|

Credeţi că pe măsură ce rolul informaticii în şcoli va creşte, rolul matematicii va descreşte?

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

NU
de ce s-ar intampla asta?!?
de unde ai ajuns tu la ideea ca informatica ar elimina matematica?!?

informatica se foloseste NUMAI in calculatoare, matematica se foloseste cam in orice stiinta

| explică (pentru Bizon95):

Mă gândeam că, cu timpul, îşi vor da şi ei seama că nu prea are rost să încarci mintea unui copil cu tot felul de ecuaţii algebrice de grad superior, cu tot felul de exerciţii cu egalităţi, inegalităţi sau identitţii sofisticate, care nu au nicio valoare practică. Sau cu probleme la fel de sofisticate de geometrie plană ori în spaţiu, să demonstreze că, în nu ştiu ce condiţii, nu ştiu care drepte sunt concurente etc. Dar, s-ar putea să mă înşel.
Informatica e clar de ce e utilă şi câştigă tot mai mult în importanţă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sabin89):

Tu ai dat peste o problema mult mai larga
si anume, MAI ALES IN RROMINICA, s-a schimbat muuuult prea putin atitudinea coMuista fata de scoala, in care se baga in rautate materie (ca tineretul coMuist si cu priviri feCIriTE spre viitor, sunt tot mai "destepti) si nimeni nu se astepta sa o invete cineva

asa se intampla si acum, nu numai cu matematica, dar in general, si chiar e inepta faza, cu ce o sa ajute un copil care o sa ajunga ceva de gen programator sa stie biologie avansata si denumiri si descrieri puternic detaliate a organismelor uni-celulare ca amiba/amoeba sau dicotiledonate totale stangi?!? lucru care CHIAR se invata in scoala si la care trebuie sa iei note

morala suna asa: scoala ar trebui sa te pregateasca pentru viata, iar apoi, daca ai talent in stiinte, sa te concentrezi exact pe specializarea care iti place si la aia sa mergi pana la capat cu toate (unde copilul o sa invete si o sa faca eforturi pentru ca o sa simta ca merita)
si nu sa HARTUESTI TOTI COPII cu materie pe care POATE azi o invata sa ia nota, si apoi o uita total in maxim o saptamana, in afara de HARTUIRE, este pur si simplu TIMP PIERDUT... ABSOLUT DEGEABA!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sabin89):

Informatica e sustinuta la baza de matematica. Alea 2 cresc proportional impreuna. N-ai cum sa inveti pe un elev informatica de top, fara sa-l inveti concepte esentiale de matematica la diferite nivele. Matematica si informatica se imbina foarte bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sabin89):

Geometria se foloseste la grafica pe calculator. Cu ajutorul geometriei este creat aproape tot spatiul dintr-o realitate virtuala, de exemplu.

Ecuatiile alea de grad superior o sa formeze functii, care stau la baza modelelor matematice, care, la randul lor, stau la baza statisticii ce formeaza inteligenta artificiala.

Aceste doua domenii (realitatea virtuala si inteligenta artificiala) abia isi iau avant acum. Deci, odata cu cresterea rolului informaticii, creste si rolul matematicii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Dimpotrivă, va crește. Informatica din școli a evoluat și ea de când a fost introdusă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sadrian46):

La scoala, in special in Romania totul se preda dupa criteriul "traditie-ca doar asta predau si mai demult " decat utilitate. Insa informatica prinde tot mai multa importanta.
In concluzie matematica va fi predata la acelasi intesitate, insa informatica va creste la importanta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează