| Andrei200202 a întrebat:

Ce înseamnă pentru voi dependența de telefon?
Este telefonul un obiect atât de blestemat care a pus stăpânire pe umanitate?
De ce toată lumea este îngrijorată de această "dependență" de telefon?
După părerea mea telefonul (sau alte dispozitive asemănătoare) este o necesitate sau un fel de "dar", un dispozitiv pe care il putem folosi pentru a comunica, pentru a ne informa, pentru a ne distra (jucându ne spre exemplu) șamd. De ce se tot ca*a unii pe ei ca vai doamne sunteti niste dependenți de telefoane.

Era viata înainte mai frumoasa fara aceste telefoane?(aici imi pot răspunde si eu dar vreau si o parere de a voastră).

Răspuns Câştigător
| LPCTSTR a răspuns:

Telefonul este un minunat instrument caruia umanitatea i-a dat importanta si pentru care a creat o dependenta, si nu invers.
De ce toata lumea zice "telefonul da dependenta"? Ti se pare ca telefonul zice "foloseste-ma pana mori"? Tu il folosesti si ai liberul arbitru de a-ti petrece timpul folosindul-l, deci este o problema la utilizator, nu la unealta in sine.
Ca noi am ajuns sa normalizam lipirea efectiva de ecranul telefonului este o cu totul alta poveste...

8 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Telefonul am putea spune că este folositor, deoarece este un device portabil cu care putem comunica cu alte persoane de la distanță și putem realiza capturi de timp ale vieții reale. Eu unul nu sunt dependent de telefon, adică nu fac crize dacă nu stau pe el minim jumate de zi (un exemplu).

| gemeni6226 a răspuns:

Sunt multi oameni foarte dependenti de exemplu o colega de-a mea care si-ar da si demisia de nu ar putea folosi telefonul la servici cand ea vrea ceva si in timp ce vorbeste cu mine se uita in telefon.Ma gindesc ca nu poseda incredere suficienta in propria persoana ca sa vorbeasca cu mine si fara sa priveasca in telefon.Eu nici nu-mi duc telefonul la servici.Sunt dedicata muncii si nu simt nevoia sufleteasca sa ma refugiez in telefon.Dar curiozitate am si cand sosesc acasa imi verific telefonul ce mai e nou. Avind in vedere colega lipita toata ziua de telefon am gasit si postat pe Facebook unde si ea poate sa vada, o poza unde arata pe cineva care iese din cosciug caci au uitat sa-i puna telefonul.

| RoCkKiD a răspuns:

Ce am observat eu e ca suma depandentelor la oameni ramane constanta, ea e doar transformata conform posibilitatilor epocii.

Inainte de telefoane stateam lipiti de televizor, inainte de asta de radiouri, inainte de asta de ziare, inainte de asta la nu stiu ce adunari sociale, vanatori sau alte activitati. Oamenii au vrut mereu sa fie in contact cu ce se intampla in comunitate.

In general patologia intervine cand obiectul "afectiunii" impiedica persoana sa aiba o viata normala. Ce inseamna asta? Sa isi mentina relatiile cu ceilalti relevanti si semnificativi gen partener, familie, prieteni, colegi de munca etc. In aceiasi masura sa nu impiedice individul sa aiba un job, sa mearga la scoala sau alte activitati similare.

Deci, daca stai pe telefon dar mergi la scoala/munca si nu te afecteaza telefonul acolo si nu iti afecteaza relatiile cu partenerul/familia/prietenii esti ok.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In ziua de astăzi omul se stresează pentru niste prostii și superficialități. De fapt urbanizarea asta accentuată a adus un val de confort care are repercusiuni asupra firii umane ducând la instabilitate in comportament și izolare in lucruri materiale. La fel e și cu telefonul. Ai nevoie de el sa vorbesti, nu sa stai cu nasul în el pe strada sa te calce tractoarele, insa da, a creat o dependenta împreună cu internetul ce-l pune la treabă

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu am treaba cu telefonul. Deindata ce am laptop dc sa imi stric ochii in telefon?
Cand is pe drum ocazional bag muzica dar atat. Nu stau cu ochii in telefon.

| Teffan a răspuns:

"Era viata înainte mai frumoasa fara aceste telefoane?"

Absolut.

Viata nu inseamna tehnologie avansata.Nu înseamnă să fii un sclav al lumii digitale.
Sa îți trăiești viata și copilăria pe telefon și calculator, fără sa te bucuri de natura și de socializare adevărată, înseamnă că te degradezi ca om și ca ființă care populează degeaba acest pământ, se pare.
Nu este nici o problema sa te folosești de telefon sau de tehnologie, sa te mai și destinzi chiar, dar de aici pana la dependenta de tehnologie e cale lungă.

Răspuns utilizator avertizat