| MirceaBade31 a întrebat:

Ce se intampla daca te nasti surd, mut si orb?

Răspuns Câştigător
| mentholinks a răspuns:

Ce sa se intample? Esti surd si mut si orb.

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Din câte știu din ceea ce am citit până acum un asemenea caz este extrem de rar. Există programe și specialiști pe undeva care sunt în stare să realizeze programe de socializare pentru asemenea persoane. Dar fiind foarte rare, cel născut astfel are șanse foarte mici de supraviețuire.

| RKBlue a răspuns:

Există o boală numită Sindromul Usher, în care persoana este născută surdă și își pierde treptat vederea odată cu înaintarea în vârstă, de obicei, orbind total la adolescența târzie sau in jurul varstei de 20 de ani.La tipul 3 al bolii își pierde treptat atât auzul, cât și vederea.

Oamenii care sunt surzi și orbi au încă corzi vocale care funcționează, astfel încât nu sunt muți decât dacă au și ceva în neregulă cu corzile vocale sau anumite traume, ceea ce este destul de rar. Unele persoane surde (și persoanele surde si oarbe) aleg adesea să nu vocalizeze cuvintele, deoarece nu pot auzi cum le pronunță și asta nu face vorbirea deloc ușoară. Dar vor face zgomote naturale involuntare precum râsete, țipete, gemete etc.

Unii sunt foarte conștienți de propriile sunete și vor încerca să nu vocalizeze mult și se vor mișca în liniște, etc, dar majoritatea persoanelor surde pot fi de fapt foarte zgomotoase în majoritatea timpului.

| mastadont a răspuns:

Aceste cazuri sunt foarte rare însă există. Am cunoscut un astfel de om și pot să spun că a reușit în viață, era absolvent de facultate, cunoștea câteva limbi străine și fusese căsătorit de vreo 3 ori parcă. A scris și o carte chiar înainte să moară, nu știu dacă a apucat să o termine, despre viața lui. Caută cartea înfruntând viața, de Vasile Adamescu.

| Serban234 a răspuns (pentru mastadont):

Atunci am si eu sanse happy

| Sophieka a răspuns (pentru mastadont):

Un comentariu util pentru care iti multumesc. Prin intermediul tau am aflat despre dl Vasile Adamescu. Mi se pare incredibil si este norocos sa aiba alaturi oameni buni care il ajuta si il conduc pe urmele dorintelor lui, si acel tanar care isi dedica din viata lui pentru a-l sprijinii. Voi cauta sa achizitionez cartea.

| mastadont a răspuns (pentru Sophieka):

Merită citită, e o carte interesantă și fascinantă. Din păcate dl. Vasile Adamescu a plecat dintre noi dar ne-a lăsat memoriile lui. L-am cunoscut personal și sunt bucuros că am reușit să întâlnesc o astfel de persoană fascinantă. Mă înțelegeam cu el scriindu-i în palmă.

| Sophieka a răspuns (pentru mastadont):

Multumesc frumos de raspuns.
Sa incercam sa nu ne intristam prea mult, fiecare plecam din experienta trupeasca, sper sa ii fie mult mai bine si eliberat de "cortinele" din viata care nu l-au lasat sa traiasca precum noi.
Astept cu drag sa citesc.

Întrebări similare