Mie, o persoana imi lasa de inteles ca e inteligenta prin starea si reactiile pe care le are. De exemplu, starea aceea relaxata cu un zambet in coltul gurii, fara prea multe expresii faciale la auzul unor lucruri neplacute imi da de inteles ca acea persoana e trecuta prin multe lucruri si e obisnuita cu astfel de situatii. Nu stiu sigur daca asa e, dar in ochii mei da dovada de inteligenta chiar si daca stie sa mascheze acele sentimente.
Sau alt lucru care imi creaza o astfel de impresie este atunci cand o persoana sta mai mereu pe ganduri. Pare ca analizeaza fiecare detaliu, ca pune lucruri cap la cap cand probabil ii e lene sa schiteze vreo miscare.
Mai sunt multe altele, astea mi-au venit acum in minte.
Nu trebuie să vorbească frumos și să aibă cei 7 ani de acasă. Poate să bage înjurături după fiecare două cuvinte, atâta timp cât ce spune are sens și e interesant.
Mi se pare foarte ușor să-ți dai seama cam cât de inteligentă e o persoană după modul în care reacționează la sarcasm. Dacă stă și se uită ca prostu-n calendar la tine, nu e de vorbit cu persoana respectivă.