Evoluam inspre bine, indiferent de ce vedem in jurul nostru daca comparam 2025 cu secolele trecute, razboaie mondiale, foamete, saracie in randul populatiei.
Exista drepturi, constitutii, ajutor din partea administratiilor si nu numai. Intr-adevar ca exista oameni suparaciosi ce in unele zile ne pot afecta, dar au un motiv bun daca ar fi sa cautam unul.
Uite, omul se naste pur, nu stie ce este violenta, ura, etc, insa cu timpul trece prin mai multe experiente, unele placute, altele mai putin placute si ajunge sa se protejeze de a repeta iar aceleasi greseli prin rau, unii limiteaza acel rau altii. il lasa mai sprinten.
Nu poti schimba nimic pentru a nu mai exista rau, pe de o parte este important sa treci prin aceste experiente, sa vezi ca exista si pericole si totodata sa inveti cum sa gestionezi o conversatie ce nu este mereu buna. Pe langa toate acestea, toti vom fi intr-o zi personajul negativ in povestea cuiva drag, se putea evita asta? posibil, dar cu ce pret? Intr-o lume unde nu existau bani, noi oamenii am fi fost eroi.
Nu cred ca s-au schimbat foarte mult oamenii, sunt la fel cum au fost mereu. S-au schimbat unele norme sociale poate si astfel oamenii au putut sa se exprime mai liber decat inainte.
Depinde din care perspectiva privesti. Insa in general, exceptand tarile sub dezvoltate si rau famate, lumea evolueaza inspre bine. Sunt mai multe probleme pe care le poti rezolva astazi, decat in toate timpurile trecute.
In trecut daca erai un om de rand, aveai foarte multe sanse sa mori sau sa fi sclavul cuiva, daca nu te integrai cum trebuie in societate. Acum, societatea iti da ajutoare sociale, te ridica daca ai picat in "groapa", iti ofera toate informatiile de care ai nevoie, pe tava. Ai tot ce ai nevoie, la indemana unui ecran.
Singurele exceptii unde oamenii sunt rai, sunt atunci cand persista lipsa de educatie.
Se evolueaza in bine. Tehnologic, economic, social, cu legi bine definite, cu protectie necesara etc. Rautatea unor oameni este dintotdeauna si asa va fi ramane indiferent de oricate progrese am face pe plan extern. E cam greu spre imposibil sa schimb un om dusmanos, cel mai bine este sa il eviti pe cat de mult posibil.
Vă mulțumesc frumos pentru răspunsurile și timpul vostru acordat întrebărilor mele
Neagracaceara întreabă: