|

Cu ce as putea scoate petele de rugina de pe haine?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu ajutorul sucului de lamaie poti indeparta neplacutele pete de rugina. Stoarce zeama fructului peste pata si pune fierul de calcat fierbinte peste aceasta (doar cateva secunde pentru a evita arderea tesaturii). Dupa aceea, spala haina respectiva cu apa calda si detergent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

POSTEZ TOT PENTRU CA POATE MAI FLOLOSESTE CUIVA :
Petele de rugina de pe rufele albe si din bumbac 100% ies cu Cilit Bang (de-ala praf).
Bagi rufa in apa fierbinte, pui niste cilit d-ala deasupra si in 5 minute petete de rugina au disparut...

Petele de fructe cu solutie de sare de lamiie. Se insista pe locul patat cu sare de lamiie si imediat dupa aceasta, obiectul patat se clateste cu apa rece. Cu solutie de sare de lamiie sau apa oxigenata pot fi scoase si petele de singe. Trebuie sa mai stiti ca nu trebuie sa puneti niciodata apa calda pe o pata de singe intrucit aceasta fixeaza pata in material.
Daca aveti un obiect vestimentar pe care din greseala a ajuns guma de mestecat, nu va faceti griji. Puneti obiectul respectiv in apa, cu partea unde e guma lipita in apa. Apoi, radeti cu lama unui cutit guma. Pata care a mai ramas, poate fi eliminata in totalitate cu ajutorul unui solvent cum ar fi alcoolul medicinal.
Petele de rugina nu mai sint o problema. Daca puneti materialul cu pata de rugina in lapte crud timp de 30 de minute si apoi il puneti la soare pentru inca o ora pentru ca ulterior sa il spalati in masina de spalat, pata va disparea cu siguranta.
Petele de vin de pe fata de masa se scot cu orice alcool alb: tuica, vodca, alcool pur.
Petele de rasina se scot cu un tampon imbibat cu benzina usoara.
Petele de alcool sau ceai se curata cu solutie de parti egale apa si alcool.
In cazul petelor de iod interventia dureaza putin mai mult. Petele de iod se presara atunci cind sint inca proaspete cu faina sau amidon, se lasa 1-2 ore, si apoi spala cu detergent si apa. C
Petele de cafea se scot cu apa rece si sarata, in care se tine materialul 1 ora, apoi se clateste.
Petele de transpiratie se scot cu apa si otet.
Petele de ceara ies cu o hirtie pusa peste ele si apoi se calca cu un fier incins, se repeta cu alta foaie de hirtie pina toata ceara s-a transferat prin caldura pe aceasta si locul de pe material este curat.
Petele de mucegai se baga in otet cel putin o ora...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar petele de pe o bara metalica. ce s-a luat pe o haina de fash? nu stiu ce e ca e neagra.Pe bara era si zapada si negreala depusa de la vremea ploioasa. A mai patit cineva asa?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează