| T30D0RA a întrebat:

Cum era pe vremea comunismului?

Răspuns Câştigător
Stefan
| Stefan a răspuns:

Crede-ma ca am trait acele vremuri, ce sa-ti spun, nici acum nu este bine, dar atunci traiam cu o teama extrordinara, nu aveam caldura, painea era la cartela, benzina la fel.Asteptai sa cumperi o masina circa 3 ani, pe motiv ca era zapada se interzicea circulatia auto si multe altele. Singurul lucru bun era ca aveai un loc de munca si in timp primeai apartament si butelie de la uzina la care lucrai.

8 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Tema e vasta, intr-adevar, nu poate fi expediata in doua randuri, insa pentru a-ti face o idee am sa-ti spun ca o femeie maruntica dintr-o margine de mare oras, vecina cu mine, a murit strivita de multime la o coada intr-un magazin unde se vindea peste. Iar eu insami eram oripilata de fiecare data cand trebuia sa recurg la cine stie ce cunostinte, vanzatoare prin vreo parfumerie ca sa pot obtine un sapun sau un prosop, nici macar de cea mai buna calitate...Singurul lucru bun de care-mi amintesc era siguranta pe strazi.Imi amintesc ca nu ezitam sa plec tarziu din orasul universitar in care-mi faceam studiile si sa ajung din gara acasa, mergand pe jos vreo doi km fara sa-mi fie teama, chiar daca era ora doua din noapte.Si, parca, si studentii de atunci erau de o alta calitate.Insa n-am nicio indoiala ca, dupa aceasta tulbure perioada in care tot esichierul de valori pare sa se fi rasturnat, lucrurile vor intra pe un fagas normal si valorile adevarate isi vor redobandi importanta.Inca ne savuram libertatea nesperata si suntem putin buimaci. Dar vom redeveni ce am fost, adica un popor european deschis spre toate realitatile lumii, trezit dintr-un vis urat care a fost comunismul.

aqualuna
| aqualuna a răspuns:

Subiectul e prea vast pentru a fi expediat într-un răspuns de câteva rânduri... dar uite, în seara asta s-a întrerupt curentul electric de două ori şi mi-am adus aminte de vremurile acelea când se dădea stingerea la ora 00:00...

| Hombre a răspuns:

Tv. 2 ore de program in care se prezenta nazbatiile lui Ceausescu si savanta.Magazine cu profil carne dar nu avea carne. In afara de Bucuresti si cateva orase mai mari painea era la cartela. Zaharul uleiul degatit la cartela benzina 20 L pe luna. O duminica circulau cei cu nr. par urmatoarea cei cu impar.Cand se baga oua si apucai erai fericit. Brinza nu se mai vedea cu lunile, coada pe citeva randuri la vata, mercuriar(pret impus) produselor agricole taranesti in piete, carne si pui mai rar mezelurile vai de ele, mancarea la impinge tava (autoservire) un fel de vomitaturi nu mai vorbim de mizeria care era crunta, si peste tot cozi cozi cozi ajunge ma apuca dimineata si nu mai termin.

| dyddyyyx18 a răspuns:

Naspa! Intreaba-i pe parintii tai, ca ei au trait in perioada aceea. happy

| bebe_7951 a răspuns:

Era frumos cand mergeam la cinema; dupa ce stateam la coada 2 ore mai pierdeam si inceputul filmului ca nu mai reuseam sa ies de acolo(toata lumea inpingea in fata)

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pai avantajul ca toata lumea avea de lucru ...si dezavantajul ca stateai toata ziua la rand sa primesti o paine care sa o imparti cu toata familiastraight face. atunci erau bani si nu avea pe ce sa-i foloseasca si acum ai pe ce sa folosesti da nu mai sunt bani laughing

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Uita-te la 'Memorialul durerii'.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

gyvsrgdbr

Întrebări similare