| PainTech a întrebat:

Credeti ca invatarea pe internet poate inlocui invatarea la scoala intr-un anumit nivel? De ce da? De ce nu?

Răspuns Câştigător
| Teffan a răspuns:

Bineînțeles.
Eu zic sa profitam de internet într-un mod inteligent, cât îl mai avem.
Aceasta imensa oportunitate, împreună cu cărțile, poate sa înlocuiască sistemul de educație și sa fie MULT mai efectiv decât tot ceea ce înseamnă școala. (publica sau privata, indiferent de țară)
Internetul reuseste, mai mult decât niciodată, sa formeze persoane autodidacte, care nu mai au nevoie sa se deplaseze într-un mediu adeseori ostil pentru a li se pune informatia pe tava.
(și totuși, o fac)
Educația pe cont propriu este FERITA de obedienta ce trebuie afișată fata de o autoritate profesorala, obedienta care adeseori duce la anihilarea curiozității omului și la transformarea sa într-o mașinarie programata și manevrata dupa vointa autorității.
Când nu vine vorba despre specializarea într-o anumita arie științifică(cum ar fi matematica avansata), educația pe cont propriu(internet/cărți) înlesnește asimilarea cunoștințelor și consolidarea dorinței de cunoaștere.(Motoul meu este:"învata DOAR ce vrei")
Dezvolta inteligenta, deoarece trebuie sa te descurci pe cont propriu, trebuie sa cauți de unul singur, nu-ți mai da nimeni de-a gata, adevărul "pe larg acceptat".
Internetul oferă multe oportunități. (dar trebuie folosit cu înțelepciune)

Cu toate acestea, în societatea prezenta nu ai cum, în majoritatea cazurilor, sa apelezi doar la internet.
Sistemul de învățământ servește un SINGUR scop, anume diploma, fără de care nu te angajezi.(sau o faci, dar cu greu)
Și este foarte trist ca un sistem care ar trebui sa cultive dorinta de cunoaștere și curiozitatea, nu se bazează pe nimic altceva decât pe intenția perfida de a storci intelectul tinerilor care urmează sa se integreze în câmpul muncii.
Dezvoltarea "calității" de a fi obedient este singura menire a scolii.

24 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu stiu cum ar trebui,este ceva subiectiv,daca as avea copii as vrea sa mearga la o scoala unde se pune accent pe gandire nu pe papagalit ca asta o poti face si acasa,zero gandire critica,zero creativitate, curiozitate, moralitate, ce te invata la scoala sa fii un papagal atat, vei jos ce am citit

https://www.theguardian.com/......-schooling
Învățământul casnic în Statele Unite constituie educația a aproximativ 3, 4% dintre studenții din SUA (aproximativ 2 milioane de studenți). [1] În Statele Unite

https://en.wikipedia.org/wiki/Homeschooling_in_the_United_States

Luffman, J. (1998) a declarat că școlarizarea la domiciliu are loc atunci când un copil participă la educația sa acasă, mai degrabă decât să urmeze o școală publică, privată sau de alt tip. Părinții sau tutorii își asumă responsabilitatea educației copiilor lor și își pot dezvolta propriile ghiduri curriculare. Majoritatea celor 80% dintre oameni sunt de acord că școlarizarea în casă este mai bună decât școala publică din anumite motive. Sunt de acord cu asta, deoarece școlarizarea la domiciliu are multe avantaje mai mult decât școala publică. Lipsa de violență, dezvoltarea socială mai bună, învățarea mai eficientă, educația mai bună și flexibilitatea sunt mai multe avantaje care ajută oamenii să aleagă școlarizarea în loc de școala publică.

Există multe tipuri de violență care poate fi făcută de unii elevi din școala publică, cum ar fi abuzul fizic și verbal, liniile de gazon, consumul de droguri și altele. Cele mai frecvente tipuri de violență sunt bullying-ul și lupta care se întâmplă uneori din cauza abuzurilor verbale sau a fondului familial.

De asemenea, ar trebui să aibă o dezvoltare socială mai bună care să îi ajute să interacționeze între ei. Cel mai mare motiv pentru care oamenii aleg să-și trimită copiii la școala publică este pentru că copiii au nevoie de școală pentru dezvoltare socială, deși, cea mai bună dezvoltare socială pentru copii este învățarea de la adulți, care îi iubesc, nu de la alți copii care au aceeași vârstă cu ei. În acea vârstă, copiii au capacitatea de a imita comportamentul cuiva, așa că îi va fi ușor pentru copil să ridice obiceiul rău de la alți copii sau adulți din jurul lor

| sierra1 a răspuns:

"invatarea pe internet poate inlocui invatarea la scoala"

ooo, da, uite aici, că tot veni vorba:

https://imgur.com/a/dGa2yip

| PainTech explică (pentru sierra1):

laughing
Da... Cu pandemia asta am văzut și eu că Romania nu e pregătită pentru învățare online, profesorii nu sunt absolut deloc familiarizați cu tehnologia, infrastructura în unele zone e praf, totul e in dezastru, platforma închipuită de mine are câteva probleme și lipsesc chestii esențiale, unele materii nu pot fi predate atât de bine online.

Dar pe altă parte o platformă care sa suplimenteze scoala nu e o idee rea, eventual care sa poată face față unei astfel de situații cu profi pregătiți.

Totuși aș păstra întrebarea asta pentru peste vreo 40-50 de ani. Poate se mai schimbă ceva.

| Celcestietot a răspuns:

Cred ca se poate chiar si mai bine sa o imbunatateasca. Daca ne invata o inteligenta artificiala menita sa fie mai desteapta ca orice om, ce rezultate vom avea?

| gemeni6226 a răspuns:

Poate,dar atunci va lipsi spiritul de competitie nu sti unde sa te clasezi daca nu esti printre oameni sau daca totusi ca apare pe ecran pozitia dupa punctele obtinute, eu nu as schimba amintirile mele de la scoala cu amintiri din mediu virtual pe internet.

| PainTech explică (pentru gemeni6226):

Un clasament local / regional / general nu ar greu de implementat pe o flatforma. Sau mai bine : in locul competitiei interumane poate fi incurajata autodepasirea. De ce sa te compari cu altcineva cand te poti compara cu tine?

Cine nu spune ca nu poti sta cu prietenii? Inafara de platforma digitala pot exista centre / cluburi in care poti avea si interactiune umana.

| gemeni6226 a răspuns (pentru PainTech):

Am citit ce a scris teffan si sunt complet de acord cu el-da sunt de acord ca omul trebuie sa tina pas cu noile vremuri nimeni nu a fost mai entuziasmata decat mine cand la servici a aparut internetul am simtit parca o lume intreaga s-ar fi deschis in fata mea, mai ales ca nici nu de ce am invatat in scoala si exact la nimic nu mi-a folosit duc dorul doar spuneam si eu ca omul are nevoie de colegi, prieteni.Dar din moment ce zici tu ca acest lucru se rezolva atunci totul e ok.

| Dorotheea21 a răspuns:

Voi va ganditi cand spuneti scoala sau liceu, si la viata, emotiile, interactiunile, glumele, prieteniile si chiar dragostea care se naste in acele locuri, fiind zi de zi intr'o comunitate vie?
Nu imi vine sa cred ca toti care ati raspuns pana acum sunteti niste singuratici inadaptati, la doi pasi de depresie. sad
Viata de licean este FRUMOASA si de neinlocuit.

Trebuia sa ma abtin, stiu. sad

| PainTech explică (pentru Dorotheea21):

Întrebarea se axa mai mult pe eficienta învățări.

Cum am spus într-un comentariu mai sus, pot exista centre sau cluburi ( sa zicem că e obligatoriu sa participi la cel puțin 3 cluburi, care vrei tu ). Știu că interacțiunea umană e foarte importantă, dar nu e obligatoriu sa existe diverse presiuni impuse de profesori.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru PainTech):

Presiunile profesorilor te pregatesc pentru viata, la fel cum am auzit ca o facea si stagiul militar obligatoriu.
Cum vei face fata stresului si presiunilor unui serviciu, cand tu vii dintr.un mediu steril?
La asta as vrea sa imi raspunzi, pentru ca problemele pe care credeti ca le aveti cu profesorii, sunt super sigura ca le veti avea amplificate de multe ori, cu sefii.

| PainTech explică (pentru Dorotheea21):

1. Cursurile de stress management nu sunt un lucru nou. Dacă te uiți la rating pe Udemy se pare că funcționează. Nu o spun eu, ci miile de persoane care au dat 5 stele.

2. Te-ai gândit că poate motivul pentru care angajatorii sunt stresați e că aceștia au fost supresati la rândul lor?

3. Mă îndoiesc că majoritatea șefilor au făcut până acum ceva care sa aibă legătură cu noțiunea de leadership, nu au idee cum un mediu mai liber și fără mult stres poate influența pozitiv firma și nici nu au pregătire în crearea acestui tip de mediu. Aici ar interveni platforma noastră teoretică.

| Drimmero a răspuns (pentru Dorotheea21):

Aprob ceea ce zici, am dus-o bine in liceu si parca l-as mai face o data, prieteniile de acolo tin toata viata/

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Drimmero):

Pare ca nu toata lumea are o adolescenta fericita.

| Drimmero a răspuns (pentru Dorotheea21):

Tu ai avut-o, va sa zica?

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Drimmero):

Tu ce crezi?

| Drimmero a răspuns (pentru Dorotheea21):

Poate erai pustoaica timida a clasei, am un feeling de genul, iubeai in secret pe cineva din clasa/scoala si compuneai poezii pe caietul de romana...bwhahahaha

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Drimmero):

? Cum?
rolling on the floor
Nu ma cunosti deloc, sau ai consumat!
Sper ca ai consumat. happy

| Drimmero a răspuns (pentru Dorotheea21):

Nu am consumat absolut nimic, nu ma droghez,, iar de baut beau in general in weekend la un gratar, la o iesire cu prietenii, nu pot sa beau oricand si oricum, ti-o zic din proprie experienta ca bauta curge mai bine pe gat vinerea si sambata(seara).

Nu te cunosc, inca, dar nici straina nu-mi esti.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Drimmero):

Offf. Tu inca ma iubesti. happy

| Drimmero a răspuns (pentru Dorotheea21):

Se pare ca tu esti cea care a consumat ceva mai interzis asa, doar ca nu vrei sa recunosti/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

NU. Deoarece nu ar avea motivatie., iar scoala pe langa lectii., le da si lectii de viata de interactiune ce nu se gasesc pe net.

| PainTech explică (pentru anonim_4396):

Nu știu ce motivație pot da unii profesori de 80 de ani care refuză să iasă la pensie și au cel mai mare chef de predat din lume, când spun lecția pe care au predat-o de 1000 de ori cu tot cu exerciții și exemple.
Strategii de gamificare există astfel încât să facă platformele digitale de învățare mult mai atractive. Și de ce nu ai avea motivație sa înveți când ai ocazia sa înveți ce te pasionează pe tine cu adevărat și ce ai cu adevărat nevoie.

După cum am zis, pot exista cluburi obligatorii. Partea buna e că așa există libertate în interacțiunea umana față supresiune din partea profesorilor / directorului / etc.

| anonim_4396 a răspuns (pentru PainTech):

Frica, respect. Consider OK ca pedeapsa O mama de bataie, pentru copii neascultatori. Cand proful te scoate in fata clasei si da cu liniarul peste degete - Alea erau vremuri

| PainTech explică (pentru anonim_4396):

Dacă disciplina nu vine din interior e absolut degeaba.

Degeaba vine un stimul exterior sa facă disciplina. Disciplina aia artificiala dispare in momentul in care stimulul extern dispare și rămâne doar o nesiguranță.

Nesiguranța de a veni cu o idee noua, nesiguranța de a deschide o afacere, nesiguranța de a contrazice șeful când vine cu o idee stupidă, nesiguranța de a schimba ceva în viața în momentul în care acel ceva nu mai funcționează.