Abh
| Abh a întrebat:

Cum poti motiva un copil de gimnaziu sa invete mai mult?

5 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Nu poti! In Romania de azi, doar sa-l momesti cu cine stie ce cariera in cele strainataturi.
In primul rand, copiii de gimnaziu nu sunt inca la varsta la care sa gandeasca in viitorul indepartat, facandu-si planuri care depind de un nivel de cunostinte si deprinderi.
In al doilea rand, copiii de gimnaziu nu sunt chiar atat de idioti incat sa nu bage de seama ca NU invatatura prea multa este atu-ul personalitatilor care se vantura pe post de vedete pe ecranele "plasmilor". Daca respectivii copii mai provin si din familii de intelectuali, au in casa exemplul viu al celor care au invatat o gramada si nu le-a folosit la nimic, pentru ca a venit un pitic idiot si le-a taiat salariile si-asa de mizerie.
Gandeste-te si tu, cum poti motiva un copil sa invete cand el vede analfabeti ca Becali sau Eba, invartind zeci de mii de euro fara sa poata fi acuzati ca ar fi cine stie ce instruiti.

GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

Poate doar atat poate. Oamenii respectiv copii au limitele lor care natural nu pot fi depasite.Motivarea poate veni prin rasplata, inveti mai bine te voi rasplati cu ceva.Impus nu va invata mai mult ci din contra.Bafta!

| smile a răspuns:

Buna! pai in primul rad trebuie sa il faci sa costientizeze ca in viata fara scoala nu rezolvi nimic si ca peste tot in tot ce el isi propune se va lovi de cunostintele pe care el le cultiva la scoala.

| cOnTexT a răspuns:

Foarte simplu, cand eram de gimnaziu ma gandeam ca daca mar obliga sa invat as faceo, dar nu ma obliga nimeni deci nu prea am factu o... Pana cand tatal meu a gasit o solutie mult mai bune, mereu cand luam un 10 imi lua o masinuta big grin apoi bani de buzunar si tot asa! Si am invatat... pana cand am dat de fete laughing

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Poate ca rasplatindu-l la fiecare nota mare. Atragandu-l cu ceva. Unii parinti merg si pe principiul "obligat" nu "motivat". Acum depinde si de copil si de capacitatea lui de a intelege lucrurile si cat de importanta este scoala in viata lui.

Întrebări similare