| AlexValentinn a întrebat:

Ce anumite iti spune daca esti un psihopat sau nu? Daca indeplinesti jumate din criterii si jumate nu esti psihopat sau nu? Psihopatii au lispa TOTALA de empatie sau o au foarte redusa? Cand se refera la empatie se refera la empatie fata de oameni sau si de animale?

2 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns:

Mie imi pare gresita definitia psihopatiei, si nici nu stiu daca am putea s-o definim corect vreodata. Ai vazut filmulete in care oamenii se bucura si petrec cand omoara un porc, un miel? Lucru normal pentru majoritatea oamenilor, dar daca omori un om, si nu neaparat ca te bucuri, dar doar nu te mustra constiinta, esti psihopat, cica. Pentru mine e acelasi lucru. Cand omori un parazit, nu te mustra constiinta. Sunt doar chestii invatate. Poti taia capul gainii si s-o privesti cum se zbate, dar nu poti taia un deget unui om. Am vazut un top al celor mai buni actori in rolul unui psihopat, si protagonistul filmului "No country for old man" era pe primul loc. Nu mai tin minte filmul, l-am vazut de mult, dar in prezentarea locurilor erau si secvente. La un moment dat protagonistul avea sansa sa omoare pe cineva, si nu a facut-o, pentru ca nu indeplinea criteriile dupa care el isi alegea victimele. Nu l-as incadra la psihopatie, care pentru mine e bucuria in a cauza suferinta unor vietati nevinovate. Cred ca toti avem empatie, doar ca empatia e un lucru invatat. Daca ti se spune de mic ca hotii trebuie omorati, ii omori ca pe tantari, adica nu te misca nimic.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Una dintre caracteristicile psihopatiei este lipsa de empatie (se poate referi atat la oameni cat si la animale.In general este fata de orice fiinta vie.), insa empatia in cazul unora poate fi selectiva (subiectul poate alege anumite persoane pe care sa le trateze impecabil, pentru care ar face orice, chiar si sacrificiul suprem in cazuri mai rare, dar este vorba despre o idolatrizare in spectrul altor afectiuni cauzante sau asociate psihopatiei), sau poate exista o afisare a acesteia fara ca subiectul sa o simta cu adevarat.
Toate aceste lucruri dar nu numai, fac psihopatia greu de depistat.