| Marfil31 a întrebat:

Cum pot unii oameni să se ascundă atât de bine, în sensul să nu-și arate pentru o perioadă lungă de timp caracterul real (de cele mai multe ori infect)?
Am cunoscut oameni care păreau într-un fel și se purtau în acest fel în societate iar după aceea să descopăr că erau exact opusul a ceea ce pretindeau că sunt în societate.
Cum de reușesc unii să-și păstreze atât de bine o aparență?

Răspuns Câştigător
| MereuRespinsa93 a răspuns:

Sociopatia,psihopatia,
tulburarea bipolară, tulburarea narcisică (narcisismul), sindromul borderline sunt principalii vinovați în comportamentele înșelătoare ale multora.

11 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Doua cuvinte: autocontrol și teatru. Teatru s-ar traduce bine prin duplicitate. Ei joaca teatru pentru ca pot, pot sa se autocontroleze incit sa arate altfel decat sunt.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Exercițiu.

| Mosotti a răspuns:

Pai simplu, nu stai cu el zi de zi ca sa nu se mai poata abtina, se poate purta cum vrea cand vrea, poate fi cumva intr-o circumstanta, si altfel in alta, nu e greu deloc.
E greu sa te ascunzi cand stai mult cu omul ala, se ascunde o vreme si apoi nu se mai poate abtine si o sa-l vezi cum e.

| Spo0ky a răspuns:

La asta lucru eu in momentul de fata, sa-mi creez multiple personalitati.

| Leatherface4ever a răspuns:

Cam la fel ca persoanele depresive, reușesc ei/ele într-un mod sa mascheze bine aceasta "boala crunta "si sa para de cele mai multe ori ok. Omul cu adevărat bun este atunci când are motive sa fie viceversa dar el alege sa fie bun fiindcă efectiv chiar este un om bun în orice situație, dar cu limita ( a nu se confunda bunătatea cu prostia )
Psihopați, sociopatii se pricep cel mai bine la acest lucru pana își ating scopul.

| SingleForOne a răspuns:

Într-o lume cu multiple standarde, multiple așteptări și cereri, o mare parte dintre aceștia sunt obligați să se supuna acestor standarde. Încetul cu încetul, va creea probleme de multiplă personalitate, între timp ce alții folosesc aceste abilități pentru propriile succese. Cum? Învață din greșeli, și merg mai departe pe aceeași idee, dar mai învățați.

| apoIIo a răspuns:

Omul e bun la toate daca depunde efort. A vrut sa fie intr-un fel si i-a reusit. Depinde si de persoana pe care o minte cat de atenta e la detalii.

| Mopmop a răspuns:

Cred ca ne nastem cu o abilitate mare pentru actorie. De mici imitam si ne place atunci cand primim atentie. Depinde de noi pana la urma la maturitate cum ne folosim de asta!

| alidenbealidenbi a răspuns:

Nu exista om cu mai multe personalitati. Ce descrii in intrebare se cheama oameni care renunta la calea vietii, nu au o motivatie puternica pentru a progresa spre viata vesnica si cedeaza si ti se pare ca s-au schimbat radical. Pavel vorbeste despre o lupta interioara intre pacatul mostenit si ce vrea sa devina omul. Am putea spune ca omul are doua personalitati, cea pacatoasa si ceea ce vrea sa devina. Un om rau vizibil e o persoana care nu se opune mai deloc pacatului mostenit si nu cauta sa-l invinga.

Ipocrizia caracterizeza persoane care cauta sa invinga latura pacatoasa din ele.

Ipocrizia este usor de descoperit cu ajutorul principiilor consemnate in Biblie. Isus a spus: ce are in inima omul aceea spune si pe gura.
Cand o persoana nu prezinta suficient de solide motive de a fi bun in viata publica cel mai probabil in viata privata e exact opusul a ceea ce vrea sa para ca este.

Cea mai puternica modalitate este cat de mult crede o persoana in Dumnezeu, stiind ca e constienta ca Dumnezeu o vede si in privat.

La locul de munca, o persoana rea cauta sa fie buna la minimul de bunatate pentru a-si primi salariul.

| Anesinobu a răspuns:

Foarte buna intrebare. Si stii cum ce ma mai intreb eu, cum o persoana sa isi schimbe la 180 de grade atitiuniea, parerea, sentimentele fata de ceva dintr-o data.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Politicienii care au fost și cei care sunt ne mint de mai bine de 30 ani și poporul tot nu s-a deșteptat.Atunci când ajung la conducere se plâng cum că foștii au lăsat în urma lor prăpăd.Dar dacă ar fi dragoste față de țară și popor ar pune mâna și ar repara. Când se întâmplă vreun accident,la știri se anunță cum că de vină ar fi alcoolul,drogurile,carosabilul, viteza, dar așa ne place nouă oamenilor să căutăm vinovați când de fapt doar tu ești singurul responsabil pentru producerea accidentului.Păi cine consumă alcoolul, cine se droghează, cine apasă pedala de accelerație, mașina face toate astea? Nu.Doar tu personal ești vinovat, tu conduci mașina nu ea pe tine. Oamenii nu se schimbă așa de pe o zi pe alta.Ei au fost așa și înainte, doar că nu oricine este capabil să îi "citească".Tu te schimbi când intrii în contact cu asemenea persoane fiindcă îi accepți. Aparențele chiar înșală.Se zice să nu judecăm o carte după copertă, însă unii afișează direct conținutul. Uite aici două exemple o femeie https://images.app.goo.gl/gejecvX6rRRVAJ7G7 și un bărbat
https://images.app.goo.gl/pM5fUTgnZxa2VcPP9
Când întâlniți asemenea persoane ce vă transmit? Băieți/bărbați vă vedeți lângă genul de fată/femeie pentru toată viața? Așa-i că se vede după ea că o să vă fie fidelă și ce talent de gospodină și mamă responsabilă are? La fel și la voi fetelor/femeilor când faceți cunoștință cu genul de băieți/bărbați credeți că sunteți și veți fi singura din viața lui? Și așa-i că se vede pe el că o să vă ajute prin gospodărie și după ce veți naște va contribui la creșterea și educarea copiilor? Asta nu înseamnă că dacă întâlnim persoane de genul acestui bărbat https://images.app.goo.gl/8gbx5HKgC8Ppzziv7 sau o astfel de femeie https://images.app.goo.gl/YeyRxiMvH8yESYeZA
ne este garantat că se vor și comporta exemplar. Exercițiu de imaginație, dacă un polițist ar avea părul albastru, piercinguri și tatuaje la vedere, cu pantalonii zdrențuiți ai mai avea încredere să apelezi la ajutorul lui? Cu ce se diferențiază de un vagabond sau infractor, când noi nu prea mai avem încredere în ei așa în ținuta lor.Vestimentația încă joacă un rol important în societate.Dar dacă tu ești fermecat/ă doar de aspectul fizic și nu comunici nimic cu el/ea, fiindcă doar așa poți afla dacă are sau nu ceva în minte.De câte ori vi s-a întâmplat mai ales vouă celor de sex feminin să se scuze el atunci când a consumat mai mult alcool, sau când a devenit agresiv verbal sau fizic cum că ar fi avut o zi grea la muncă, sau că este în starea asta proastă fiindcă i-a murit pisica, sau alte rude, iar voi l-ați crezut și ați trecut cu vederea peste toate astea? Degeaba scriu eu toate astea când tot mai multe tinere ajung să facă sex cu respectivul și ele habar nu au cum îl cheamă. Apoi a doua zi află că s-au infectat cu cine știe ce virus iar mai apoi să afle că este și gravidă. Detaliile fac diferența.Descoperă întâi ce are în cap nu ce are în pantaloni.Atunci când vă alegeți partener/ă fiți atenți, vorbiți, pune întrebări, interoghează-l ca la poliție este viața ta în joc. Dacă acum la început se poartă urât și nu are răbdare mai târziu veți regreta.