| Thecurious a întrebat:

Cine credeti ca va fi candidatul, formatiunii politice, Uniunea Salvati Romaia, pentru alegerile prezidentiale, Dan Barna sau Dacian Ciolos?

19 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Trebuie luat de la 0 guvernul cu oameni noi care nu au avut de-a face cu tara noastra ca sa vedem DACA va fi un nivel de trai mai bun in RO. Pana atunci bucurate de femei, palinca si chefurile care le poti petrece in viata de zi cu zi

| RAY a răspuns:

Dacian Ciolos

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cioloș.

| Thecurious explică (pentru sadrian46):

Aveti incredere in Ciolos?

| sadrian46 a răspuns (pentru Thecurious):

Nu.

| Thecurious explică (pentru sadrian46):

E vandut occidentului.
Asta-i viata -cugetarea fostului meu profesor de filozofie.
Romanii ar trebui sa isi schimbe mentalitatea si sa munceasca enorm, daca vor sa iasa din statutul de colonie.
Dupa cum arata rezultatele alegerilor...nu vor romanii.
Eu inca mai sper, caci viata e o lupta : "Murim mai bine in lupta-n lupta cu glorie deplina, decat sa fim sclavi iarasi in vechiul nos' pamant ".

| Thecurious explică (pentru Thecurious):

Am gresit citatul, iertati-ma.
"Murim mai bine-n lupta cu glorie deplina, decat sa fim sclavi iarasi in vechiul nos' pamant."

| sadrian46 a răspuns (pentru Thecurious):

Iar îi bagi pe toți într-o oală și tragi concluzii.
Viața este ca să trăiești cu glorie deplină.

| TristanTzara a răspuns (pentru Thecurious):

În primul rând, nu e Occidentul ăsta tot în potriva noastră. Francezul sau germanul de rând n-are nimic de câștigat din exploatarea noastră de firmele lor, de fapt chiar are de pierdut. Uită-te la Macron, a luptat pentru ca locurile de muncă a le francezilor să nu meargă la imigranți români mai prost plătit.

În al doilea rând, se tot speculează, dar nu văd nicio legătură între domnul Cioloși și multinaționalele străine-- în schimb domnul Iohanis. Tot ce nu-mi place la domnul Cioloș e încrederea în politicele economice neoliberale. Deși ce propune Usr-plus pentru justiție e bine.
Și la o adică pe cine vezi tu în politică că vrea să lupte pentru demnitatea noastră ca țară și chiar o poate face (nu doar se dă că luptă la alegeri, că toți putem vorbi)?

| Thecurious explică (pentru TristanTzara):

Despre Ciolos nu mi-am format o opinie. Stiu ca Guvernul sau de tehnocrati a fost criticat pentru "profesionalism ". A fost un guvern de tranzitie, de aceea nu il pot judeca.
Cat despre Barna, el e politicianul nou, are un discurs de intelectual fin, cunoaste foarte bine generatiile tinere.
Pe mine, USR-ul ma ingrijoreaza. Acei indivizi care se maimutareau in Parlament, care au sustinut miscarea #rezist.
In Iohannis, de asemenea, nu am incredere, din multe motive.
In Uniunea Europeana nu exista o relatie de fraternitate intre statele membre, ci una de dominatie.
Singurele beneficii pe care le cunosc sunt bursele erasmus-obiectul meu de interes, fondurile europene si libera circulatie.

| TristanTzara a răspuns (pentru Thecurious):

Ei bine, nu e chiar relație de dominare între state, firmele străine sunt mai mult de vină. Uită, spre exemplu, dublul standardul cu privire la calitetea produselor, e vina firmelor, iar Parlamentul European a început să ia măsuri. Deși există un gram de adevăr și în ideea asta, anume, fiecare stat își urmărește în primul rând interesele cetățenilor săi.

Și fondurile europene de dezvoltare sunt un avantaj destul de mare, îți spun, Portugalia și Spania de azi au fost făcute ce sunt azi cu ele.

| Dismally a răspuns (pentru Thecurious):

Si ce propuii, sa iesim din UE? Asa iti imaginezi tu ca Romania va prospera de una singura, ori ca ne-ar fi mai bine intr-o alianta cu Rusia si tarile din fosta URSS? big grin Am vazut cat de bine se traieste in Belarus, Kargazstan etc. big grin

| Thecurious explică (pentru Dismally):

O alianta cu estul e imposibila ( im place ca pentru noi exista trei, sa ii numesc indicatori pe harta, UE, SUA si Federatia Rusa ).
Social democratii nu aveau o politica anti-UE, in sensul in care nu isi doreau un Roexist (iesirea din uniune ), ci o racire a relatiilor cu Bruxelles, pentru ca ei considerau ca liderii europeni se implica prea mult in politica nationala, iar multinationalele si bancile straine domina economia, transformand tara intr-o colonie.
Am observat ca isi dorea sa dezvolte o relatie speciala cu SUA. Premierul Viorica Dancila vorbea despre o "axă" - Bucuresti - Washington-Israel.
Asta e si unul dintre motivele pentru care Guvernul a vrut mutarea ambasadei Romaniei de la Tel-Aviv la Ierusalim, pentru ca si SUA si-a mutat ambasada. Intre EU si SUA exista tensiuni de natura economica, mai curand intre Germania si SUA.
Donald Trump a felicitat decizia poporului britanic de a parasi EU. El, presedintele SUA, nu "vede" Europa ca pe un partener traditional, istoric, ci ca pe unul, strict, economic. Citisem ca SUA vrea sa incheie un acord comercial cu UK, daca Regatul Unit ar mai fi fost membru UE, lucrurile s-ar fi complicat, din cauza diverselor interese pe care le au statele membre.
Mesajul pe care la primit gevernul nostru din partea americanilor a fost "Romania trebuie sa aleaga ".
Ce imi spune mie Barna? Ca nu exista nicio problema si totul e OK, sa stam linistiti pe Facebook si Instagram, ca ne informeaza el.
Intrarea in sfera de influenta a Federatiei Ruse e o porcarie "rontaita" de mass-media.

| Dismally a răspuns (pentru Thecurious):

PSD-ul nu mai are prea multe in comun cu social-democratia, a ajuns o adunatura de incompetenti, lingai si corupti. Nu sunt nici partidele din opozitie fara problemele lor, dar cand ma gandesc la: Catalin Radulescu, Serban Nicolae, Codrin Stefanescu, Viorica Dancila, Liviu Drangnea etc. prefer pe oricine altcineva. Axe Bucuresti - Londra - Washington si "parteneriate strategice" am mai vazut chiar pe vremea lui Basescu, am vazut si cat au fost de eficiente. Multinationalelel si bancile domina si economia Statelor Unite, peste tot este la fel, asta e pretul dezvoltarii. Daca te gandesti ca o nationalizare ar fi mai buna, ca firmele ar trebui sa apartina statului roman, uita-te la Venezuela sa vezi cum au ajuns iar ei au si resurse bogate de petrol... O indepartare de Bruxelles pentru o alianta economica cu Statele Unite e cea mai stupida idee pe care am auzit-o pana acum, Romania ar ajunge ca in anii '90. Nu este perfect in Uniunea Europeana, nu toti sunt egali in alianta, exista multe probleme dar este cea mai buna optiune pe care o are Romania in aces moment.

| Thecurious explică (pentru Dismally):

" Multinationalelel si bancile domina si economia Statelor Unite, peste tot este la fel, asta e pretul dezvoltarii." --Nu este peste tot la fel. Nu am auzit de companii romanesti cunoscute pe glob, poate o fi Dacia. Statele Unite ale Americii au o politica imperialista. Industria cinematografica e dominata de Hollywood. Gastronomia americana (daca o putem numi astfel ), fast food-ul, reprezentata de companiile Mcdonalds, Pizza hut etc.
Tehnologia americana e de domeniul Saint Fiction. Ei detin controlul in cea mai puternica alianta militara -NATO. Nu are rost sa mai continui. E pricipala forta mondiala care are si probleme pe masura.
Nationalizarea nu e o solutie in capitalism. Populatia si Statul ar trebui sa sustina, cu respectarea legii concurentei si normelor ce tin de concurenta economica pe care Romania s-a angajat sa le respecte, antreprenoriatului autohton.
"O indepartare de Bruxelles pentru o alianta economica cu Statele Unite e cea mai stupida idee pe care am auzit-o pana acum, Romania ar ajunge ca in anii '90. " -Nu este ideea mea, ci a PSD-ului.
"nu toti sunt egali in alianta" -Si nici nu vom fi.
" este cea mai buna optiune pe care o are Romania in aces moment." -Daca poporul roman( am auzit ca "poporul" ar fi o notiune comunista ) asa crede, atunci inseamna ca asa e mai bine pentru el.

| Dismally a răspuns (pentru Thecurious):

Daca romanii nu sunt capabili sa faca niste firme mari, puternice si de succes nu este vina nimanui. Nu stiu ce crede "poporul" dar asta cred eu, se poate face un referendum pe tema aceasta iar ce va decide majoritatea trebuie respectat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred că Barna

| TristanTzara a răspuns:

Clar Cioloș, e mult mai recunoscut decât Barna.

| Delcatty a răspuns:

Dacian Ciolos. Are mai multa vechime si incredere formata printre votantii USR tipici.
Eu am votat cu USR, dar nu sunt mandra si imi pare rau a doua oara, date fiind "reformele" astea noi. Sunt si oameni de calitate cum e Nasui, dar restul sunt hipsteri dubiosi.