|

Ce vă face pe voi fericiți? Care este refugiul vostru? Ce vă face să vă simțiți în viață? Cum pot să salvez ce a mai rămas din mine, după ce am fost otrăvit cu frică și mă aflu într-o agonie a sufletului? Aștept răspunsuri chiar și în privat, ținând cont de sensibilitatea pe care o are sufletul. De ce? Pentru că deși pare absurd, nu-mi mai pasa de unde vine soluția, atâta timp cât mai există. Va mulțumesc că existați!

14 răspunsuri:
| a răspuns:

Banii ma fac fericit, si chestiile cumparate cu ei.
Refugiu... Pai nu am nevoie de unul, viata mea e formata 90% din alegerile mele. Orice imi poate fi refugiu, de la internet pana la meserie sau o plimbare.
Daca vrei sa te salvezi, in primul rand, gandeste mai simplu. Nu exista agonie a sufletului, tu ti-ai bagat titlul asta in cap. Te plangi ca nu iti place unde esti, dar nici macar nu ai precizat unde esti/ce ti se intampla.
Cine si ce frici ti-a bagat pe gat?

| a răspuns:

Muzica, muzica si muzica
Ocupați mintea cu ceva

| a răspuns:

Muzica, persoana iubită, scrisul, prietenii, nu știu, sunt eu fericită de fel, așa m-am învățat să fiu. Fii recunoscător pentru fiecare lucru mărunt din viața ta și o să vezi viața altfel. Cel puțin așa am trecut eu de la pesimism la o stare de liniște interioară care durează deja de câțiva laughing.

| a răspuns (pentru supadeceapa):

"sunt eu fericită de fel, așa m-am învățat să fiu"

Mhm, mhm. Deci de asta te laudai pe anul asta ca dai in depresie datorita facultatii.

| a răspuns (pentru lorix):

Ce depresie? Ziceam doar că sper sa termin facultatea fără să omor pe nimeni laughing. Am picat cu ultimele leneșe și nesimțite într-o echipă, dar le-am pus la punct.

| a răspuns:

Nu mă face nimic fericit pentru că nu vreau sa fiu fericit, sunt neutru, consider fericirea ca fiind ca un drog ce se simte bine pe moment după urmează și repercursiuni.
Durerea in special și chestiile noi (in special cele drastice care ma fac sa.fac pe mine de frică)care mă fac să mă simt inconfortabil, ma fac să mă simt* în viața și faptul că pot să-i ajut pe alții și să fiu bun cu cei care mă respectă. Adică să mă înconjor de persoane pozitive.

Sufletul nu poate fii atins doar de tine,
*
"Ai putere asupra minții tale, exteriorul nu are aceasta putere, realizează asta și vei găsi fericirea", Marcus Aurelius, Gânduri de către sine însuși.

| a răspuns (pentru Morbid):

Nu e niciun cūr in repercusiuni.

| a răspuns:

Pe mine ma face fericita cand ma trezesc si vad rasaritul soarelui.Ma bucura nespus sa vad ca noaptea a trecut si pot sa ma bucur din nou de lumina.Nu mi-e frica nici o clipa de nimic, deoarece am o credinta de nezdrucinat in Dumnezeu si stiu ca ma ocroteste si nu patesc nimic. Toata viata mea am simtit ocrotirea divinitatii, mereu am simtit ca cineva de acolo sus ma iubeste.Ma mai face fericita cand ies afara chiar si pe balcon si simt aerul curat plin de oxigen al naturii.Ma bucur nespus ca a trecut iarna si deja din februarie am vazut ghioceii si acum deja vad si foarte multe viorele.Ador viorelele pentru modestia lor dar si pentru parfumul lor imbatator.Ma face fericita un desen animat din copilarie.Ma face fericita gestul frumos al oamenilor de la servici.Ma face fericita caci inca traieste mama si e sanatoasa si pot conta pe sustinerea ei morala si la varsta pe care o are si ma bucur ca e sanatoasa mintal.Ma bucur caci copiii mei au servici.Ma bucur ca am servici.Ma bucur ca am sustinerea morala a tuturor oamenilor care ma cunosc.

| a răspuns:

Ce sa ma faca fericita, tot ce-i frumos in lumea asta, imi place ca noi oamenii avem puterea sa ne facem viata cum vrem, e ca si cum barbosu ne da un creion si desenam ce vrem acolo pe foaie, apare si cate un obstacol in cale ca e normal, dar noi nu realizam ca poate am fost scutiti de o gramada de obstacole si de plangem de unul marunt, diferenta dintre oamenii fericiti si tristi sunt faptele lor, daca esti trist schimba ceva si incearca macar un sfert sa traiesti viata aia pe care ti-o doresti si tine-ti mintea ocupata facand lucruri care iti plac.

| a răspuns (pentru CleanHeart):

"e ca si cum barbosu ne da un creion si desenam ce vrem acolo pe foaie"

Nu-l amesteca pe Mos Craciun in asta.

| a răspuns (pentru TheBIoodyHound):

laughing asta chiar a fost buna, si ma asteptam la un raspuns de genul.