanatate, de invatamant etc ), dar...nu ne plac GAY-ii.
Nu ne convine ca avem multi elevi analfabeti functionali, insa nu ne intrebam de ce elvii romani vin stresati la ore.
Nu au curajul de a pune intrebari, caci s-ar putea sa se aleaga cu o nota sub 5.
Tu, ca matur, spui ca filmele americane sunt desantate, cu mult sex, violenta, sange, insa copiii tai se uita la ele si chiar si tu te uiti.
Vrei sa mananci sanatos, dar nu spijini producatorii autohtoni, cumparand produse biologice roamnesti, pentru ca sunt prea scumpe.
Vrei dezvoltare economica, insa nu iti convine ca stainul castiga toate licitatiile.
Vrei salariu mare, asa ca te angajezi la occidental, nu la firma romanasului din colt, apoi te plangi ca te exploateaza multinationalele.
Te infurii ca austriacul iti taie padurile, dar iti amintesti ca ai o ruda care lucreaza pentru el si te rogi sa continue cu defrisarile.

12 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Romanii barfesc se plang mult dar sa faca ceva nu-s in stare asa mai sant si alte natii ca noi tari sarace de obicei.

| doctorandus a răspuns:

Produsele biologice sunt produse cu o tehnologie de secol XVI. Plus ca poluarea bate unde vrea ea. Asa ca din principiu nu as cumpara produse biologice.

| RAY a răspuns:

Specia umana este ipocrita, asa suntem noi, tu esti prea idealist, ai prea multe pretenti de la alti

| TheDianaXd a răspuns (pentru RAY):

Toți sunt prea „idealiști"? ¡Scuze că te întreb!

| RAY a răspuns (pentru TheDianaXd):

Nu toti

| Thecurious explică (pentru RAY):

Da, sa stii ca ai dreptate.
Am avut de pierdut din cauza idealismului meu.
Cineva, om experimentat in viata, mi-a spus ca nu ar fi trebuit sa ma nasc in acest secol.

| RAY a răspuns (pentru Thecurious):

Inca nu ti scarba ca esti roman?

| Thecurious explică (pentru RAY):

Nu RAY, nu mi-e scarba. Nu cred ca romanii sunt ei insisi responsabili, ci regimul comunist -am meditat, aseara, asupra subiectului astuia.
In anii '90, inginerii, comunisti din esalonul 2, cu limbaj de filolog -comunistii au aplicat educatia multilaterata gratuita, de aceea romanii, educati in acea perioada, au o cultura generala vasta spre deosebire de un occidental de aceeasi varsta - au preluat puterea, fara sa aiba habar de economie capitalista si politica, pentru ca nimeni nu i-a invatat asa ceva, toate cartile care abordau aceste subiecte fiind cenzurate sau interzise de comunisti.
Cand se vad romanasii liberi, unii incep sa plece, altii isi cumpara case-apartamente, pentru ca erau ieftine.
Dorinta romanilor de a adera la Uniunea Europeana se materializeaza. Politicienii romani "rad" fabricile, fiindca nu respecta normele UE, fiind poluante si putin rentabile. Directorii de fabrici si fosti sefi vand tot ce prind.
Capitalistul occidental, vine bucuros, infiinteaza firme si cumpara tot ce poate fi valorificat.
Romansul, cand a vazut ca nu mai sta la coada pentru un litru de ulei
si o bucata de unt, se bucura ca, austriacul, germanul, francezul, olandezul ii da loc de munca si mancare din belsug. ( O mica gluma : cand bunicul, ca a trait asuprit de regim, mancand o data pe zi, vede atatea dulciurele gustoase si ambalate frumos -opera chimistilor si a marketer-ilor - zice " Hai sa ii cumpar lu' asta mic, ca eu n-am avut" Apoi sa intreaba de ce s-a imbolnavit, de ce e gras etc.
Vreamea trece, mintea romanasului se mai dezgheata, se mai uita prin jur, si ce observa el?
Padurile dispar, multinationalele ii exploateaza, bancile sunt abuzive etc.
"Pai ce am facut ma? " "Eu credeam ca ne ajura UE, nu ". " Pai, vesticul isi vede de interesele lui, nu-ti baga, tie, in traista ".
"Ce sa fac acum? Sa imi trimit copiii, dupa studii, in Vest, ca sa traiasca mai bine." " Ii trimiti pe dracu'. Ei vor fi obligati de Stat, la cererea academicienilor -care au vazut si ei situatia jalnica si au zis : " Hai sa ii oprim pe astia in tara ca fug toti si cine dracu' o mai dezvolta? " - care le vor cere decontarea studiilor sau munca in tara pe aceeasi perioada de timp in care au studiat in Romania.

Nasol

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Și ce vrei să spui cu asta? Că nu ai terminat.
La tot ce ai scris mai sus, eu nu subscriu. Dta ai un fix, și te-ai fixat pe el. Când nu vezi pădurea, urcă-te în copac.

| Thecurious explică (pentru sadrian46):

Am enumerat niste aspecte negative, ca sa primesc confirmari la parerea mea.
Da, am fortat lucrurile, nu am vazut imaginea de ansamblu.
Cineva, persoana importanta, a spus ca trebuie sa nu fii niciodata pe deplin multumit, caci, intotdeauna, exista ceva de imbunatatit.
E incerc sa identific problemele, sa disec lucrurile, ca sa gasesc solutii.

| sadrian46 a răspuns (pentru Thecurious):

Dacă problema este de viață, merită. Să te gândești la doi pisici care se bat în joacă. Ei mimează o situație de viață, pe care se străduie să o rezolve. Ai găsit soluții la modul de a fi al românilor? Nu mi le dai și mie?

| TheDianaXd a răspuns:

În cazul elevilor, și profesorii sunt de vină. Tu, ca profesor, vi la școală enervat că cine știe cine ți-a făcut nu știu ce, ai primit o veste de care n-ai nevoie acum, etc. Și așa-i presezi și pe copii. Mai ales că majoritatea s-au angajat doar pentru bani. Am dat și de profesori de treabă în toată viața mea de elev, dar puțini.
Îi invidiem pe americani, că ei au nu știu ce și nu știu ce. Păi dacă s-ar pune cineva acum și ar crea o petiție măcar online pentru a modifica ceva, mulți ar semna, dar mulți s-ar revolta. Dar totuș ar semna și ei acolo.