| batranulintelept77 a întrebat:

Când te poți numi bun la ceva? Diferența dintre o persoană care nu are nicio noțiune de matematică și cel mai bun matematician al lumii este puțin spus imensă. Dacă ne uităm spre artă, e și mai complicat, relativ și interpretabil, dacă ai pune 100 de oameni să facă un top cu artiști, ai avea 100 de variante diferite. Cât de bun trebuie să fii pentru a te considera bun?

Răspuns Câştigător
| Clint a răspuns:

Nu exista cel mai bun matematician al lumii, sunt o multime de matematicieni buni care i-au depășit în toată istoria, numai că cativa au ajuns sa fie populari pentru că a avut curaj să-și spună ideile în practica sau pur și simplu depinde de norocul fiecăruia.
Când te poți considera bun la ceva? când ai o experiență, când ai testat in practica, nu numai in teorie anumite chestii, când ți-ai dedicat ani din viața numai pe o singur scop și când observi că sunt alții mai cunoscuți ca tine dar tu știi mai multe ca ei. Știi când ești bun și când nu, nu mai trebuie sa-ti spună nimeni.

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cât de bun trebuie să fii pentru a te considera bun?
Ca să te consideri tu bun pe tine, este foarte simplu. Te compari tu pe tine cu tine însuți.
Este a fi bun static. De exemplu să faci testul IQ, să obții un punctaj maxim, dar să nu faci, să nu execuți nimic. A fi bun înseamnă să folosești ceea ce stii să faci pentru a face ceva. A fi bun este o etichetă pe o haină care stă în dulap și nu folosește la nimic.

| Apokales a răspuns:

Te astepti sa iti raspund in numere ca sa stii cat de bun trebuie sa fii? Nu stiu, cred ca depinde de criteriile cerute. Daca mama ta vrea sa iei bacul macar, iar tu ajungi sa dai la facultatea de drept si sa profesezi ca avocat, atunci pentru ea esti foarte bun, esti cel mai bun fiu pe care l-ar putea avea. In arta este la fel, depinde de curentul in care incadrezi opera, fiecare curent are niste reguli din cate stiu eu. Oare opera ta le respecta? Daca da, atunci cat de bine? Socheaza? Este originala? Sunt criterii ce trebuiesc indeplinite pentru a fii considerat bun. Depinde de context pentru ca bun poate insemna mai multe lucruri.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Depinde. Daca e vorba de arta sau altceva interpretabil atunci depinde si de talent. Se spune insa ca esti cu adevarat bun la ceva dupa ce ii poti explica unui om (sau copil) ce nu are nici cea mai mica legatura cu subiectul respectiv. Dar depinde si ce definesti ca 'bun'.

| Februar30 a răspuns:

E relativ, mai ales in arta, dar te poti lua dupa serviciul pe care il faci celorlalti.
De exemplu, esti bun intr-un domeniu, daca faci lucruri care inca sunt utile multor oameni, dupa sute de ani - proiectarea unei cladiri, compunerea unei piese muzicale, scrierea unei carti, descoperirea unui tratament, o inventie, etc.