| mihaela_5361 a întrebat:

Ce parere aveti despre coplata in sistemul medical? Mergeti des la doctor?

Răspuns Câştigător
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Nu mi se pare o idee buna. Daca mergi la medicul de familie trebuie sa dai 5 lei, daca te trimite la un medic specialist trebuie sa dai si acolo 10 lei, daca te internezi in spital, pentru o saptamana trebuie sa platesti 100 lei. Acum ma intreb la cati someri avem in tara, pensionari cu pensii de nimic, cei cu salariul minim pe economie si sunt destui, de unde bani pentru sanatate cand lor nu le ajung banii pentru hrana? Dar cei care au copii ce fac?

6 răspunsuri:
leonardk
| leonardk a răspuns:

Este o mare hotie. Dupa ce am platit 26 de ani cate (aproximat) 300 ron lunar, fara sa apelez niciodata la serviciile lor, trebuie sa platesc acum daca am nevoie? Si daca Doamne fereste ajung acolo imi cumpar tot eu medicamentele - Banditism curat.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Mie batranii mi se tot plang ca oricum dau 5lei pentru elib unei retete! Eu, Doamne ajuta!, sunt sanatos, si merg foarte rar la medic! Coplata ar putea da ceva rezultate, dar se va ajunge iar, din pacate, la smecherii, evaziune fiscala, de gen: am inchis dulapul, s-a terminat chitantierul, n-am parafa, s-a uscat/terminat tusul, ca e cald!, etc...

| DenissaDeea a răspuns:

Personal nu am o parere prea buna/necesara oamenilor, se exagereaza negandit unde se poate ajunge in situatia aceasta, multi o sa incerce sa se trateze dupa ureche, si asa se trateaza multi dupa ureche, decat sa mearga la medic! in cazul meu de fata, chiar daca as avea nevoie sa merg mai des la un medic, nu as avea posibilitati sa merg de cate ori as avea nevoie, prefer sa ma tratez singura acasa, merg doar cand nu am alta solutie de ales.

| dicarmencitta1957 a răspuns:

O sa se introduca si coplata si ce credeti ca o sa ne fie mai bine? Doctorii si asistentele sunt invatati cu spaga nene, asa ca pregatiti-va si de coplata si de spaga, ca asa este la romanii. Daca te duci la un doctor, fara un pachet sau fara plic, te ajuta odata, dar data viitoare te stie si te trece pe stand by, de asta sa fiti siguri.In tara asta totul este posibil, ceva de Doamne ajuta nu va fi posibil.

| valsulnorilor a răspuns:

Nu e o masura binevenita pentru noi romanii saraci, insa in toate tarile aceasta metoda functioneaza de multi ani, chiar si in tarile non UE.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Iy multumesc lui d/nezeu ca int sanatos n-am probleme cu sanatatea pina acu dar cea ce au facut nuie bine trebuia aplicat celor care nu sint asigurati de ce nemai opreste bani pe fluturas sint niste excroci samira ce si cum sa scoata bani sa-si faca lefurile mai mari rusine sale fie e hotie pe fataaaaaaaaaaa