| Unlicean a întrebat:

Credeți că dacă citesc cartea "Arta războiului" scrisă de Sun Tzu, voi putea prezice ca un strateg mișcările care pot fi făcute în următoarele războaie? Bineînțeles, ar trebui să studiez un pic și geografia respectivelor țări, dar m-ar ajuta?

5 răspunsuri:
| batranulintelept77 a răspuns:

Clar nu. Cartea asta a fost citită de zeci de mii de persoane, ce te face să crezi că tocmai tu vei deveni deodată un geniu? Lucrurile astea se învață văzând cu ochii. Nici cei mai mari generali, în timpul războiului, nu pot prezice următorul pas al inamicului. Iar tu civil ordinar vrei să prezici războaie care nici nu s-au întâmplat.
Acum, normal unele sunt ușor de prezis, la modul India vs Pakistan, India fiind de n ori mai mare. Sau România vs Ungaria, noi având mult mai multe sedii militare și avioane de luptă. Dar chiar și luptele astea în care câștigătorul e destul de evident pe hârtie, nu poți prezice pașii în sine. Sunt sute de posibilități, chiar și-ntr-o victorie ușoară. Să pretinzi că poți ghici ca-n globul de cristal strategii de război în urma unei simple lecturi este o inepție. Mai ales când oponenții vin de la egal la egal.

| apoIIo a răspuns:

In niciun caz.

| brasovforromania a răspuns:

Este o carte foarte veche (vreo 2000 de ani, dacă nu mai mult) iar strategia de război s-a schimbat enorm de-atunci. O poți citi dacă vrei, dar asta nu înseamnă că devii automat expert militar. Dacă vrei să anticipezi mișcările militare din timpul viitoarelor războaie, înscrie-te la o școală de ofițeri.

| ObergefreiterJosephPorta a răspuns (pentru brasovforromania):

Cea mai buna gluma a zilei, ma jur! Ăștia la academie scot dobitoci pe banda rulanta ( marea majoritate asa sunt), fete care vor prinde vreun post călduț la birouri ( sau sub vreun birou al unui grad mai mare) și 1% care ies de acolo sunt ofițeri adevărați care chiar merita respectați. Specia asta numita ofițer roman e "celebră" pentru incompetența de care da dovada asa ca despre ce glumești tu acolo. Mai multa strategie învață de la un caporal sau subofițer mai bătrân cu ceva ani în spate decât de la "luptătorii" aia care se bat de la birou