| StefanescuDaniel a întrebat:

Buna ziua! Ce ati face daca ati fi in locul meu in aceasta situatie : In trecut am ajutat vreme de 21 de ani multe vedete sa se ridice pe spatele meu si al catorva colegi de-ai mei. Problema este ca ei s-au ridicat, au ramas datorii neplatite de ei catre mine, in total sute de mii de euro adunati la un loc deoarece un proiect complet costa intre 1300 si 1700 de euro in acele vremuri, iar ei acum fac pe nepasatorii si unii din ei sunt si obraznici. Mentionez faptul ca am si dovezi, detin si proiectele originale si unele filmari care ar fi compromitatoare pentru ei, am fost si amenintat de unii din ei ca daca ma duc la televiziune ma vor da in judecata pentru defaimare, dar am o echipa intreaga care ma sustine plus avocati buni. Cu cei mai multi din cei pe care i-am ajutat am si contracte facute, contracte care bineinteles ca nu le-au respectat. Mai pot face ceva acum dupa atatia ani? Eu nu am mai lucrat in domeniu cam de 4-5 ani...

6 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Dan Bursuc?
Nu mai fi suparat, Leo e un pusti, a dat de munca si a clacat. Datoriile se scot, ceilalti raman cu matale, manelele se cauta in continuare.

| StefanescuDaniel explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu era vorba despre Leo Gaftone (Leo de la Kuweit) daca la el te referi. Ci de alti ''restantieri'' de pe vremea cand era un proiect intre 1300 si 1700 de euro. Acum costa 7000-8000 de euro piesa+videoclip

| Pacientul0 a răspuns:

Bună! Dacă ai dovezi solide și contracte nesoluționate, poți încerca să recuperezi banii prin acțiuni legale. Consultă-ți în continuare avocații pentru a analiza termenii de prescripție și strategia de recuperare. Evită confruntările publice fără sfatul echipei tale juridice pentru a nu risca procese pentru defăimare. Chiar dacă au trecut ani, există șanse să obții despăgubiri, mai ales dacă ai probe clare. Poți, de asemenea, să negociezi amiabil sau prin mediere. Mult succes!

| StefanescuDaniel explică (pentru Pacientul0):

Iti multumesc frumos pentru sfaturi. Am incercat sa negociez cu unul din clientii care imi datoreaza una din cele mai mari sume de bani si anume cateva zeci de mii de euro dar nu vrea nicicum sub nici o forma nici macar din bucati sa imi dea din banii care mi-i datoreaza. Si tot el are tupeul sa ma ameninte ca ma da el pe mine in judecata desi eu cred ca vorbeste aiurea doar asa de frica. Fiindca eu detin si filmari si toate proiectele muzicale care i le-am facut de la zero iar ele in lumea noastra sunt sfinte pentru ca se formeaza un fisier in programul respectiv in care scrie data si ora exacte cand a fost inceput proiectul si cand a fost terminat iar acel fisier nu poate fii modificat.

| Pacientul0 a răspuns (pentru StefanescuDaniel):

E foarte bine că ai toate dovezile – filmările și proiectele tale, ele te protejează. Dacă clientul te amenință, încearcă să rămâi calm, uneori așa încearcă să te intimideze. Poate ar fi util să vorbești cu un avocat care să te ajute să îi ceri banii în scris, oficial. Până atunci, nu îi da proiectele și păstrează totul bine.

| StefanescuDaniel explică (pentru Pacientul0):

Bineinteles ca nu ii dau nimic. Deranjant pentru mine e ca merge prin diverse emisiuni si se lauda ca intotdeauna s-a descurcat singur si ca se descurca singur in continuare fara ajutorul nimanui si niciodata nu mi-a pomenit numele nici mie nici colegilor care l-am ajutat poate ii stii si tu : Connect-R, Adriana Antoni, Florinel si Ioana, Iulian (Frankfurt din Vacanta Mare) si multi altii. Pe niciunul nu ne-a pomenit si cu totii l-am ajutat in studioul meu