anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce variante de iesire exista cand o persoana fizica traieste in saracie extrema, fiind hartuita constant de persoanele de care este inconjurata? S-ar presupune ca "hartuiala" nu ar afecta viata privata sau profesionala a victimei? (cand folosesc cuvantul "hartuita" ma refer la definitia de aici https://dexonline.ro/definitie/hărțui
"1. Tranz. A necăji pe cineva cu tot felul de neplăceri, probleme, întrebări etc., a nu lăsa în pace pe cineva; a cicăli, a sâcâi, a pisa. ♦ Tranz. A desfășura atacuri scurte și repetate asupra inamicului cu scopul de a-i provoca panică și de a nu-i permite deplasarea, pregătirea unor acțiuni de luptă, aprovizionarea etc. 3. Refl. recipr. A purta discuții repetate și contradictorii cu cineva, a se lua la ceartă sau la bătaie; a se încăiera. A HĂRȚUÍ ~iésc tranz. 1) (persoane) A deranja întruna cu repetarea insistentă a aceluiași lucru (pretenții, reproșuri etc.); a necăji; a pisa. 2) (dușmani) A ataca în permanență, la intervale de timp mici, pentru a slei de puteri. 3) (ființe) A irita peste măsură în mod intenționat; a zădărî; a întărâta; a ațâța. /harță + suf. ~ui " )

4 răspunsuri:
| Naty1 a răspuns:

Nu mai stiu ce varsta ai, dar daca esti majora si poti munci, strânge bani si mutate.Ca din cate stiu ca ai spus alta cale de comunicare sau evitare nu ai.

anonim_4396
| Anonim explică:

Andrei te-am blocat in graba, de fiecare data cand ziceti cate o prostie de a voastra mai isterizez cu orele.
Si cum iesi unde pleci, cand nu ai cu ce sa-ti cumperi hrana si vesmintele, cred ca trebuia sa mai pun si definita la "saracie" ca sa mai dau si explicatia de cum functioneaza civilizatia moderna pentru ca voi nu pricepeti lucrurile astea principale, ca omu sa aiba un adapost sau sa plece undeva, trebuie sa aiba bani de cheltuit, ca totul costa, si acei bani se obtin din munca, daca si seful vrea sa te plateasca, ca seful nu e un divin care faci rasplata sa apara sigur, ci depinde de interactiile cu oameni, traim intre oameni, un om depinde de ceilalti oameni pentru a vietui. (ca sa ai mancare, te duci la un magazin, esti sarac nu ai pomi, nu ai gradina etc, mananci in vis cand oamenii prefera sa te bata in cap decat sa te lase sa functioenzi sa ai o viata umana, sa o vietuiesti)
Chiar ma gandesc mereu e grija mea, cum sa fac sa apara totul fara sa depind, dar nu am reusit sa fac sa apara nici banii de materiale, nici "materia" asa ca prin "magie". Mereu sunt la mijloc oamenii cu opiniile personal paralele care fac totul sa dispara cu o vorba.
Frumos pentru baieti e dzeu bun cu ei, daca fura, il pune la inchisoare sa aiba mancare gratis, fara bataie fara teroare, frumos pentru baieti, fata daca sta pe strada, tot frumos pentru baieti ce ocazie., ea nu are dreptul la o casa proprie ca nu vor oamenii sa o plateasca pe ea (ca sa poata ajunge sa isi cumpere), ca mereu depindde de barbatii altora, care fac regulile ce fata sa fie unde, iarasi dzeu cel bun cu baietii lui.

| RalucaRalu2 a răspuns:

O persoană hartuita constant, cu atât mai mult cu cât aceasta își duce viata in saracie, este afectată în general pe toate planurile. Ca și variante de a scăpa de sărăcie ar fi studiul intens pentru a se realiza pe plan profesional.

| TalentDinPântec a răspuns:

I ați frumos bagajelu, spune papa la toți sa nu creadă ca ai ceva cu ei și sigur o sa ți fie mai bine decât înainte.