| SufletAlbastru a întrebat:

Caz ipotetic.

Să zicem că aveți la locul de muncă sau liceu un coleg introvertit, care nu intră în polemici, le evită pe cât posibil, spune că nu e bun la bătaie, de aceea e considerat de către o parte dintre colegi a fi fragil, o țintă ușoară de luat peste picior, de agresat fizic sau verbal.
Ei bine, într-o zi, acesta intră (fără să vrea, provocat) într-un conflict cu 4 colegi (băieți/bărbați) care îl așteaptă după program/ore să-l bată.
Faza are loc în afara incintei/școlii.
Toți ceilalți colegi se strâng în jur să asiste la scenă.
Colegul cuminte le zice diplomat celor 4 să înceteze și să o rezolve pe cale amiabilă. Aceștia nu ascultă și încep să-l lovească cu pumnii și picioarele.
Dintr-o dată, colegul aparent fragil și neîndemânatic, începe să-i lovească, aplicând scene de auto-apărare (arte marțiale) executate cu maximă precizie.
Reușește să-i pună la pământ pe cei 4, fără a le cauza răni.
Toți cei din jur sunt uimiți de agilitatea lui.
Scena bătăii se petrece în 10 minute si e filmată de către un coleg și trimisă apoi angajatorului/directorului școlii care o vizionează.
Angajatul/elevul cuminte spune că s-a apărat cum a putut dar directorul/angajatorul află apoi că el a luat ani buni cursuri de arte marțiale.

Ca întrebare: de ce credeți că în tot acest timp colegul cuminte a mințit că nu e bun la bătaie, s-a prefăcut neîndemânatic, când de fapt acesta făcuse cursuri de arte marțiale și e expert?
De ce a ascuns faptul că știe arte marțiale când putea să se dea smecher că știe?

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

Se prafacea slab fiindca nu dorea sa foloseasca puterea decat daca nu avea de ales, nu dorea ca el sa intimideze prin forta, asa a putut vedea caracterul real al oamenilor

17 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Odata ce ai mentionat la inceput ca baiatul este introvertrit si retras, pot spune ca nu este genul care sa-si trambiteze viata privata la nimeni, vazandu-si de propria-i viata si de sportul practicat fara sa dea nimanui explicatii.

Asadar, nu se considera minciuna si nici adevar ascuns ceea ce nu a spus nimanui despre viata lui privata, fiind strict problema lui, proprie si personala.

Nu am inteles ce cauta filmarea bataliei la angajator sau directorul scolii?
Odata ce batalia nu s-a intamplat in incinta scolii (sau a fabricii), nu au de ce sa fie implicati nici scoala si nici conducerea unitatii de munca, fiind facuta pe domeniu public si eventual raportata la Politie, numai daca cei agresati fac plangere.

| Momentan a răspuns (pentru Violleta2022):

Din contra, este implicată școala dacă se întâmplă la încheierea cursurilor. Le mai dați și curaj să se bată așa.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Momentan):

Scoala NU este implicata daca este in afara curtii lor.
Nu mai vorbiti in necunostinta de cauza!

| Momentan a răspuns (pentru Violleta2022):

Matale vorbești fără argumente plauzibile.
Ba să știi că are treabă școala cu exteriorul curții, cu precădere pe o anumită distanță de metrii pătrați. Dintre noi doi, EU vorbesc în cunoștință de cauză. Pe când am fost și la gimnaziu și liceu, s-a aplicat scăderea notei la purtare drastic pentru o serie de evenimente petrecute în afara curții scolii. Chiar pentru altercații de natura celei din întrebare.
Am făcut școli din România care nu tolerează violența.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Momentan):

A spus "in afara scolii" deci in exteriorul curtii scolii, pe strada!
Daca nu cunosti legea, nu vorbi!

| Momentan a răspuns (pentru Violleta2022):

Da, mamaie, și eu am zis în afara curții. Nu mai vorbi TU dacă nu cunoști situații. Poate trăiești într-o bulă, foarte bine, noroc de tine. Dar nu ești atotștiutoare, mai acceptă că greșești.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Momentan):

Esti necioplit baiete, mamaie o fii maica-ta, ca eu inca nu am ajuns acolo!
Cat despre trait, poate asa te tin parintii pe tine, fiindca eu traiesc de foarte multi ani in occident si am destula educatie si vedere larga, sa te educ si pe tine.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Un om normal intervenea in conflictul lor inutil.
Un director cu >10 clase chema politia si exmatricula/desfacea contractele de munca ale celor 4 bombardieri, si sanctiona toate persoanele care au asistat si nu au facut nimic pentru a aplana scandalul.

| SilentRain a răspuns:

Ce se întâmplă în afara programului școlar /muncă, nu interesează pe angajator /director...
Nu toți oamenii simt nevoia sa se laude cu orice preț că e de prost gust, unii cunosc și modestia

| Momentan a răspuns (pentru SilentRain):

Nimic mai neadevărat. Orice elev care își așteaptă colegul după ce iese de la ore ca să-i dea o lecție, va fi sancționat regulamentar.

| Dismally a răspuns:

A aplicat o tactica veche de cand lumea: sa te prefaci slab cand esti puternic si puternic atunci cand esti slab, cum spunea si Sun Tzu in Arta Razboiului.

| jacktaylor a răspuns:

Ne dai de înțeles ca și viața ta baby e caz ipotetic kiss cazurile tale ipotetice sunt interminabile, serialul cu elodia, Dincă și covid sunt pământ cu flori in comparație cu cazurile tale infinite, parca și universul paleste laughing

| SufletAlbastru explică (pentru jacktaylor):

...și răspunsul propriu-zis la întrebare ar fi:?

| jacktaylor a răspuns (pentru SufletAlbastru):

Ca te doresc love struck

| Crackman a răspuns:

Pentru ca un om nu trebuie sa se dea mare.
In special cine face arte martiale jura ca le foloseste numai in auto aparare fara provocari.
Cu alte cuvinte eu nu trebuie sa ma flexez cu ce pot ce stiu si toate cele ( oamenii o sa te creada ori prost ori bun dar pe la spate oricum o ss fii o maimuta in comunitate )
Daca nu te remarci in lume nu stie de tine ( depinde de situatie ) dar si cand o faci cererea pentru capul tau o sa fie mai mare asa ca de dai gresi o incurci.
Respectivul a dat dovada clara la timpul potrivit ca nu trebuie sa judeci dupa coperta.

| Nirvanaaa a răspuns:

Ca nu ii place bătaia fără rost. Dacă se poate sa evite, ar face-o.

| Momentan a răspuns:

@Violleta2022
Atunci nu mai vorbi dacă nu cunoști cum stau lucrurile în România, dezinformezi. Nici limba română nu stăpânești și nici nu iei înțelesul din texte Îți zic eu unde ai ajuns, ursuză făcând presupuneri nefondate, nu ai habar nimic de mine. Dacă ești pusă pe harță, și asta e clar, atunci nu e locul tău aici, ești incapabilă să ajuți lumea.
Arunci în oameni cu noroi și îi blochezi doar ca să ai ultimul cuvânt... plâng că există astfel de specimene.