anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce o să spun aici probabil nu o să fie pe placul tuturor, dar țin să menționez dinainte că nu sunt fan alegeri sau al celor ce candidează. În general, urmăresc cine candidează ca să știu dacă merită să îmi bat capul în legătură cu voturile. Dar cum s-a făcut acum mare vâlvă, am început să analizez și niște lucruri.

În comunism, din văzute și auzite, cei din securitate etc. nu erau cei mai școliți sau inteligenți. Nu dezbatem acum gândirea lui Ceaușescu, că acolo a fost mai complicat; el spunea una și prostii înțelegeau și făceau alta. Cert e că pe vremea aia nu se suportau artiștii, intelectualii, filozofii și îmi vine în minte replica din "Cel mai iubit dintre pământeni" cu "aștept ordonanțele dumneavoastră", ce a fost interpretată ca o scrisoare de trădare și așteptarea de ordine din străinătate și chiar spionaj. Nu prea aveau carte pe atunci, nu prea înțelegeau sensul cuvintelor, dar erau puși să conducă țara, ceea ce a dus la băgarea în pușcărie a filozofilor, intelectualilor, doctorilor, profesorilor etc. din confuzii și prostie. Se simțeau buricul pământului și că toate sunt doar despre ei, să îi atace pe ei, să se completeze împotriva lor, iar prostimea era de acord. Cred că azi se repetă cumva povestea; nu vreau să judec niciun candidat, deși așa pare, nici să pun în balanță Nicușor și Simion, ci în general Gergescu și alții, Simion și alții sau cine mai e de acord cu ei... Nu vi se pare puțin că se repetă cumva istoria? Ei fiind viitori securiști/dictatori fără prea multe argumente la decizii, cu idei puțin cam dictatoriale și din topor, fără a înțelege sensul real?

În momentul în care spui că medicii și medicina nu îți prezintă încredere, ci te vindeci singur, când nu iei în serios sau nu te prezinți în propria țară la interviuri organizate de artiști sau cei ce nu au "o meserie serioasă" la tine în țară, cum ar fi actori, filozofi, intelectuali, și mergi să susții alții candidați în alte țări, aproape sau chiar comuniste, când iei în râs un om cu facultăți sau ce are funcția de profesor, nu pare un pic de atitudine comunistă, securistă, dictatorială? Nu se aseamănă cu trecutul?

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal ca se aseamana cu trecutul. Cineva din staful lui Simion deja a lansat ideea natioanalizarii... la fel cum au facut comunistii imediat ce au ajuns la putere. Istoria se repeta daca o lasam. De aia e foarte gresit sa afirmi " că nu sunt fan alegeri sau al celor ce candidează" Toti trebuie sa fim fanii alegerilor si sa votam.

| Aurora736 a răspuns (pentru suntserios):

Știu ce zici, dar eu nu am vrut să aleg "răul mai mic"; eu am vrut să aleg un om care simt că mă reprezintă. Din păcate, nu e niciunul în parlament. Și da, oricum câștigător va fi Nicușor Dan și, deși nu îl simpatizez, pare un pic mai normal. M-am uitat peste comentariile la întrebarea "De ce îl votezi pe George Simion?" Iar majoritatea au zis "ca să nu iasă PSD sau PNL". Mulți au făcut pariuri tâmpite sau glume de rahat. Iar eu nu am cum să particip la mascarada asta la care s-a ajuns în România, sincer. Acum, mai nou, fac niște rromi șomeri la 40 de ani care așteaptă donații pe TikTok să facă propagandă, să îți spună pe cine să votezi, pe cine să alegi. Sau (deși va deranja ce spun) diaspora, care nici măcar nu stă o lună de zile în țara asta, nu plătește o taxă, o factură, nu cumpără o pâine, să dicteze cine să rămână în turul doi sau printre primii candidați. Creierul meu refuză să lupte cu așa ceva.

| suntserios a răspuns (pentru Aurora736):

Daca creierul tau refuza sa lupte cu asa ceva sunt suficiente sanse sa fii condusa de acesti someri de pe tiktok in viitorul cat mai apropiat

| relian a răspuns:

Nu se asemana acu trecutul este de fapt o continuare a trwecutului. In RO ce sa schinbat sunt doar numele, nume de partide, nume de comunism, ii spune acum sistem parlamentar, etc, dar de fapt este o continuitate a cea fost.

Sistemul a ramas cam la fel, schimbari minore, doar asa ca decor, schimbarea de nume care ar da prost, comunisti,, sau impartit in mai multe grupuri, inainte era doar unul singur mai mare, au spus hai sa fim mai multe grupuri sa aratam ca s-a schimbat ceva.

Oamenii sunt nitel mai liberi in sensul ca pot vorbi, dar degeaba vorbesc ca si in trecut, ca oricum nu-i baga nimeni in seama laughing pleci pe afara, dar este o chestie ce era necesara, sa poata aduce tantalau bani in tara sai pape comunistii laughing cam tot la fel se merge.

Cind spui ca ceva s-a schimbat, trebuie sa vezi progrese, dar de astea in viata oamenilor, in viata tarii, nu doar gargara si tara putreda.
Populatia vorba lui Dinica, putini oameni, multa populatie, merg la fel cum se mergea si inainte, chiar daca acum au la dispozitie surse de informare, degeaba le au ca nu stiu ce spun acele informatii.