| LisaJulie a întrebat:

Cei din Irlanda și Irlanda de Nord au nevoie de documentul electronic ETA? Mi se pare cam absurd ca UK sa îl introducă pana și pentru Irlanda!

9 răspunsuri:
| Pacientul0 a răspuns:

Cetățenii irlandezi n-au nevoie de ETA în UK, e liber prin CTA. Dacă locuiești acolo, dar nu ești irlandez, n-ai nevoie de ETA dacă arăți că ești rezident (ex. IRP). Dacă vii din altă țară, îți trebuie ETA din aprilie 2025.Irlanda de Nord: E UK, deci fără ETA, că-s „de-ai casei". Absurd? Păi, da, granița e chill, fără controale, și ETA poate încurca turiștii. Se mai ceartă pe tema asta.Rezident? Ia-ți dovada. Non-rezident? ETA pe gov.uk, £16, 2 ani.

| LisaJulie explică (pentru Pacientul0):

Am auzit ca toate statele din Uniune o vor introduce din 2026 pentru UK, posibil și Norvegia și Elveția

| Pacientul0 a răspuns (pentru LisaJulie):

Din 2026, dacă vrei să călătorești în Europa (în aproape toate țările din Schengen, plus Norvegia și Elveția), vei avea nevoie de un mic "bilet" digital numit ETIAS. E ca o aprobare rapidă online, care te ajută să treci mai ușor granițele. Nu te stresa, nu e o viză complicată, doar o formalitate modernă. Irlanda rămâne o excepție – poți merge acolo fără ETIAS, cum făceai până acum. Așa că pregătește-te, pentru că Europa își face pașii către o călătorie mai simplă și mai sigură!

Nu am auzit de asta! De unde știi asta

Acest document este pentru statele Marea Britanie, Serbia, Albania, Ucraina, Macedonia de Nord, Bosnia Herțegovina! Cei pentru cetățenii acestor state

| Pacientul0 a răspuns (pentru LisaJulie):

Documente pe google

Acelea sunt pentru tarile din Europa si din afara ei care nu sunt in uniune!

Nu pentru noi, in acest moment toate tarile din uniune sunt in schengen

Iar asta inseamna ca nu mai sunt controale la granita