Altceva nu au de vorbit, cum nu au habar de nimic nu pot discuta, un om citit vb despre ceea ce citește, știe, discuții intelectuale, sunt oamenii frustrați care nu au realizat nimic
A face schimb de informatii, de obicei intr-o tematica subiectiva.
Foarte probabil din categoriile "pierdere de timp" si "mancat rahat".
Inseamna ca acel om este atat de nemultumit de propria viata incat isi focuseaza energia asupra vietilor celorlalti si incearca de multe ori sa le faca sa para mai urate decat a lui. Barfa este sora formei de " a te pacali singur ", un om suficient de lenes cu o viata mizerabila pe care in loc sa se concentreze sa si-o schimbe, este mai usor sa isi distraga singur atentia cu vietile altora.
Barfa este arma oamenilor lenesi. De asta se spune ca omul lenes ambitios este cel mai periculos tip de om. De ce? Pentru ca un asemenea om este suficient de lenes incat sa NU isi imbunatateasca propria viata dar are suficienta ambitie cat sa le distruga pe ale altora suficient cat sa duca un nivel de trai sub al lui/ei.
Am mai comentat despre asta intr-o alta intrebare de a ta. Anume, ca barfa este de doua feluri. Distructiva si constructiva.
Barfa constructiva e atunci cand raspandesti si reactualizezi o stire/noutate, sau o veste cu ajutorul careia poti face o anumita actiune sau cu care poti "lubrifica" socializarea respectiva pentru a merge mai departe.
Barfa distructiva e cea pe care toata lumea o stie atunci cand folosesti informatiile respective, pentru a critica, submina, jigni, sau a face rau unui individ sau a mai multor indivizi pe la spate.
A spune lucruri de cele mai multe ori neadevărate despre majoritatea persoanelor sau a exagera cu poveștile doar pentru ca nu îți place acea persoana sau ești gelos pe ea
Insuportabil obicei. Fug de asemenea oameni. E un afront adus libertății individului. Barfitorii se scuza ca,, e doar o opinie''. E mai mult de atâta, e de fapt gestul obscen de a judeca, de a contesta dreptul libertății de a alege a celorlalți. Am auzit, de exemplu, pai eu as face asa, totul se rezuma la propriul Eu, acest buric al pământului care esti, ce-ți pasa ție de,, eu-l' 'celuilalt, a decis în baza propriilor circumstanțe, poate are motive, plăceri, scopuri și proiecte diferite de ale tale, sau chiar alte strategii. Unii critica cum alții își facă casa, cum se îmbracă, cum își educa copii, ce mașină au ales, sau ce vacante își fac. Pentru mine, e un afront adus libertății de gândire, barfitorul punandu-se prin critica și judecarea alegerilor făcute de ceilalți, pe un plan superior, adică doar ce decide și face el e corect. Un obicei infam, narcisistic și arogant, ar trebui sa fie primul pe lista păcatelor individuale, e grav pentru ca e mod de gandire, de influențare, dominare și control.
Cheers
Da, cred că se poate considera bârfă atunci când vorbești despre cineva pe la spate și acea persoană nu este de acord cu asta, pentru că încalcă bunul simț. Dar nu sunt de acord că orice discuție despre cineva în absența lor este neapărat bârfă. Contextul contează mult. Dacă scopul este unul pozitiv, de învățare sau protecție, atunci nu ar trebui să fie etichetată drept bârfă. Diferența o face intenția: dacă vorbim despre cineva cu intenția de a-l ajuta sau pentru a rezolva o problemă, este mai mult o discuție constructivă decât o bârfă. Dar când se vorbește din răutate sau din plăcerea de a judeca fără un scop clar, atunci poate deveni un comportament dăunător asociat cu bârfa.
Alexandru250201 întreabă: