|

Chiar n-am stiut pe ce categorie sa pun intrebarea asta, so don't judge me. Am o decizie extrem de grea de luat (dificultatea e subiectiva, pentru mine e o decizie grea). Poate ma puteti voi ajuta. Vineri se tine olimpiada la biologie faza pe scoala, pentru care m-am pregatit tot anul. Plus ca profa si-a pus bazele in mine ca o sa ma duc si vreau s-o fac mandra. Insa tot vineri trebuie sa-mi pun si aparat dentar. De abia astazi ne-a zis profa la ce ora se tine olimpiada: la 10:30 si se termina la 11:30. Daca stiam asta de mai demult, puteam amana cu o saptamana aparatul dentar, la care aveam programare la 11:45, deci nu am timp sa ajung de la scoala la clinica stomatologica. Puteam amana cu o saptamana aparatul dentar, daca stiam mai din timp ora la care se tine olimpiada la bio, dar am crezut ca se tine mai devreme, deci pot sa ajung si la olimpiada si la stomatologie. Se pare ca nu. Drumul face o ora jumate, iar eu n-am timp in 15 minute sa ajung, nici daca as da mai repede subiectul la olimpiada n-as avea timp. Iar acum aparatul poate fi amanat numai cu o luna de zile pentru ca stiti si voi nebunia asta cu aparatele (toti adolescentii/copiii isi pun, deci nu mai sunt locuri). Iar eu nu mai am rabdare inca o luna, plus ca tot vineri am si doua teste (unul la mate si altul la info) pe care nu ma simt pregatita sa le dau si ma gandeam ca daca imi pun aparatul lipsesc de la scoala si nu le dau in ziua respectiva. Deci intr-un fel vreau sa dau si olimpiada vineri si sa-mi pun si aparatul dentar, tot vineri. Dar nu pot. Scriu intrebarea asta plangand pentru ca, desi stiu ca plansul ma ajuta, ma simt total depasita de situatie si n-as renunta la niciuna nici in ruptul capului. Plus ca trebuie sa iau decizia repede, ca dupa poate nici cu o luna nu mai pot amana aparatul, daca e sa merg la olimpiada... Puneti-va in locul meu, nu ca e o situatie groaznica? Voi ce ati face? Fiti sinceri.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu as pune olimpiada pe primul loc. Am participat si eu, alt profil nu Biologie, pe vremea cand eram in liceu (acum am 36 de ani) pana si la nationala. E o experienta unica, mai ales cand nu te intorci cu mana goala. Experienta care in mod cert la anul, daca mai poti sa mai mergi va fi diferita. Aparatul dentar mai poate astepta, se mai poate plia si dentistul dupa programul tau, ca in cele din urma platesti nu iti face lucrare gratis. Si chiar prin absurd daca nu mergi la un altul si astepti o luna, o luna e totusi o luna, nu e un an, si un an cu greutatea si importanta lui nu se compara cu un altul. Desi eu sunt convins ca daca se vrea se poate, fie amana, fie reprograma mai devreme de o luna, fie schimb de programare cu cineva. E doar opinia mea, incearca sa te linistesti, gandeste la rece, pro si contra fiecare si iei o decizie pentru tine, indiferent de ce alegi.

| a răspuns:

Pai suna-ti stomatologul daca nu poate se te puna dupa masa ca ai niste teste foarte importante de dat. Ii explici ca n-ai stiu de aceste teste cand te-ai programat si cine stie poate se va intampla o minune. degeaba plangi ca problema nu se rezolva singura, deci ia masuri si poate se va rezolva tot. Succes!