| angel6lust a întrebat:

Care vi se pare cel mai urât (inestetic) oraș din România? Dar cel mai frumos.

Eu aș zice Vașcău, în Bihor. N-ai nimic de văzut, numa' chiloți la mâna 3 purtați în WW2.

Făgăraș mi se pare hidos, au cetate faină dar în rest e cam aceeași poveste ca precedentul.

Cel mai frumos aș zice Sibiu sau Oradea. În VS am fost și mi se păruse frumos parcul ăla al lor.

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Galati

| siriusblack98 a răspuns:

Galati, Bucuresti (aglomeratie, mizerie pe strazi, aurolaci, flegme si gume peste tot unde calci inclusiv in mijloacele de transport), Braila si Craiova.
Orase frumoase sau cel putin curate ar fi intr-adevar Sibiu, Oradea, Certeze, Negresti-Oasi, Sapanta. As fi adaugat ca mentiuni memorabile si Brasov, Azuga dar multumita turistilor (in special bucuresteni) care arunca gunoaiele oriunde dar nu la cosurile de gunoi, nu le mai pot considera curate. Nu exista sa tragi pe dreapta unde e putina iarba si 2 pomi si sa nu vezi servetele, pampersi si caserole de mici aruncate.

| angel6lust explică (pentru siriusblack98):

București mi s-o părut murdar, iar Craiova era fain în centru, dar avea străzi cu mâl mult (am fost demult rău). Cam așa îi și Constanța.

| siriusblack98 a răspuns (pentru angel6lust):

Sa NU iesi noaptea in Craiova daca ai vreodata nefericita ocazie, trust me, e mai rau decat in Bucuresti. Am au avut ghinionul sa ajung in Craiova acum cativa ani pe la 12 noaptea deoarece vizitam tara impreuna cu familia si nu reusisem sa gasim cazare asa ca am tot condus pana am ajuns in Craiova, si am taiat orasul prin centru. Si in ziua de azi ne consideram norocosi ca am scapat fara sa fim cutitati pe acolo. Asa ceva n-am vazut nici prin Ferentari desi am locuit in Bucuresti multi ani.
Iar capitala este intr-adevar murdara, poate doar prin Crangasi sa mai gasesti o umbra de curatenie si cateva spatii verzi ingrijite ca in rest e nenorocire.

In schimb daca as avea un venit pasiv stabil si suficient cat sa nu mai ma intereseze de nimic, cred ca as vinde tot ce am si m-as muta in Maramures, mai exact prin zona Sapanta. Sunt multe orasele foarte frumoase in zona aia, oamenii mult mai linistiti decat cei cu care sunt eu obisnuit aici in sud si strazile sunt mereu curate din ce am vazut.

| angel6lust explică (pentru siriusblack98):

Da, ăia au probleme mari cu clanurile.
Am fost când eram copil cu taică-miu, demult tare și era foarte mâlos pe atunci. Cre' că nici taică-miu care era ditai omu' nu se plimba pe acolo seara, pana mea.

Cam ca Oradea, fain în centru, da' jegos pe la cartiere, în BH în general e fațada asta cu Oradea și Salonta, că-n celălalte orașe curge la chiuvetă apă cu jeg.
București mi s-o părut o ghenă plină de fițe. Foarte mult jeg.
Iașiul mi s-o părut kitcsh, că avea mall-uri prea multe lângă biserici și betoane comuniste, da' la VS o fost frumos.

| suntserios a răspuns (pentru angel6lust):

Bucurestiul? Foarte mult jeg? Sa fim seriosi, Bucurestiul e un oras relativ curat. Nu e el cel mai curat din Romania, dar totusi sunt 3 milioane de oameni in Bucuresti. Sunt cartiere intregi care arata foarte bine si extrem de curate.

Cat despre Iasi? kitsch pentru ca are prea multe mall uri si biserici? Pai Iasi are 3 mall uri, din care unul mult in afara orasului iar Palas este unul din cele mai reusite proiecte de integrare urbana din Romania cred... cat despre biserici, este oras unde nu sunt biserici?

| angel6lust explică (pentru suntserios):

Nu, deci să clarific, tare straniu să pui mall lângă catedrală ortodoxă, lângă clădire gothică, lângă beton comunist.
E frumos în parc și la palat, da' la Vaslui sincer îmi plăcuse mai mult din ce văzui în Moldova. Nu glumesc, pare îngrijit. Era mai liniștit.

| suntserios a răspuns (pentru angel6lust):

Mall langa catedrala?
Pai e la minim juma de km.
Si iarasi, probabil e cel mai integrat in urban mall din Romania.
Vaslui e un oras foarte curat dar nu cred ca poate fi comparat cu marile orase.

| wildthing a răspuns:

Un raspuns pertinent iti poate da unul care le-a vazut pe toate si chiar si parerea aluia, va fi subiectiva.

Întrebări similare